Stephenie Meyers 3 bÀsta böcker pÄ svenska

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Stephenie Meyer, född Morgan 24 december 1973 i Hartford, Connecticut, Ă€r en amerikansk författare, frĂ€mst kĂ€nd för sin mycket populĂ€ra romansvit Twilight. Hon utnĂ€mndes 2008 av USA Today till “Årets författare”. Hon var ocksĂ„ det Ă„rets bĂ€st sĂ€ljande författare med över 29 miljoner böcker sĂ„lda.

Det hÀr Àr vÄr lista över Stephenie Meyers 3 bÀsta böcker pÄ svenska.

1. Midnatssol

NÀr Bella och Edward möttes för första gÄngen inleddes en ikonisk kÀrlekssaga som har fascinerat miljontals mÀnniskor över hela vÀrlden. Men fram till nu har vi bara fÄtt lÀsa Bellas sida av historien.

I Midnattssol Àr det Edwards tur. För första gÄngen fÄr vi lÀra kÀnna vampyren, pÄ djupet. Han slits mellan sin mÀnskliga sida och det rovdjur han faktiskt Àr, och nÀr han möter Bella utmanas han pÄ ett sÀtt som han aldrig upplevt förut.

Stephenie Meyer tar oss tillbaka till staden Forks, men den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r berĂ€ttelsen mörkare, hetare och mycket mer komplex…

2. SÄ lÀnge vi bÄda andas

SÄ lÀnge vi bÄda andas Àr den avslutande delen pÄ Om jag kunde drömma, NÀr jag hör din röst och Ljudet av ditt hjÀrta.

“Var inte rĂ€dd”, mumlade jag. “Vi hör ihop”.Jag övervĂ€ldigades plötsligt av sanningen i mina egna ord. Det hĂ€r ögonblicket var sĂ„ perfekt, sĂ„ rĂ€tt. Det fanns inga tvivel. Han lade armarna om mig och höll mig intill sig… Det kĂ€ndes som om varenda nervtrĂ„d i min kropp sprakade och glödde.”För alltid”, instĂ€mde han.

Att vara oĂ„terkalleligt förĂ€lskad i en vampyr Ă€r som en underbar fantasi och en mardrömsliknande verklighet. Bella slits mellan sin intensiva passion för Edward och en djup vĂ€nskap med Jacob. Året som gĂ„tt har varit minst sagt omtumlande och fullt av lĂ€ngtan, saknad och förtvivlan.

För sin kĂ€rleks skull tvingas hon vĂ€lja mellan de odödligas mörka och förföriska vĂ€rld eller att fortsĂ€tta vara varm, mĂ€nsklig och levande. Hennes val sĂ€tter igĂ„ng en kedja av hĂ€ndelser som kommer att fĂ„ oanade och förödande konsekvenser för alla inblandade …Detta Ă€r den hett efterlĂ€ngtade avslutningen pĂ„ Bellas och Edwards omöjliga kĂ€rlekshistoria – en romantisk saga som har förtrollat miljoner lĂ€sare vĂ€rlden över.”

3. Om jag kunde drömma

Om jag kunde drömma ger en unik inblick i författarens vision av sitt verk och den fÄr nytt liv genom detta nya fÀngslande uttryckssÀtt.Det har varit ett nöje att arbeta med denna nya tolkning av Om jag kunde drömma. Young har gjort ett fantastiskt arbete med att transformera orden jag har skrivit till vackra bilder.

Personerna och platserna ligger mycket nÀra dem som jag hade i tankarna nÀr jag skrev serien. Stephenie MeyerDen omöjliga kÀrlekshistorien mellan den oskyldiga Bella och den gÄtfulle och förföriske vampyren Edward fÄr nytt liv i en bearbetning som serieberÀttelse i tvÄ delar.

Den har noggrant granskats av Stephenie Meyer och reflekterar hennes vision av miljöerna och mÀnniskorna i Twilightsagan.

Den unika illustrationsstilen med svart-vita bilder blandade med uppslag och bilder i fÀrg kommer att uppskattas av bÄde fans till Twilightsagan och fans av serieberÀttelser. Och de som lÀser den första delen kommer att vÀnta otÄligt pÄ den andra.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!