Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

3 golfböcker du måste läsa

Beräknad lästid: 6 minuter ⏳

Det finns många bra böcker om golf på svenska, det här är våra 3 favoriter.

1. Golf spelas inte med perfektion; Bekymmersfri puttning av Bob Rotella (2020)

Golf spelas inte med perfektion och Bekymmersfri puttning är de första svenska översättningarna av Dr. Bob Rotellas böcker. Här kommer de i en samlingsvolym med båda titlarna i en bok.

Golf är en mental utmaning. Hur mycket av spelet som är fysiskt eller mentalt kan kanske inte bestämmas exakt, men ju bättre en spelare är, desto mer vikt läggs vid den mentala delen. Det är inget konstigt. En nybörjare som har mycket liten kontroll på sin sving kan inte förväntas förstå att kanske så mycket som 80 eller 90% är mentalt. Bland proffsen däremot kan alla slå högkvalitativa slag, och där utgör den mentala biten åtminstone 90% av skillnaden mellan vinnare och förlorare.

Oavsett spelarens förmåga är det enkelt att konstatera att scorerna alltid kommer att vara lägre om spelaren tänker bra.

I denna bok fås chansen att lära sig av den bäste om hur man tar sig an den mentala utmaningen att spela golf. Dr. Bob Rotella har sedan 1984 arbetat tillsammans med professionella golfspelare på absolut högsta nivå. Hans spelare har vunnit 82 majors och fler än 300 segrar på PGA-, LPGA- och seniortouren. Av Golf World har han utsetts till “Gudfadern av idrottspsykologi för golf”. 

Hans tankar och idéer bygger på sunt förnuft och de är lätta att ta till sig och förstå. Utmaningen ligger i att hålla sig till dem.

Golf spelas inte med perfektion är hans första bok, en riktig klassiker och världens mest sålda bok inom idrottpsykologi.

Du får nycklarna till att hantera den mentala utmaningen att spela golf och se hur pass bra golfspelare du kan bli.

Du lär dig att lägga förväntningarna på ett reslutat åt sidan och att istället lugnt acceptera det som händer dig på banan och på din väg mot dina drömmars mål. 

Bekymmersfri puttning hjälper dig att hantera det som spelet handlar om på riktigt: att få bollen i hål.

Du lär dig att putta för att sänka varje putt, inte putta för att bara få den nära eller undvika en treputt.

Du kommer att få ett härligt övertag gentemot dina konkurrenter och du kommer att älska att putta.

Padraig Harrington, trefaldig majorvinnare och Europas Ryder Cup-kapten 2020, om Dr. Rotella: “You can’t imagine the buzz I got out of ‘Golf is not a game of perfect’ when I read it for the first time. I had never hit the golf ball as well as after reading his book. I got so excited about it. I then went and worked with him in Virginia where he lives.” (www.independent.ie)

Rory McIlroy, 4 majorvinster och världsetta, började arbeta med Dr. Rotella som 20-åring och vid 22 års ålder var han den yngste spelaren någonsin att ha vunnit 10 miljoner Euro i prispengar på Europatouren, om att börja arbeta med Dr. Rotella: “I’ve read all his books over the years and find what he says really interesting and appealing. I think this could make a couple of shots difference in tournaments and hopefully turn my top-threes and top-fives into wins.” (www.irishtimes.com)  

2. Det Inre Spelet – Ta Din Golf Till Nya Nivåer av Sam Jarman (2017)

“Varje golfare, oavsett nivå, är bara två dåliga slag från att bli galen och bara ett slag ifrån att hamna i total eufori”

Sams bok kan absolut göra att du tar ditt spel till nästa nivå. Den beskriver hur du själv skapar din upplevelse av spelet, hur du skapar din swing och hur du tränar.

När du ser hur vi inifrån och ut skapar både möjligheter och motstånd så kommer du förmodligen
älska spelet ännu mer och spela mycket bättre.

Sam arbetar som PGA-tränare utanför London och spelat på touren. Boken beskriver hela hans resa med fokus på det mentala spelet. Den insikt han delar i boken kommer vara till stor hjälp för många golfare.

Oavsett din nivå så kommer igenkänningsfaktorn kommer att vara hög. Det kommer den vara även om du håller på med någon annan idrott.

3. Golfarens Sjätte Sinne av Markus Westerberg (2018)

Golfarens Sjätte Sinne riktar sig till dig som vill spela bättre golf! Du gör det genom att lära dig mer om dig själv och golfslagets psykologi.

Boken bygger på vetenskap och författaren kopplar denna till personliga erfarenheter och gör därför Golfarens Sjätte Sinne till en uppslukande och lättläst bok.

Författaren har en unik bakgrund med en 15 årig bakgrund som tourspelare, en kandidatexamen i psykologi och utbildad PGA tränare.

Lägg därtill 10 års erfarenhet som golftränare och coach världen över.

Varför läsa böcker om golf?

Böcker om golf kan hjälpa dig bli bättre på att spela golf tror vi.

Inlägg senast uppdaterat: 16 juni, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇