Stephenie Meyers 3 bästa böcker på svenska

Stephenie Meyer, född Morgan 24 december 1973 i Hartford, Connecticut, är en amerikansk författare, främst känd för sin mycket populära romansvit Twilight. Hon utnämndes 2008 av USA Today till ”Årets författare”. Hon var också det årets bäst säljande författare med över 29 miljoner böcker sålda.

Det här är vår lista över Stephenie Meyers 3 bästa böcker på svenska.

1. Midnatssol

När Bella och Edward möttes för första gången inleddes en ikonisk kärlekssaga som har fascinerat miljontals människor över hela världen. Men fram till nu har vi bara fått läsa Bellas sida av historien.

I Midnattssol är det Edwards tur. För första gången får vi lära känna vampyren, på djupet. Han slits mellan sin mänskliga sida och det rovdjur han faktiskt är, och när han möter Bella utmanas han på ett sätt som han aldrig upplevt förut.

Stephenie Meyer tar oss tillbaka till staden Forks, men den här gången är berättelsen mörkare, hetare och mycket mer komplex…

2. Så länge vi båda andas

Så länge vi båda andas är den avslutande delen på Om jag kunde drömma, När jag hör din röst och Ljudet av ditt hjärta.

Se även  2 bästa böckerna av Angela Carter du måste läsa

”Var inte rädd”, mumlade jag. ”Vi hör ihop”.Jag överväldigades plötsligt av sanningen i mina egna ord. Det här ögonblicket var så perfekt, så rätt. Det fanns inga tvivel. Han lade armarna om mig och höll mig intill sig… Det kändes som om varenda nervtråd i min kropp sprakade och glödde.”För alltid”, instämde han.

Att vara oåterkalleligt förälskad i en vampyr är som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet. Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vänskap med Jacob. Året som gått har varit minst sagt omtumlande och fullt av längtan, saknad och förtvivlan.

För sin kärleks skull tvingas hon välja mellan de odödligas mörka och förföriska värld eller att fortsätta vara varm, mänsklig och levande. Hennes val sätter igång en kedja av händelser som kommer att få oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade …Detta är den hett efterlängtade avslutningen på Bellas och Edwards omöjliga kärlekshistoria – en romantisk saga som har förtrollat miljoner läsare världen över.”

3. Om jag kunde drömma

Om jag kunde drömma ger en unik inblick i författarens vision av sitt verk och den får nytt liv genom detta nya fängslande uttryckssätt.Det har varit ett nöje att arbeta med denna nya tolkning av Om jag kunde drömma. Young har gjort ett fantastiskt arbete med att transformera orden jag har skrivit till vackra bilder.

Se även  5 bästa böckerna av Terry Pratchett du måste läsa

Personerna och platserna ligger mycket nära dem som jag hade i tankarna när jag skrev serien. Stephenie MeyerDen omöjliga kärlekshistorien mellan den oskyldiga Bella och den gåtfulle och förföriske vampyren Edward får nytt liv i en bearbetning som serieberättelse i två delar.

Den har noggrant granskats av Stephenie Meyer och reflekterar hennes vision av miljöerna och människorna i Twilightsagan.

Se även  3 bästa böckerna av Björn Natthiko Lindeblad du måste läsa

Den unika illustrationsstilen med svart-vita bilder blandade med uppslag och bilder i färg kommer att uppskattas av både fans till Twilightsagan och fans av serieberättelser. Och de som läser den första delen kommer att vänta otåligt på den andra.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇