Jenny Colgans 5 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 7 minuter ⏳

Jenny Colgan Àr en författare av romantisk komedi-fiktion och science-fiction. Hon har skrivit för Doctor Who-berÀttelsen. Hon skriver under sitt eget namn och anvÀnder pseudonymerna Jane Beaton och J. T. Colgan.

Det hÀr Àr vÄr lista över Jenny Colgans 5 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Den lilla bokhandeln i hamnen

Ett kÀrt Äterseende av Nina och nÄgra av karaktÀrerna frÄn Den lilla bokhandeln runt hörnet. Jenny Colgans omÄttligt populÀra böcker har nu sÄlt i en miljon exemplar i Sverige!

Den ensamstÄende mamman Zoe Àr i desperat behov av att fly Londons hektiska storstadspuls. Hon vill skapa ett nytt liv Ät sig sjÀlv och sin fyraÄrige son Hari. NÀr hon fÄr ett tips av sin vÀn Nina om ett jobb som barnskötare Ät en familj i de skotska höglÀnderna nappar hon direkt.

De tre barnen lever rövare i den stora men nedgÄngna herrgÄrden vid vackra Loch Ness. Pappan Àr Ànkling och har inte ork att ta hand om dem. Men Zoe lÄter sig inte skrÀmmas. Hon har lÀnge drömt om det lugna livet pÄ landet. Det Àr dessutom en bonus att Nina behöver lite hjÀlp med sin bokbuss!

Zoe och Hari börjar sakta kÀnna sig som hemma i det lilla samhÀllet. Men Àr böcker, frisk luft och nya vÀnners omtanke nog för att lÀka den trasiga familj de kommit till?

2. Julafton pÄ den lilla ön i havet

Julen Ă€r en tid för att mysa framför brasan och kanske njuta av den skotska klassikern sirapskaka med hutt – om du inte rĂ„kat bli gravid med din före detta chef förstĂ„s, och inte vet hur du ska berĂ€tta det för honom. Kommer Flora att samla modet och avslöja sanningen för sina nĂ€ra och kĂ€ra? Och kommer hennes pojkvĂ€n Joel tycka att hon Ă€r bĂ€rare av goda nyheter – eller kommer den hĂ€r julen bli lika grĂ„kall som höglĂ€nderna i midvintertid?

Samtidigt försöker Saif, lÀkare och flykting frÄn det krigshÀrjade Syrien, njuta av sin första vÀsterlÀndska jul tillsammans med sina söner. Hans fru Àr dock fortfarande saknad, och hennes frÄnvaro pÄverkar dem alla. Kan familjen finna tröst och glÀdje ÀndÄ?

Följ med till ett vackert nordligt hörn av vÀrlden, till gemenskapen pÄ Mure, och upplev en höglandsjul du sent kommer att glömma!

3. En avlÀgsen kust

Lorna bor pÄ den lilla skotska ön Mure. En fridfull plats, dÀr alla hjÀlper sina grannar. Men nÀr den lokala lÀkaren ska gÄ i pension, finns ingen som vill ta hans plats. Mure Àr för litet och ligger alldeles för avsides.

LÄngt dÀrifrÄn i ett överfullt flyktinglÀger hÄller Saif pÄ att behandla en pojke som skurit sig illa i handen. Saif Àr sjÀlv flykting, men han Àr ocksÄ lÀkare och precis det Mure behöver.

Saif anlÀnder till Mure och vÀlkomnas med öppna armar. Men kommer han att kunna gÄ vidare trots sina tunga minnen och svÄra erfarenheter? Den hÀr sommaren gör Saif sitt bÀsta för att kÀnna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer bli sig likt.

En avlÀgsen kust Àr en kortroman som utspelar sig pÄ samma plats som serien om Flora och serien om den lilla ön i havet. Men i den hÀr historien Àr Saif och Lorna huvudpersoner.

4. Det lilla bageriet pÄ strandpromenaden

Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvÀn. En konkurs senare Àr hon alldeles ensam och nÀr hon flyttar till ett rum ovanpÄ ett nedlagt bageri i en fiskeby Äterupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden.

Givmilt delar hon det med en skadad lunnefÄgelunge och de nyfunna vÀnnerna, fiskaren Tarnie och hans besÀttning. Pollys buttra hyresvÀrdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sÀmre för varje Är som gÄr, och hon kÀnner sig hotad nÀr allt fler föredrar Pollys bröd.

Fast besluten att nÄ dit hon vill utan att trampa pÄ nÄgons tÄr tar Polly smÄ men lyckosamma steg framÄt. Och nÀr hon fÄr kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vÀn Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.

5. Tillbaka till den lilla ön i havet

Flora har precis börjat Äteranpassa sig till livet pÄ Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oÀndliga tomma strÀnder och vidunderligt vacker natur kÀnns helt rÀtt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen gÄr bra, hon har Àntligen Äterförenats med sin nÄgot stökiga familj och har till rÄga pÄ allt lyckats fÄ sin urgulliga chef Joel att stanna pÄ Mure med henne.

Men hur hon Àn försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kÀrlek in pÄ livet. Varför hÄller Joel henne pÄ en armlÀngds avstÄnd? Det blir inte lÀttare av att han behöver resa till New York titt som tÀtt i affÀrer.

Floras bÀsta vÀn Lorna har kÀrat ner sig i den lokala lÀkaren, Saif, som kom till ön efter flykten frÄn Syrien. Han fÄr kÀmpa hÄrt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han vÀntar pÄ besked om vad som hÀnt hans familj som splittrades lÀngs vÀgen. Inte ens lugnet pÄ ön kan hjÀlpa mot de skakande nyheter han nÄs av, nyheter som kommer att förÀndra bÄde hans och öbornas liv drastiskt.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!