5 bästa böckerna av Bente Pedersen du måste läsa

1. Främmande fågel

Raija är som en främmande, exotisk fågel i sitt nya hemland på nordkalotten. Nöden i det krigshärjade Finland tvingade hennes föräldrar att sälja henne till en norsk familj. Raija möter 1700-talets norden – en värld full av mystik och övertro. Raijas nya dagar är hårda och skoningslösa – men ger också löften om en begynnande kärlek i ljusa, varma nätter…

Främmande fågel är tillgänglig som ljudbok.

2. Kärlek i luften

Siri och Gunnar från Nordgård har blivit ett par, men även om hon har bestämt sig för att hålla honom på en armlängds avstånd, är det svårt att säga nej när han vill komma på besök om natten.

Sandra ska vara gudmor till Davids nya båt, men dopet går inte som planerat.
Kärlek i luften är den sextioandra delen i Tre systrar, Bente Pedersens gripande långserie om väninnorna Ingrid, Stina och Aile. Följ med på en resa fylld med kärlek, vänskap och dramatik.

Se även  3 böcker av Paulo Coelho du måste läsa

Kärlek i luften är tillgänglig som ljudbok.

3. Första dansen

En varm dag i juli månad år 1873 kommer det storbesök till Målselvdalen. Självaste kung Oskar II hade anmält sin ankomst, och bland de festklädda åskådarna i hamnen var 18-åringarna Ingrid och Stina. De två flickorna var inte sena med att gå på dansen på kvällen, där Ingrid möter Aron, en mörk och mystisk främling.

Första dansen är den första delen i Tre systrar, Bente Pedersens gripande långserie om väninnorna Ingrid, Stina och Aile. Följ med på en resa fylld med kärlek, vänskap och dramatik.

Första dansen är tillgänglig som ljudbok.

4. Kärlekens vägar

Då Marie frågar Olaf om han och Borghild är käresta, förstår han att folk lagt märke till att han tillbringar mycket tid på Konsuln.

Se även  7 bästa böckerna av Charles Bukowski du måste läsa

Livet på Flomslett saknar inte prövningar, men Hank vägrar tro att det vilar en förbannelse över gården. Och allt eftersom tiden går så inser han att han trivs bra i Mathildes sällskap. Mycket bra.
Kärlekens vägar är den sextioförsta delen i Tre systrar, Bente Pedersens gripande långserie om väninnorna Ingrid, Stina och Aile. Följ med på en resa fylld med kärlek, vänskap och dramatik.

Kärlekens vägar är tillgänglig som ljudbok.

5. Drömsyner

Raija slöt ögonen och såg framför sig en karg och brant kust. Det var inte Ryssland, inte Arkhangelsk. De skrämmande bilderna kom oftare nu, också i drömmarna, och Raija visste att de hörde ihop med verkligheten. Hon såg barn, och män hon hade känt, kanske älskat… Hon öppnade ögonen och såg ut över Kvitsjön, ryste och kunde inte skaka av sig den onda föraningen hon kände. Då såg hon skutorna komma in och hon visste att något skulle ske – ganska snart…

Se även  10 bra böcker för att lära sig Photoshop 2021

Drömsyner är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇