Bodil Malmstens 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Bodil Malmsten, född 19 augusti 1944 i BjÀrme, NÀs församling i JÀmtland, död 5 februari 2016 i Stockholm, var en svensk författare, dramatiker och kulturskribent.

Det hÀr Àr vÄr lista över Bodil Malmstens 3 bÀsta böcker du bara mÄste lÀsa.

Vi hoppas du hÄller med oss i vÄr bedömning!

1. Det hÀr Àr hjÀrtat

För första gĂ„ngen pĂ„ 22 Ă„r utkommer en ny diktsamling av Bodil Malmsten. Det hĂ€r Ă€r hjĂ€rtat utkommer den 24 mars, 2015.

Det hĂ€r Ă€r hjĂ€rtat ges ut av Rönnells Antikvariat och Albert Bonniers Förlag i ett unikt samarbete. Anders Ljungman stĂ„r för typografi och omslag.

Det hĂ€r Ă€r hjĂ€rtat Àr en kĂ€rleksdikt, en sorgedikt, en dikt nĂ€r den orimliga förlust som kallas döden drabbar, den drabbar alla, den drabbade mig. Jag skriver inte dikter lĂ€ngre, men den hĂ€r dikten krĂ€vde att jag skrev den.” / Bodil Malmsten i mars 2015.

2. Mitt första liv: den gudarna Àlskar dör inte

»Det Àr klokt och roligt och gripande och alldeles underbart. NÀr jag hade lÀst fÀrdigt Mitt första liv började jag omedelbart lÀsa om den. Mycket mer kan man inte begÀra av en bok.«
AFTONBLADET

»Bodil Malmsten blÄser liv i en miljö och ett sÀtt att leva. Nostalgins skimrande dÄ blir ett nu i klar, osentimental belysning.«

DAGENS NYHETER

»Mitt första liv handlar om min för varje dag allt mer fantastiska barndom i en by i mellersta Norrlands fjĂ€lltrakter och om min ungdom i London och VĂ€llingby. I kapitlet Ångermannagatan berĂ€ttar jag om mitt livs, Ă€n i dag, vĂ€rsta upplevelse. Det var inte nĂ€r jag vid sjutton Ă„rs Ă„lder var pĂ„ vippen att dö – jag dog ju inte bevisligen – mitt livs vĂ€rsta upplevelse var vĂ€rre Ă€n döden, mycket vĂ€rre.«

BODIL MALMSTEN föddes i BjĂ€rme. Hon fick sitt genombrott som poet 1984 och blev med tiden – med sina romaner, diktsamlingar och pjĂ€ser – en av vĂ„ra mest lĂ€sta och folkkĂ€ra författare. Mitt första liv Ă€r illustrerad av författaren och med fotografier frĂ„n hennes familjealbum.

»NÀr Bodil Malmsten trÀffar smÀrtpunkterna fÀngslar hennes berÀttelse och avsÀtter en ton inne i lÀsaren.«
Lena Andersson, SVENSKA DAGBLADET

»Jag tror ingen kan lÀsa kapitlet om Bodils pappa utan att bÄde grÄta och dröja kvar i det bildtÀta underbara sprÄket. Bodil Malmsten Àr en av vÄra mest genomskÄdande klasskildrare med absolut gehör.«
Anneli Jordahl, KULTURNYTT, P1

»Bodil Malmsten skriver om sitt liv, men lika mycket om hur det Àr att skriva om sitt liv, och om hur minnet fungerar. Mitt första liv blir en sorts saga om livet och minnet och odödligheten.«
Hanna Gardell, SYDSVENSKAN

3. Priset pÄ vatten i FinistÚre

Jag bor i FinistĂšre för att jag har flyttat hit. Det Ă€r ingen slump, det finns ingen slump för en erfaren kvinna. PĂ„ samma sĂ€tt som det finns en partner för varje mĂ€nniska, finns det en plats. Det gĂ€ller bara att hitta sin bland de miljarder som tillhör nĂ„gon annan. Det gĂ€ller att vara vaken, det gĂ€ller att vĂ€lja. Min plats ligger dĂ€r jorden tar slut i Europa – fin des terres – FinistĂšre.

I Priset pÄ vatten i FinistÚre berÀttar Bodil Malmsten (1944-2016) med sin sedvanliga trÀffsÀkra humor och insikt om livet i stort om hur det Àr att vÄga bryta upp, att odla sin trÀdgÄrd och hitta andrum.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!