5 bästa böckerna av Bente Pedersen du måste läsa

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

1. Främmande fågel

Raija är som en främmande, exotisk fågel i sitt nya hemland på nordkalotten. Nöden i det krigshärjade Finland tvingade hennes föräldrar att sälja henne till en norsk familj. Raija möter 1700-talets norden – en värld full av mystik och övertro. Raijas nya dagar är hårda och skoningslösa – men ger också löften om en begynnande kärlek i ljusa, varma nätter…

Främmande fågel är tillgänglig som ljudbok.

2. Kärlek i luften

Siri och Gunnar från Nordgård har blivit ett par, men även om hon har bestämt sig för att hålla honom på en armlängds avstånd, är det svårt att säga nej när han vill komma på besök om natten.

Sandra ska vara gudmor till Davids nya båt, men dopet går inte som planerat.
Kärlek i luften är den sextioandra delen i Tre systrar, Bente Pedersens gripande långserie om väninnorna Ingrid, Stina och Aile. Följ med på en resa fylld med kärlek, vänskap och dramatik.

Kärlek i luften är tillgänglig som ljudbok.

3. Första dansen

En varm dag i juli månad år 1873 kommer det storbesök till Målselvdalen. Självaste kung Oskar II hade anmält sin ankomst, och bland de festklädda åskådarna i hamnen var 18-åringarna Ingrid och Stina. De två flickorna var inte sena med att gå på dansen på kvällen, där Ingrid möter Aron, en mörk och mystisk främling.

Första dansen är den första delen i Tre systrar, Bente Pedersens gripande långserie om väninnorna Ingrid, Stina och Aile. Följ med på en resa fylld med kärlek, vänskap och dramatik.

Första dansen är tillgänglig som ljudbok.

4. Kärlekens vägar

Då Marie frågar Olaf om han och Borghild är käresta, förstår han att folk lagt märke till att han tillbringar mycket tid på Konsuln.

Livet på Flomslett saknar inte prövningar, men Hank vägrar tro att det vilar en förbannelse över gården. Och allt eftersom tiden går så inser han att han trivs bra i Mathildes sällskap. Mycket bra.
Kärlekens vägar är den sextioförsta delen i Tre systrar, Bente Pedersens gripande långserie om väninnorna Ingrid, Stina och Aile. Följ med på en resa fylld med kärlek, vänskap och dramatik.

Kärlekens vägar är tillgänglig som ljudbok.

5. Drömsyner

Raija slöt ögonen och såg framför sig en karg och brant kust. Det var inte Ryssland, inte Arkhangelsk. De skrämmande bilderna kom oftare nu, också i drömmarna, och Raija visste att de hörde ihop med verkligheten. Hon såg barn, och män hon hade känt, kanske älskat… Hon öppnade ögonen och såg ut över Kvitsjön, ryste och kunde inte skaka av sig den onda föraningen hon kände. Då såg hon skutorna komma in och hon visste att något skulle ske – ganska snart…

Drömsyner är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇