Patricia Cornwells 3 bästa böcker på svenska

Patricia Cornwell, född som Patricia Carroll Daniels den 9 juni 1956 i Miami, Florida, är en amerikansk författare. Cornwell är mest känd för sina deckare om rättsläkaren Kay Scarpetta.

Det här är vår lista över Patricia Cornwells 3 bästa böcker på svenska.

1. Indicier

Andra boken om Kay Scarpetta

»På området rättsmedicinska deckare finns det ingen som kan tävla med Patricia Cornwell.« The New York Times Book Review

Någon är ute efter Beryl Madison. Någon som ringer obehagliga, skrämmande samtal. Beryl flyr till Key West för att slippa undan, men återvänder så småningom till sitt hem i Richmond, Virginia. Där, i vad som borde vara en trygg vrå, hittas hon mördad, knivskuren till döds.
Rättsöverläkaren Kay Scarpetta dras in i en svår utredning och måste försöka rekonstruera Beryls sista tid i livet. Varför öppnade Beryl dörren för en främling? Hur såg hennes relation ut till en prisad författare? Och varför saknas hennes eget manuskript? Kay måste pussla sammanledtrådarna: ett pussel som leder henne mot mördaren som väntar i skuggorna. Utredningen förvandlas snart till en fasa, inte minst för Kay själv.

Se även  7 bästa böckerna av Charles Bukowski du måste läsa

Indicier är den andra, fristående boken om Kay Scarpetta och en av Cornwells verkliga spänningsklassiker.

PATRICIA CORNWELL är en av världens bäst säljande kriminalförfattare, översatt till 36 språk och med över 100 miljoner sålda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar på New York Times bestsellerlista.

2. Röd dimma

En av Kay Scarpettas tidigare chefer, Jack Fielding, har hittats mördad. Hon beslutar sig för att ta reda på varför, trots att alla i hennes närhet avråder henne.

Modern till en bestialisk mördare sitter fängslad i Georgia för sexbrott och Scarpetta reser dit. Snart upptäcker rättsmedicinaren att mordet på Jack Fielding bara är början – och att mördaren nu är ute efter henne.

3. Post mortem

»USA:s läskigaste och mest fängslande kriminalförfattare.« | The Times

»På området rättsmedicinska deckare finns det ingen som kan tävla med Patricia Cornwell.« | The New York Times Book Review

I Richmond, Virginia slår en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lämnar efter sig ett vedervärdigt spår av strypmord som paralyserar staden.

Se även  4 bästa böckerna av Ursula K. Le Guin du måste läsa

Rättsläkaren Kay Scarpetta förväntar sig det värsta: ett välplanerat fälttåg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger några tydliga ledtrådar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjälp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.

Men det är en utredning som kommer att sätta Scarpetta på prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrån ? och för att någon vill se henne död.

I svensk översättning av Erik Andersson.

Post mortem [Postmortem, 1990] är den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rättsmedicin i Richmond, Virginia.

Se även  Leif G. W. Perssons 5 bästa böcker du måste läsa

Boken ? som är baserad på verkliga händelser ? blev en enorm succé och vann en rad priser för Årets bästa kriminalroman.

»Skräckinjagande och djupt tillfredsställande.« | San Diego Union-Tribune

»Briljant. Välskrivet och uppslukande.« | Newsday

»Bländande. En thriller i absolut toppklass.« | The Times

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇