Bästa boken om management du inte läst

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Många tror att att vara chef bara betyder att inte behöva göra det hårda arbetet. Andra tror att att bli chef bara är en chans till att få löneförhöjning. Men fantastiska chefer är mycket skickliga på vad de gör, och de multiplicerar andras prestationer.

Med det i åtanke, låt oss utforska en av de bästa managementböckerna. Boken kan hjälpa dig oavsett om du är en ny chef, en erfaren chef eller intresserad av att bli chef i framtiden. Boken täcker ett unikt perspektiv som kan hjälpa dig att bli mer effektiv på att leda andra mot överlägsna resultat.

Vad gör en person till en bra ledare?
Är det en magnetisk personlighet?
Är det att ha en djärv vision eller självförtroende?

Jag skulle hävda att alla dessa egenskaper innehas av stora ledare. Men hur får man dessa egenskaper? Det finns trots allt något som heter en “född ledare”, men de flesta av oss som uppmanas att leda passar inte in i den kategorin.

Lyckligtvis finns det ett överflöd av information där ute som är utformad för att ge oss kompetensen att bli en stor ledare. I den här artikeln listade vi vad vi just nu anser vara den bästa managementboken som kommer att göra dig till en bra ledare.

Riv pyramiderna – en bok om den nya människan, chefen och ledaren av Jan Carlzon

Riv pyramiderna! är en klassiker när det gäller strategiskt ledarskap, författad av en av svenskt näringslivs mest karismatiska gestalter. Detta är en medryckande och engagerande text som har fångat läsare över hela världen.

Jan Carlzon skapade som rekordung VD för Linjeflyg och SAS rubriker och rörde om ordentligt i den svenska företagsvärlden. Hans ledningsfilosofi satte kunden i centrum och betonade delaktighet och information som en väg till lönsamhet och vinst.

Att ta vara på medarbetarnas erfarenheter, bryta otympliga hierarkiska strukturer och ha tydliga strategiska mål Jan Carlzons råd är lika giltiga idag som när boken utkom för första gången på 1980-talet.

Riv pyramiderna – en bok om den nya människan, chefen och ledaren är tillgänglig som ljudbok.

Bästa boken om management du inte läst?

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇