Harlan Cobens 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

Harlan Coben, född 4 januari 1962 i Newark, New Jersey, Àr en amerikansk författare. Han Àr den enda författare som har tilldelats bÄde Edgar Award, Shamus Award och Anthony Award. Det hÀr Àr vÄr lista över Harlan Cobens 3 bÀsta böcker vi anser alla behöver lÀsa i alla fall en gÄng under sin livstid.

1. Sanningen

Sanning eller illusion

Före detta stridspiloten Maya Stern ser en otĂ€nkbar bild fĂ„ngas av den digitala babyvakten: hennes tvĂ„Ă„riga dotter Lily leker med sin pappa Joe – som blivit brutalt mördad tvĂ„ veckor tidigare …

Mayas liv skakas om ytterligare nÀr det framkommer att det finns ett samband mellan det olösta mordet pÄ hennes syster Claire och Joes död. För att hitta svaret pÄ gÄtorna mÄste Maya ta itu med djupa hemligheter frÄn det förflutna, men nÄgra gör allt för att sanningen ska förbli dold.

Sanningen Àr en intensiv thriller, fylld av karaktÀristiska Coben-kÀnnetecken som nagelbitande spÀnning och överraskande vÀndningar. Kan du verkligen tro pÄ det du ser med dina egna ögon?

2. Pojken frÄn skogen

NÀr det förflutna hinner ikapp

Ett barn hittas i skogen pÄ USA:s östkust. Han har överlevt ensam utan mÀnsklig kontakt och har inget minne av var han kommer ifrÄn. Pojken fÄr namnet Wilde. 30 Är senare har Wilde ÄtervÀnt till skogen dÀr han bor isolerad och utstött frÄn den stad han vuxit upp i. Han har lÀmnat en lovande karriÀr inom militÀren bakom sig och föredrar ett avskilt liv utan nÄgra nÀra relationer.

Men nÀr en tonÄrsflicka försvinner spÄrlöst blir Wilde indragen i fallet. Han tvingas ÄtervÀnda till det samhÀlle han aldrig passat in i och upptÀcker snart att staden och dess maktelit döljer mörka hemligheter som kan förstöra otaliga liv.

Harlan Coben har utnĂ€mnts till en av vĂ„r tids skickligaste spĂ€nningsförfattare och toppar bĂ€stsĂ€ljarlistorna vĂ€rlden över. I den kĂ€rnfulla thrillern Pojken frĂ„n skogen vĂ€vs ojĂ€mförlig spĂ€nning ihop med fĂ€ngslande karaktĂ€rer och otroliga vĂ€ndningar. Med ett medryckande driv utforskas brĂ€nnande Ă€mnen som utanförskap, lögner och konspirationer.

HARLAN COBENS böcker har sĂ„lts i över 70 miljoner exemplar och översatts till 43 sprĂ„k. Han Ă€r den enda författaren som tilldelats samtliga av de tre litterĂ€ra utmĂ€rkelserna Edgar Allan Poe Award, Anthony Award och Shamus Award. Harlan Coben Ă€r Ă€ven verksam som manusförfattare till tv-serier och hans bok The Stranger (FrĂ€mlingen) Ă€r nu aktuell som hyllad Netflix-serie.

3. Inte ett ord

TILL HELVETET OCH TILLBAKA

För Simon Greene blir mardrömmen sann nÀr hans drogberoende dotter Paige försvinner spÄrlöst. En dag ser han henne sjunga i Central Park, men hon Àr en skugga av sitt forna jag. NÀr han nÀrmar sig flyr hon i panik.

Simon gör det enda en förÀlder kan göra, han följer efter sin dotter ner i en mörk och farlig vÀrld som han aldrig kunde ana fanns. I takt med att han avtÀcker Paiges hemligheter inser han att liv stÄr pÄ spel. Och för att skydda de sina frÄn vÀrldens ondska mÄste han vÄga konfrontera den.

“En av Ă„rets bĂ€sta thrillers.” Providence Sunday Journal
“En bladvĂ€ndare som inte gĂ„r att lĂ€gga ifrĂ„n sig.” USA Today
“En fullkomligt briljant, tajt thriller som bör lĂ€sas i ett svep.” Library Journal

HARLAN COBEN har utnÀmnts till en av nutidens bÀsta spÀnningsförfattare och toppar bÀstsÀljarlistorna vÀrlden över. I thrillern INTE ETT ORD förvandlar han vardagliga samtidsproblem till ingredienser i en fÀngslande bladva€ndare. Levande karaktÀrer, farliga hemligheter och oförutsÀgbara vÀndningar bÀddar för en klassisk Coben-upplevelse av högsta kvalitet.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!