3 böcker om ishockey du måste läsa

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

För de människor som inte är uppvuxna i ett idrottsinriktat hushåll kan den fanatiska kulturen som omger sporter som professionell hockey verka kaotisk och fånig. Men för människor som jag som växte upp i ett hus där tv:n alltid var inställd på en sportkanal och middagskonversationer kretsade kring den senaste NHL-matchen, var den entusiastiska fanslojaliteten och kärleken till hockey en del av det dagliga livet.

I NHL-fansens ögon är hockey mer än bara tolv män som åker skridskor på is, passerar runt en puck och hamnar i en och annan knytnävsstrid. NHL har en kultur förankrad i säsonger av otroliga spelare, kända tränare och historiska spel som förändrar spelet.

Lika roligt som att se live NHL-matcher i aktion är ett annat bra sätt för fans att dyka djupare in i hockeykulturen genom böcker. Även om vissa böcker nästan är ett minne blott, är läsning ett av de bästa sätten för alla sportfantaster att upptäcka mer om spelarna, ligorna och lagen de älskar.

För er som behöver lite läsinspiration har vi sammanställt en lista över måste läsa hockeyböcker för NHL-fans. Från världens bästa spelare och tränare till de mest ikoniska händelserna i hockeyhistorien, böcker om hockey lyfter fram berättelser som alla sanna NHL-fans säkert kommer att älska.

Det här är vår lista över böcker om ishockey du bara måste läsa ifall du är insatt.

3 böcker om ishockey vi rekommenderar

1. Simon spelar ishockey

Simons hockeylag Fox ska spela hemmamatch. Simon är lite nervös, men det är ingen fara tycker tränaren. Det visar att man är laddad inför matchen.

När matchen börjar tar Fox kommandot direkt och gör mål. I andra perioden kommer nästa mål. Nu måste de väl vinna matchen? Mot slutet blir det väldigt spännande när motståndarna lyckas peta in ett mål och kommer närmare och närmare en kvittering …
Innehåller även en faktadel om ishockey.

Jørn Jensen (född 1946) är en dansk författare och lärare. Han skriver lättlästa böcker för barn och har bland annat vunnit ett författarpris år 1997.

Simon spelar ishockey är tillgänglig som e-bok.

2. Ishockey-mysteriet

Hubert läste begärligt Vindsele-Postens referat av gårdagens match. När han hade läst referatet för sjunde gången och kunde det utantill, bläddrade han likgiltigt igenom tidningen. Han skulle just lägga ifrån sig tidningen då en rubrik på sista sidan drog hans uppmärksamhet till sig: FRÄCKT INBROTT I VINDSELE.

Han stack tidningen under näsan på Klas som var närmast. Denne slängde tidningen till brodern och hoppade upp ur sängen. – Typiskt jobb för tvillingdetektiverna! sade han.

B. Wahlströms rödgröna ryggar har fyllt svenska barns bokhyllor sedan början av 1900-talet. Böckerna är dokument av sin tid och bör läsas som sådana. Vi har valt att inte omarbeta texterna och förlaget står inte bakom eventuella åsikter och uttryck som kan upplevas som stötande, då vi ser detta som ett digitalt tillgängliggörande av historiskt material.

Ishockey-mysteriet är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

3. Nu tar vi dom

Allt kretsar kring ishockey i Peter Fredells liv. Han bor i Malmhammar och är grym på ishockey. Men platsar han i storlaget MIS? En dag får han en galen idé, han lyckas övertala ett gäng gamla kompisar, några råskinn och en legendarisk hockeyprofil vid namn “Sotarn” Richardsson, att starta ett eget lag! Nu ska detta hopplockade gäng spela mot lag som Djurgården och Västra Frölunda …

Bengt-Åke Bernhard Cras är en svensk författare som har skrivit ungdomsböcker, västernböcker, serier, sagor, noveller och dokumentära böcker. Han har skrivit under pseudonymerna Carina Fjällström, John Burell, William Marwin Jr, Janne Bond och Ivar Backhoff.

Cras skildrar ofta dramatiken inom ishockey och annan sport.

Nu tar vi dom är tillgänglig som e-bok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇