LÀr dig spela gitarr hemma: 3 bra böcker

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

I det hÀr inlÀgget tÀnker vi ta oss friheten att lista vad vi anser vara 3 bra böcker du bör införskaffa i syfte att lÀra dig spela gitarr hemma.

1. LĂ€r dig att spela gitarr (2016)

E-bok med integrerat ljud med fler Àn 50 musikstycken som du fÄr lÀra dig att ackompanjera.

Phil Capone Àr en internationellt kÀnd gitarrist och lÀrare med bl.a. flera böcker i bagaget.
Boken innehÄller ett bildlexikon över ackord, mycket tydliga och pedagogiskt upplagda lektioner, tips och rÄd inför gitarrköpet och en mÀngd ordförklaringar.

Specialgjord E-bok för att möjliggöra uppspelning av ljud för att underlÀtta inlÀrning.

2. Spela gitarr 1 (med cd, dvd och pÄ Spotify) (2014)

Spela gitarr 1 innehÄller hela 47 roliga lÄtar placerade i en pedagogisk ordning. De vanligaste ackorden presenteras och ett antal anvÀndbara kompfigurer. Tonarterna pÄ lÄtarna Àr valda dels för att de skall vara enkla att spela och dels för att de skall ligga bra till att sjunga.

I boken Àr lÄtarna tydligt noterade som texter med ackordsanalys. Till varje lÄt finns kompförslag angivna och pÄ mÄnga stÀllen finns Àven anvÀndbara speltips. PÄ den medföljande cd-skivan finns alla lÄtarna inspelade med ett inspirerande komp.

VÀnster kanal innehÄller sÄng och gitarr, höger kanal innehÄller övrigt komp. Alla sÄnger spelas i ett bra tempo för att du ska fÄ en kÀnsla för hur det kan lÄta nÀr det Àr klart. HÀr finns Àven ljudspÄr med stÀmtoner, sÄ att du kan stÀmma din gitarr.

Dvd-skivan, som ocksÄ medföljer, innehÄller massor av vÀrdefulla lektioner till alla lÄtarna i boken. HÀr kan du bl a se hur ackorden tas, hur du spelar de olika kompen, hur man sitter eller hur man stÀmmer sin gitarr.

3. Spela gitarr 2 (med cd, dvd och pÄ Spotify) (2014)

Spela gitarr 2 lÀmpar sig för barn, inga och vuxna som vill spela lÀra sig kompa pÄ akustisk gitarr. Materialet fungera bÄde tillsammans med lÀrare eller för sjÀlvstudier.

Dvd-skivans lektioner visar alla moment sĂ„ att man i lugn och ro kan trĂ€na och cd-skivan fungerar bĂ„de som klingande förlaga, nĂ€r man vill höra hur det ska vara eller spela till skivan. För den som vill spela “play-along” finns mp3-filer utan sĂ„ng och gitarr pĂ„ dvd-skivan.


Vi hoppas böckerna i vÄr lista hjÀlper dig att lÀra dig spela gitarr pÄ hemmaplan.

Stort lycka till!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!