3 golfböcker du måste läsa

Du är aldrig färdig med att lära dig som golfspelare. Jag ville sätta ihop en lista över golfböcker som jag tror kan hjälpa ditt spel, och förhoppningsvis ge dig några nya perspektiv på din teknik, såväl som ditt mentala förhållningssätt till spelet. Det här är 3 böcker som jag tycker att varje golfspelare borde läsa minst en gång.

Många av dem har varit i tryck ganska länge, så du kan få dem till en enorm rabatt om du köper dem begagnade på Amazon. Jag har läst alla dessa vid ett tillfälle, och jag tror att var och en innehåller råd som är värda att lyssna på.

Det finns massor av information i alla dessa golfböcker. Det skulle vara orealistiskt att förvänta sig att du kan införliva allt dessa författare har skrivit i ditt spel. Om du kan ta bort en eller två stora idéer från var och en av dessa böcker, kommer ditt spel att gå i rätt riktning!

Det finns många bra böcker om golf på svenska, det här är våra 3 favoriter.

1. Golf spelas inte med perfektion; Bekymmersfri puttning av Bob Rotella (2020)

Golf spelas inte med perfektion och Bekymmersfri puttning är de första svenska översättningarna av Dr. Bob Rotellas böcker. Här kommer de i en samlingsvolym med båda titlarna i en bok.

Golf är en mental utmaning. Hur mycket av spelet som är fysiskt eller mentalt kan kanske inte bestämmas exakt, men ju bättre en spelare är, desto mer vikt läggs vid den mentala delen. Det är inget konstigt. En nybörjare som har mycket liten kontroll på sin sving kan inte förväntas förstå att kanske så mycket som 80 eller 90% är mentalt. Bland proffsen däremot kan alla slå högkvalitativa slag, och där utgör den mentala biten åtminstone 90% av skillnaden mellan vinnare och förlorare.

Se även  2 böcker om tennis du måste läsa

Oavsett spelarens förmåga är det enkelt att konstatera att scorerna alltid kommer att vara lägre om spelaren tänker bra.

I denna bok fås chansen att lära sig av den bäste om hur man tar sig an den mentala utmaningen att spela golf. Dr. Bob Rotella har sedan 1984 arbetat tillsammans med professionella golfspelare på absolut högsta nivå. Hans spelare har vunnit 82 majors och fler än 300 segrar på PGA-, LPGA- och seniortouren. Av Golf World har han utsetts till ”Gudfadern av idrottspsykologi för golf”. 

Hans tankar och idéer bygger på sunt förnuft och de är lätta att ta till sig och förstå. Utmaningen ligger i att hålla sig till dem.

Golf spelas inte med perfektion är hans första bok, en riktig klassiker och världens mest sålda bok inom idrottpsykologi.

Du får nycklarna till att hantera den mentala utmaningen att spela golf och se hur pass bra golfspelare du kan bli.

Du lär dig att lägga förväntningarna på ett reslutat åt sidan och att istället lugnt acceptera det som händer dig på banan och på din väg mot dina drömmars mål. 

Bekymmersfri puttning hjälper dig att hantera det som spelet handlar om på riktigt: att få bollen i hål.

Du lär dig att putta för att sänka varje putt, inte putta för att bara få den nära eller undvika en treputt.

Du kommer att få ett härligt övertag gentemot dina konkurrenter och du kommer att älska att putta.

Padraig Harrington, trefaldig majorvinnare och Europas Ryder Cup-kapten 2020, om Dr. Rotella: ”You can’t imagine the buzz I got out of ’Golf is not a game of perfect’ when I read it for the first time. I had never hit the golf ball as well as after reading his book. I got so excited about it. I then went and worked with him in Virginia where he lives.” (www.independent.ie)

Se även  2 böcker om cykling att spana in

Rory McIlroy, 4 majorvinster och världsetta, började arbeta med Dr. Rotella som 20-åring och vid 22 års ålder var han den yngste spelaren någonsin att ha vunnit 10 miljoner Euro i prispengar på Europatouren, om att börja arbeta med Dr. Rotella: ”I’ve read all his books over the years and find what he says really interesting and appealing. I think this could make a couple of shots difference in tournaments and hopefully turn my top-threes and top-fives into wins.” (www.irishtimes.com)  

2. Det Inre Spelet – Ta Din Golf Till Nya Nivåer av Sam Jarman (2017)

”Varje golfare, oavsett nivå, är bara två dåliga slag från att bli galen och bara ett slag ifrån att hamna i total eufori”

Sams bok kan absolut göra att du tar ditt spel till nästa nivå. Den beskriver hur du själv skapar din upplevelse av spelet, hur du skapar din swing och hur du tränar.

När du ser hur vi inifrån och ut skapar både möjligheter och motstånd så kommer du förmodligen
älska spelet ännu mer och spela mycket bättre.

Sam arbetar som PGA-tränare utanför London och spelat på touren. Boken beskriver hela hans resa med fokus på det mentala spelet. Den insikt han delar i boken kommer vara till stor hjälp för många golfare.

Oavsett din nivå så kommer igenkänningsfaktorn kommer att vara hög. Det kommer den vara även om du håller på med någon annan idrott.

3. Golfarens Sjätte Sinne av Markus Westerberg (2018)

Golfarens Sjätte Sinne riktar sig till dig som vill spela bättre golf! Du gör det genom att lära dig mer om dig själv och golfslagets psykologi.

Boken bygger på vetenskap och författaren kopplar denna till personliga erfarenheter och gör därför Golfarens Sjätte Sinne till en uppslukande och lättläst bok.

Se även  2 böcker om handboll att spana in

Författaren har en unik bakgrund med en 15 årig bakgrund som tourspelare, en kandidatexamen i psykologi och utbildad PGA tränare.

Lägg därtill 10 års erfarenhet som golftränare och coach världen över.

Varför läsa böcker om golf?

Oavsett om du hoppas på nästa sak för att hjälpa ditt spel, vill läsa en exceptionell återberättelse av sanna händelser eller helt enkelt vill ha en njutbar berättelse, ta en titt på den här listan över de bästa golfböckerna – vi garanterar att det finns något på den. kommer att vilja fastna i.

Vad gör dig till en bättre golfare?

Golfböcker.

Att läsa de rätta golfböckerna kommer att ge dig insikter om hur du ska tänka på spelet, rätt form och banhantering.

Att veta ”VARFÖR” du gör de saker du gör i din golfsving är lika viktigt som att faktiskt svinga klubban.

Att känna till vetenskapen tillsammans med konsten ger dig det självförtroende du behöver när du står över bollen.

Med det självförtroendet kommer du att förbättra ditt handikapp.

Böcker om golf kan hjälpa dig bli bättre på att spela golf tror vi.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇