Mary Higgins Clarks 3 bästa böcker på svenska

Mary Higgins Clark, född 24 december 1927 i Bronx i New York, död 31 januari 2020 i Naples i Florida, var en amerikansk författare av detektivromaner och psykologiska rysare. Som ung arbetade hon på reklambyrå och som flygvärdinna innan hon gifte sig och bildade familj.

Det här är vår lista över Mary Higgins Clarks 3 bästa böcker på svenska.

1. Nattens onda öga

Ronald Thompson inväntar döden. Han är dömd för ett brott han påstår att han inte begått – mordet på en ung kvinna. Snart är det dags för honom att kliva upp i den elektriska stolen. Men något håller på att hända. Någonstans i skuggorna väntar en mystisk gestalt på att träda fram. Och gestalten vet saker som kan förändra allt …

Se även  Denise Rudbergs 5 bästa böcker du måste läsa

Mary Higgins Clark är en amerikansk författare. Hon började skriva som väldigt ung. Hennes drygt 50 thrillers har varit bestsellers.

2. Gråt ej mer min älskling

Den berömda skådespelerskan Leila LaSalle hittas död i sin luxuösa våning i New York. Misstankarna riktas omedelbart mot hennes älskare, den förmögna finansmannen Ted Winters. En vecka innan rättegången mot Ted Winters går av stapeln, reser Leilas syster Elizabeth till en exklusiv kurort för att vila upp sig. Men det visar sig snart att vistelsen kommer vara allt annat än vilsam.

Det är nämligen så att flera personer som på olika sätt har koppling till skådespelerskan befinner sig på plats – och alla har de solida motiv till varför de skulle velat ha döda henne … Detta är en spännande och medryckande thriller från en av genrens främsta namn.

Se även  10 bästa böckerna i modern Filippinsk literatur

Mary Higgins Clark är en amerikansk författare. Hon började skriva som väldigt ung. Hennes drygt 50 thrillers har varit bestsellers.

3. Porträtt av ondskan

Jenny arbetar på ett litet konstgalleri, men det är något som fattas i hennes liv. Äventyr, kärlek och lust var det längesedan hon kände. Men detta ändras plötsligt.

En dag träffar hon den karismatiske konstnären Erich och faller handlöst för honom. Hon bestämmer sig snabbt för att flytta ut till Erichs hus på landet tillsammans med sina barn. Snart går det dock upp för henne att allt inte är som det ska.

Erich verkar som förbytt och husets tomma vrår visar sig innehålla hotfulla skuggor av personer från Jennys förflutna. Inbillar hon sig bara att det finns ett hot? Eller vill någon faktiskt komma åt henne …?

Se även  3 böcker av Ivar Lo-Johansson du måste läsa

Mary Higgins Clark är en amerikansk författare. Hon började skriva som väldigt ung. Hennes drygt 50 thrillers har varit bestsellers.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇