Mary Higgins Clarks 3 bÀsta böcker pÄ svenska

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Mary Higgins Clark, född 24 december 1927 i Bronx i New York, död 31 januari 2020 i Naples i Florida, var en amerikansk författare av detektivromaner och psykologiska rysare. Som ung arbetade hon pÄ reklambyrÄ och som flygvÀrdinna innan hon gifte sig och bildade familj.

Det hÀr Àr vÄr lista över Mary Higgins Clarks 3 bÀsta böcker pÄ svenska.

1. Nattens onda öga

Ronald Thompson invĂ€ntar döden. Han Ă€r dömd för ett brott han pĂ„stĂ„r att han inte begĂ„tt – mordet pĂ„ en ung kvinna. Snart Ă€r det dags för honom att kliva upp i den elektriska stolen. Men nĂ„got hĂ„ller pĂ„ att hĂ€nda. NĂ„gonstans i skuggorna vĂ€ntar en mystisk gestalt pĂ„ att trĂ€da fram. Och gestalten vet saker som kan förĂ€ndra allt …

Mary Higgins Clark Àr en amerikansk författare. Hon började skriva som vÀldigt ung. Hennes drygt 50 thrillers har varit bestsellers.

2. GrÄt ej mer min Àlskling

Den berömda skÄdespelerskan Leila LaSalle hittas död i sin luxuösa vÄning i New York. Misstankarna riktas omedelbart mot hennes Àlskare, den förmögna finansmannen Ted Winters. En vecka innan rÀttegÄngen mot Ted Winters gÄr av stapeln, reser Leilas syster Elizabeth till en exklusiv kurort för att vila upp sig. Men det visar sig snart att vistelsen kommer vara allt annat Àn vilsam.

Det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att flera personer som pĂ„ olika sĂ€tt har koppling till skĂ„despelerskan befinner sig pĂ„ plats – och alla har de solida motiv till varför de skulle velat ha döda henne … Detta Ă€r en spĂ€nnande och medryckande thriller frĂ„n en av genrens frĂ€msta namn.

Mary Higgins Clark Àr en amerikansk författare. Hon började skriva som vÀldigt ung. Hennes drygt 50 thrillers har varit bestsellers.

3. PortrÀtt av ondskan

Jenny arbetar pĂ„ ett litet konstgalleri, men det Ă€r nĂ„got som fattas i hennes liv. Äventyr, kĂ€rlek och lust var det lĂ€ngesedan hon kĂ€nde. Men detta Ă€ndras plötsligt.

En dag trÀffar hon den karismatiske konstnÀren Erich och faller handlöst för honom. Hon bestÀmmer sig snabbt för att flytta ut till Erichs hus pÄ landet tillsammans med sina barn. Snart gÄr det dock upp för henne att allt inte Àr som det ska.

Erich verkar som förbytt och husets tomma vrĂ„r visar sig innehĂ„lla hotfulla skuggor av personer frĂ„n Jennys förflutna. Inbillar hon sig bara att det finns ett hot? Eller vill nĂ„gon faktiskt komma Ă„t henne …?

Mary Higgins Clark Àr en amerikansk författare. Hon började skriva som vÀldigt ung. Hennes drygt 50 thrillers har varit bestsellers.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!