8 bÀsta böckerna för konstÀlskare vÀrlden över

BerĂ€knad lĂ€stid: 8 minuter ⏳

Missade du den stora blockbuster konstutstÀllningen nÀr den var i stan, vill du veta mer om konstens terapeutiska egenskaper eller bara letar efter den perfekta presenten till din konstÀlskande vÀn?

Frukta inte – vi har sammanstĂ€llt den ultimata listan över konstböcker. HĂ€r Ă€r bara nĂ„gra fĂ„ böcker som alla konstĂ€lskares bibliotek behöver, frĂ„n konstnĂ€rsmonografier till enkĂ€tpublikationer av konstnĂ€rliga rörelser.

1. Yayoi Kusama, publicerad av Phaidon (2017)

KonstnÀren som fick oss att pricka för sin uppslukande, dÀr ute banbrytande konst firas i denna reviderade monografi av Phaidon som sammanfaller med det nyligen öppnade Kusama Museum i Tokyo och en stor utstÀllning som turnerar USA.

Efter att ha blivit en Instagram-sensation för sina Infinity Mirror Room-installationer har den japanska artisten fÄtt en ny publik och förnyat hyllning för sitt arbete som fÄr dig att tÀnka tvÄ gÄnger pÄ tvÄngssjukdomar.

Phaidons bok Ă€r fortfarande en av de mest omfattande studierna av denna spĂ€nnande konstnĂ€r (som bor som en frivillig bosatt pĂ„ ett mentalsjukhus) och gör det möjligt för lĂ€sare att korsa frĂ„n “Happenings” pĂ„ 1960-talet New York till Kusamas nuvarande arbete, som omfattar olika medier frĂ„n mĂ„lningar att skulpturera.

Och för första gÄngen publiceras en diktsamling av Kusama som Ätföljer de fÀrgglada illustrationerna, övertygande uppsatser och intervjuer av kuratorer och kritiker.

2. ARTIST | WORK | LISSON, publicerad av Lisson Gallery

NÀr ett galleri nÄr sin 50-Äriga milstolpe, vilket bÀttre sÀtt att fira Àn en volym som den hÀr?

ARTIST | WORK | LISSON omfattar arvet frĂ„n Lisson – ett galleri som Ă€r avgörande för utformningen av bĂ„de Londons konstscen och det avgörande stödet frĂ„n nu etablerade internationella konstnĂ€rer.

PÄ hela 12000 sidor ser detta konstverk i sig, designat av den kÀnda nederlÀndska grafiska formgivaren Irma Boom, tillbaka pÄ varje konstnÀrs soloutstÀllning i galleriet, inklusive Marina Abramovic, John Akomfrah och Carl Andre, tillsammans med funderingar av berömda konstförfattare.

Det gÄr ocksÄ in i Lisson-arkivet för att inkludera inbjudningar, brev och andra efemera, tillsammans med kontextuella uppsatser av Ossian Ward och reflektioner frÄn galleriets grundare Nicholas Logsdail.

3. Basquiat Boom for Real, publicerad av Prestel (2017)

Hur mycket vet du om Jean-Michel Basquiat? Var kom han ifrÄn? Hur blev han Andy Warhols protegé? Vad informerade hans arbete?

Detta lysande kompendium om Basquiat – publicerat i samband med en stor turnĂ©utstĂ€llning under samma namn, för nĂ€rvarande pĂ„ Barbican, London – tittar stĂ€mningsfullt pĂ„ hans framvĂ€xt pĂ„ New York-scenen i slutet av 1970- och 80-talet.

Att spÄra Basquiats uppgÄng frÄn en 17-Äring som lÀmnade sitt prÀgel pÄ en ekonomiskt förlamad NYC under graffitipseudonymen SAMO © till hans inkludering i den banbrytande New York / New Wave-utstÀllningen, som cementerade hans framtid som konstnÀr.

Reproduktioner, arkivmaterial, polaroids, intervjuutdrag och insiktsfulla skrivna bitar tar dig med pÄ en resa genom konsthistoriens pÄverkande faktor, jazzens betydelse och de viktigaste förhÄllandena som formade en konstnÀr som dog alldeles för ung vid 27.

4. The Art Museum, publicerad av Phaidon (2011)

Den hĂ€r imponerande boken sĂ€tter en ny twist pĂ„ samlingen av konsthistoria pĂ„ ett stĂ€lle. Konstmuseet samlar en samling av 2000 av vĂ€rldens viktigaste verk frĂ„n internationella samlingar till ett ”virtuellt museum”.

Guidad av konstforskare, arkeologer och kuratorer, reser du vÀrlden utan att behöva lÀmna din plats och upptÀcka all den anmÀrkningsvÀrda och inspirerande konsten frÄn stenÄldern, genom den bysantinska perioden och nyklassicismen Ànda fram till idag.

FrÄn det ritualistiska och religiösa till det abstrakta och expressionistiska, Àr du inne pÄ en betydelsefull kulturresa genom tiderna.

5. Soul of a Nation, publicerad av Tate (2017)

En utstÀllningskatalog Àr fönstret till alla förestÀllningar du kanske har missat, eller en portal genom vilken du kan musa över viktiga förestÀllningar som fÄr dig att titta pÄ konsthistoria och fokusera din uppmÀrksamhet.

Med den enorma populariteten för turnĂ©utstĂ€llningen Soul of a Nation: Art in the Age of Black Power som samordnats av Mark Godfrey och Zoe Whitley pĂ„ Tate Modern tidigare i Ă„r (reser till USA 2018), Ă€r utstĂ€llningens dedikerade publikation inte bara visar verk som ingĂ„r i showen men kontextualiserar utgĂ„ngspunkten för utstĂ€llningen – som firar arbetet med svarta amerikanska konstnĂ€rer som gjorts tvĂ„ decennier efter 1963 – med informerade, passionerade texter och minnen frĂ„n svarta kuratorer som arbetade pĂ„ 1960- och 1970-talet.

Som Thelma Golden, regissör och chefskonservator för The Studio Museum i Harlem, New York sa: ”Soul of a Nation Ă€r ett viktigt och transformerande bidrag till konsthistoria – och amerikansk historia.

Denna volym Àr riktigt informativ och djupt engagerande och dokumenterar den kraftfulla roll som svarta konstnÀrer hade för att forma samtida konst och vÄrt samhÀlle i ett avgörande ögonblick i historien.

Det kommer sĂ€kert att vara en mycket vĂ€rdefull resurs 
 under Ă„rtionden framöver.

6. The Artist Project, published by Phaidon (2017)

Utformat av Metropolitan Museum of Art i New York, delar över 100 internationella samtida konstnÀrer sina favoritverk frÄn museets berömda samling. FrÄn att tÀnda konstnÀrens fantasi till varaktiga influenser drar The Artist Project inte bara kopplingar mellan historia och samtida praxis, utan ger dig ocksÄ sÀllsynt inblick i museets samling.

Det finns nĂ„gra överraskande avslöjanden sĂ„vĂ€l som de mer uppenbara. Cory Arcangel vĂ€ljer ett cembalo frĂ„n slutet av 1600-talet och sĂ€ger: ”Jag har en fixering med cembalo eftersom jag gillar att arbeta med saker nĂ€r folk tittar Ă„t andra hĂ„llet.”

Medan Sheila Hicks vĂ€ljer en bönbok och sĂ€ger: ”Det Ă€r 
 typ av konst du tar hem med dig, metaforiskt. Du tar det in i ditt liv; den blir din. ‘

7. Hiroshige, published by Prestel (2017)

Den japanska tryckmakaren Utagawa Hiroshige Àr kÀnd som mÀstaren i trÀblock och Àr Àlskad över hela vÀrlden för sitt fantastiska arbete som fÄngar skönheten i Japans landskap.

Den hÀr överdÄdiga utgÄvan av den oberoende kuratorn och den japanska konstexperten, Matthi Forrer, Àr organiserad efter Àmne och ger en utmÀrkt översikt över konstnÀrens verk frÄn tryck av fÄglar, blommor och scener frÄn sin hemstad till ett urval frÄn den berömda serien, Hundra berömda vyer. i Edo.

SÄ bli bekvÀm nÀr du Àr nedsÀnkt i underverket av Hiroshiges magnifika arbete.

8. Vitamin C: Clay and Ceramic, published by Phaidon (2017)

Undersökningspublikationen Àr vad Phaidon gör sÄ bra, och den hÀr hÄrboken Àr din go-to-tome för allt som Àr relaterat till ler. Keramik har verkligen kommit tillbaka pÄ modet, Àven om man kan argumentera för att det aldrig riktigt försvann.

Den ökade efterfrÄgan pÄ klasser runt om i vÀrlden och programmering av grupp- och separatutstÀllningar gör den hÀr boken utan tvekan till en av de mest kortfattade översikterna av lera- och keramikarenan.

Bortsett frÄn de uppenbara inneslutningarna av Grayson Perry och Ai Weiwei, kommer du att presenteras för de framvÀxande keramikerna som anvÀnder lera för att producera otÀnkbara skapelser som lÀmnar dig i vördnad och nyfiken pÄ mer.

Sammanfattning

Det hÀr Àr vÄr lista över de 8 bÀsta böckerna för konstÀlskare vÀrlden över

Vi hoppas innerligt pÄ att ni hittar en eller flera nya böcker att fördjupa er i.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!

Latest posts by Nabil (see all)