Bra bok om avundsjuka: Avundsjuka i politik och samhällsliv av Gunnar Falkemark

Avundsjuka i politik och samhällsliv av Gunnar Falkemark

Vi har alla känt den äckliga känslan av avundsjuka någon gång.

Till och med människor i maktpositioner.

Gunnar Falkemarks bok Avundsjuka i politik och samhällslivär lika lättläst som lärd. Den tar upp en mängd exempel på avundsjukans roll i sociala, litterära, filosofiska, politiska men även privata sammanhang – alltifrån antiken till vår tid. Avundsjukans roll i politiska beslut och hur den påverkat samhällsutvecklingen skildras i boken.

Författaren definierar begreppet avundsjuka och sätter in det i ett teoretiskt sammanhang. Han kryddar dessutom sin framställning med en hel del personliga åsikter.

Se även  3 böcker om psykopater du måste läsa

Det går knappast att läsa en bok av detta slag utan att ställa sig frågor som Är jag avundsjuk?, Har jag anledning att avundas andra? och Blir mitt liv bättre om det går dåligt för andra?. Även en rätt måttlig eftertänksamhet torde leda till en viss minskning av avundsjukan och därmed ökad livskvalité.

Bokenger en ökad förståelse både av oss själva och av det samhälle vi lever i.  Gunnar Falkemarkär professor emeritus i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Se även  3 böcker om utmattning du måste läsa

Hans insatser handlar främst om politiskt beslutsfattande och om maktförhållanden. Under många år har forskningen främst varit inriktad på trafikområdet. Den här boken har han skrivit av rent intresse!

Det här är, kort och gott, en fantastiskt bra bok om avundsjuka vi rekommenderar till alla intresserade av att fördjupa sig i ämnet. Se lägsta priset på boken hos Bokus.com.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇