2 romaner om Indien du måste sluka

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

1. Dagar i Mahuldiha: berättelser och reportage från östra Indien av Anita Agnihotri (2006)

Kärlek, arbete, politik – allt vill hon famna. Babli, huvudpersonen i Dagar i Mahuldiha, vill uträtta så mycket, framför allt vill hon förbättra bybornas villkor. Men hon måste hela tiden slåss mot byråkrati och korruption. Och som statlig tjänsteman slits hon mellan sitt officiella uppdrag, bybornas förväntningar och livet som hustru och mor.

Dagar i Mahuldiha tar oss med till byarna i Orissa och Västbengalen. Här i östra Indien står striden mellan lokalsamhället och den globala omvärlden och här sätts den indiska demokratin på prov.

Utöver romanen innehåller boken ett par noveller och reportage. Här finns starka naturskildringar och gripande porträtt av människor som kämpar för en bättre tillvaro, ofta kvinnor som går samman.

Anita Agnihotri berättar på en gång ömsint och djärvt samhällskritiskt. Det är vardagens Indien som doftar från boksidorna.

2. Destination: Indien av Katy Colins (2017)

Allt skulle bli annorlunda när Georgia Greene startade Äventyr för ensamma hjärtan.

Hon skulle få en ny chans, ett nytt liv. Men det var inte så enkelt som hon tänkt sig att driva ett eget företag. Och vad hände med den där tjejen som kämpade så hårt för att bygga upp sig själv?

Nu är Georgia på väg ombord på ett flygplan med destination Indien, och hon är alldeles ensam igen. Men hon har redan backpackat i Thailand på egen hand, så vad skulle kunna gå fel?

Dessutom är det kanske det pulserande Indien, med sitt Bollywood, sina vackra stränder och det ståtliga Taj Mahal som kommer hjälpa henne att komma på fötter igen …

KATY COLINS lämnades vid altaret av sin blivande make, och med krossat hjärta sade hon upp sig från sitt jobb, sålde sitt hus och köpte en enkel biljett till Sydostasien. Under sin resa startade hon en blogg, Not Wed or Dead, för att uppdatera familj och vänner om sina äventyr.

Den växte snabbt och hon började dessutom skriva ner sina upplevelser i bokform vilket blev början på succéserien Äventyr för ensamma hjärtan. Katy har sedan dess också rest runt i Sydamerika, och har de två senaste åren bott i Frankrike där hon undervisat i engelska.

Nu är hon nygift och tycker hon att hennes ex svek var det bästa som kunde ha hänt – en ögonöppnare som fått henne att leva livet fullt ut.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇