Patricia Cornwells 3 bÀsta böcker pÄ svenska

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Patricia Cornwell, född som Patricia Carroll Daniels den 9 juni 1956 i Miami, Florida, Àr en amerikansk författare. Cornwell Àr mest kÀnd för sina deckare om rÀttslÀkaren Kay Scarpetta.

Det hÀr Àr vÄr lista över Patricia Cornwells 3 bÀsta böcker pÄ svenska.

1. Indicier

Andra boken om Kay Scarpetta

»PÄ omrÄdet rÀttsmedicinska deckare finns det ingen som kan tÀvla med Patricia Cornwell.« The New York Times Book Review

NÄgon Àr ute efter Beryl Madison. NÄgon som ringer obehagliga, skrÀmmande samtal. Beryl flyr till Key West för att slippa undan, men ÄtervÀnder sÄ smÄningom till sitt hem i Richmond, Virginia. DÀr, i vad som borde vara en trygg vrÄ, hittas hon mördad, knivskuren till döds.
RÀttsöverlÀkaren Kay Scarpetta dras in i en svÄr utredning och mÄste försöka rekonstruera Beryls sista tid i livet. Varför öppnade Beryl dörren för en frÀmling? Hur sÄg hennes relation ut till en prisad författare? Och varför saknas hennes eget manuskript? Kay mÄste pussla sammanledtrÄdarna: ett pussel som leder henne mot mördaren som vÀntar i skuggorna. Utredningen förvandlas snart till en fasa, inte minst för Kay sjÀlv.

Indicier Ă€r den andra, fristĂ„ende boken om Kay Scarpetta och en av Cornwells verkliga spĂ€nningsklassiker.

PATRICIA CORNWELL Ă€r en av vĂ€rldens bĂ€st sĂ€ljande kriminalförfattare, översatt till 36 sprĂ„k och med över 100 miljoner sĂ„lda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar pĂ„ New York Times bestsellerlista.

2. Röd dimma

En av Kay Scarpettas tidigare chefer, Jack Fielding, har hittats mördad. Hon beslutar sig för att ta reda pÄ varför, trots att alla i hennes nÀrhet avrÄder henne.

Modern till en bestialisk mördare sitter fĂ€ngslad i Georgia för sexbrott och Scarpetta reser dit. Snart upptĂ€cker rĂ€ttsmedicinaren att mordet pĂ„ Jack Fielding bara Ă€r början – och att mördaren nu Ă€r ute efter henne.

3. Post mortem

»USA:s lÀskigaste och mest fÀngslande kriminalförfattare.« | The Times

»PÄ omrÄdet rÀttsmedicinska deckare finns det ingen som kan tÀvla med Patricia Cornwell.« | The New York Times Book Review

I Richmond, Virginia slÄr en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lÀmnar efter sig ett vedervÀrdigt spÄr av strypmord som paralyserar staden.

RÀttslÀkaren Kay Scarpetta förvÀntar sig det vÀrsta: ett vÀlplanerat fÀlttÄg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger nÄgra tydliga ledtrÄdar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjÀlp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.

Men det Àr en utredning som kommer att sÀtta Scarpetta pÄ prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrÄn ? och för att nÄgon vill se henne död.

I svensk översÀttning av Erik Andersson.

Post mortem [Postmortem, 1990] Ă€r den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rĂ€ttsmedicin i Richmond, Virginia.

Boken ? som Ă€r baserad pĂ„ verkliga hĂ€ndelser ? blev en enorm succĂ© och vann en rad priser för Ă…rets bĂ€sta kriminalroman.

»SkrÀckinjagande och djupt tillfredsstÀllande.« | San Diego Union-Tribune

»Briljant. VÀlskrivet och uppslukande.« | Newsday

»BlÀndande. En thriller i absolut toppklass.« | The Times

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!