Skapa hemsida med medlemskap: 10 experttips

Att skapa hemsidor Àr nog det roligaste som finns om du frÄgar mig.

Jag driver 1MiljonBoktips.se primÀrt men Àven ett gÀng andra webbplatser.

Ända sen jag skrev min första rad HTML blott 15 Ă„r gammal finns det ingenting jag njuter av sĂ„ mycket som att skapa hemsidor i allmĂ€nhet, men att skapa hemsidor med medlemskap i synnerhet.

Om du vill lÀra dig mer om hur man skapar en hemsida med medlemskap sÄ har jag hittat ett riktigt bra boktips jag bestÀmt mig för att rekommendera. Boken Àr skriven pÄ engelska och uppdateras Ärligen.


Notera att det hÀr inlÀgget primÀrt riktar sig till dig som Àr intresserad av att skapa en hemsida med ett medlemskap man betalar för mÄnadsvis.

Är du intresserad av att skapa ett klassiskt diskussionsforum finns det mĂ€ngder av olika mjukvaror som lĂ€mpar sig för det – detta Ă€r dock ingenting vi kommer gĂ„ in nĂ€rmare pĂ„ i det hĂ€r inlĂ€gget.


LĂ€r dig skapa hemsida med medlemskap genom ’The Membership Method’

Med Membership-metoden kan du skapa en hemsida med medlemskap som krÀver pengar frÄn anvÀndarna för att se innehÄllet pÄ den. Det Àr en onlinekurs som baseras pÄ 6 moduler, som varar totalt i 6 veckor.

5 fördelar med att skapa hemsidor som krÀver medlemskap

1. Enorm lönsamhet om du fĂ„r till det đŸ€‘

I egenskap av en person med över 15 Ärs erfarenhet av olika delar av digital marknadsföring och webbutveckling kan jag sÀga att webbplatser med ett medlemskap som kostar pengar mÄnadsvis oftast Àr de enskilt mest lönsamma verksamheterna pÄ internet.

TÀnk efter. Nextory. Storytel. De Àr visserligen renodlade tjÀnster, men det finns mÀngder av mindre, nischade forum pÄ webben dÀr man helt enkelt tar betalt för att medlemmarna över huvud taget ska fÄ vara med.

Detta skapar ofta en vÀldigt exklusiv grupp mÀnniskor som i sin tur kan utbyta kunskaper, strategier eller bara idéer i allmÀnhet för hur man uppnÄr mÄlet webbplatsen Àr skapad kring.

2. Hög avkastning pĂ„ din marknadsföringskostnad 💰

NĂ€r man jobbar med digital marknadsföring bland e-handlare pratar man ofta om CLV (customer lifetime value) — det vill sĂ€ga det genomsnittliga livstidsvĂ€rdet av en kund. Det hĂ€r Ă€r nĂ„got man ofta baserar sin tĂ€nka marknadsföringskostnader pĂ„ framĂ„t.

Fördelen med en sajt som krĂ€ver medlemskap Ă€r just att livstidsvĂ€rdet av en kund blir sĂ„ pass högt att man har rĂ„d att driva trafik pĂ„ webben — rent av betala ganska stora pengar för det — och Ă€ndĂ„ lyckas bedriva en lönsam verksamhet.

Titta bara pÄ alla tjÀna pengar pÄ internet-kurser som finns tillgÀngliga primÀrt pÄ den amerikanska marknaden.

DĂ€r har man att göra med kurser som kostar över 10 000kr varför företaget bakom mer eller mindre kan ’ta över’ YouTube stundtals med sina annonser – ibland i alla Tier-1 lĂ€nder (lĂ€nder dĂ€r man pratar engelska och har en bra kollektiv köpkraft).

Det finns mÀngder av fler fördelar med att skapa en hemsida som krÀver medlemskap, men det hÀr Àr enligt mig (som professionellt jobbar med digital marknadsföring) den enskilt största.

Notera att en förutsÀttning för att du ska kunna fatta den hÀr typen av beslut Àr att du redan har en handful betalande medlemmar pÄ din webbplats och Àven haft dessa sÄ pass lÀnge med rÀtt konverteringsspÄrning implementerad att du kan fatta den typen av datadrivna beslut.

3. Passiva intĂ€kter som ökar mĂ„nad efter mĂ„nad 💾

Börja aldrig en mÄnad pÄ 0 igen. Lyckas du med konststycket att skapa en hemsida som krÀver medlemskap och ditt innehÄll Àr sÄ pass bra att du faktiskt kan ta betalt för det mÄnadsvis sÄ finns det en stor chans att företaget fÄr en chans att vÀxa mÄnad efter mÄnad.

Se Ă€ven  3 böcker om H&M-familjen du bör lĂ€sa

Exempelvis:

Du har 100 betalande medlemmar pÄ din webbplats. Dessa betalar 99 kr i mÄnaden för sitt medlemskap.

Det Àr 9900 kr rÀtt in i ditt bolag vid varje mÄnads start i rena intÀkter utan att du behöver lyfta ett finger.

Majoriteten, om inte alla amerikanska hemsidor som Àr skapade med ett medlemskap man behöver betala för mÄnadsvis har innehÄll som Àr tidlöst. Det vill sÀga, det Àr inte alltid de gÄr in och uppdaterar sitt innehÄll frÄn grunden dÄ mÄnga principer kvarstÄr över tid. En grym passiv intÀkt, med andra ord.

4. Det Ă€r mer motiverande att skapa nytt innehĂ„ll 😄

Det Àr oerhört motiverande att skapa nytt innehÄll för en webbplats nÀr man vet att man fÄr bra betalt för det.

Det Àr inte som att driva vilken slumpmÀssig livsstilsblogg som helst utan man vet med sig att sajten Àr skapad i ett viktigt syfte.

Vad jag försöker sÀga Àr att Àven om ditt syfte för att skapa en hemsida med medlemskap Àr att tjÀna pengar sÄ Àr det hÀr fullt möjligt och nÄgot som med högsta sannolikhet kommer öka din motivation för att skapa nytt innehÄll.

Jag som driver 1MiljonBoktips vet bokstavligen talat hur det Àr att driva en webbplats dÀr man blir motiverad att publicera mer innehÄll ju fler besökare och intÀkter man har till sajten.

5. MerförsĂ€ljning Ă€r busenkelt 👌

Om du har ett gĂ€ng betalande medlemmar – vars förtroende du redan vunnit – Ă€r det relativt lĂ€tt att sĂ€lja fler produkter till dessa beroende pĂ„ vilken typ av sajt du bedriver och mĂ€ngden produkter som finns tillgĂ€ngliga.

Ponera att du skapat en hemsida med medlemskap dÀr du har 500 betalande medlemmar i mÄnaden.

Eller, Ă€nnu bĂ€ttre – sĂ€g att du har 1000 betalande medlemmar.

Skickar du dÄ ut (exempelvis) ett nyhetsbrev till dessa mÀnniskor (eller varför inte en push direkt till deras mobiltelefoner) sÄ kommer du med högsta sannolikhet att fÄ sÄlt en del exemplar av vilken produkt du Àn marknadsför. Du blir med andra ord lite av en influencer nÀr du uppnÄtt en viss mÀngd betalande medlemmar pÄ din hemsida vilket Àr perfekt ifall du vill syssla med merförsÀljning.4 nackdelar med att skapa hemsidor som krÀver medlemskap

Jag hade tÀnkt vara brutalt Àrlig i det hÀr inlÀgget och Àven lista 4 nackdelar med att skapa hemsidor som krÀver medlemskap (och dÄ syftar jag alltsÄ pÄ medlemskap som har en mÄnadskostnad för att förtydliga).

1. Det Ă€r svĂ„rt att lyckas – men det gĂ„r om man vill och har rĂ€tt idĂ© 🚀

Det Àr svÄrt att lyckas skapa en hemsida och fÄ besökare till den i allmÀnhet, men det Àr Ànnu svÄrare att lyckas skapa en hemsida som krÀver medlemskap och fÄ den att vÀxa.

Hur unikt Ă€r ditt innehĂ„ll — egentligen? Är du verkligen sĂ€ker pĂ„ att mĂ€nniskor Ă€r villiga att betala in en medlemsavgift mĂ„nadsvis för att fĂ„ ta del av innehĂ„llet pĂ„ webbplatsen?

Det hĂ€r för oss onekligen till punkt 2 nedan – mycket information finns redan ute gratis pĂ„ nĂ€tet!

2. Mycket finns redan ute gratis pĂ„ internet 🆓

Det bÀsta med internet Àr just tillgÄngen till information men det sÀmsta för dig i egenskap av en person som tÀnkt skapa en hemsida med medlemskap Àr just att informationen ofta finns tillgÀnglig pÄ andra plattformar.

Det Àr rÀtt lÀtt att lÀra sig nÄgot pÄ YouTube exempelvis.

Se Ă€ven  3 böcker om H&M-familjen du bör lĂ€sa

Det positiva (och vad du verkligen fÄr trycka pÄ) ifall du vÀljer att skapa en hemsida med medlemskap i mitt tyckte Àr att ert innehÄll Àr unikt och inte gÄr att hitta nÄgon annanstans. Det Àr mitt enskilt bÀsta tips.

Det blir er sÄ kallade USP (unique selling point).

Att skapa en hemsida med medlemskap Àr ett stort projekt

3. Ett enormt projekt 🏡

Återigen, att skapa en hemsida Ă€r ett projekt i sig, men att skapa en hemsida med medlemskap Ă€r ett Ă€nnu större projekt. Med högsta sannolikhet Ă€r det dessutom fĂ€rre mĂ€nniskor i verkligheten Ă€n vad du först trodde som faktiskt Ă€r villiga att betala för ett medlemskap mĂ„nadsvis – i synnerhet i corona-tider som nu.

4. MĂ€nniskor som slutar betala för sitt medlemskap 😱

Det hĂ€r Ă€r oundvikligt – men med tiden kommer du ju definitivt ha medlemmar som helt enkelt vĂ€ljer att sluta betala för sitt medlemskap. Kanske har de fĂ„tt andra prioriteringar i livet eller slutat tycka ni tillför tillrĂ€ckligt med vĂ€rde för att rĂ€ttfĂ€rdiga en kostnad mĂ„nadsvis?

Ni hade blivit förvÄnade över hur mÄnga hemsidor som skapats pÄ svenska med en medlemsfunktion dÀr ute (dÀr man tar betalt för medlemskap) men innehÄllet Àr undermÄligt (milt uttryckt).

Har du tĂ€nkt skapa en hemsida med medlemskap och du har en grym nisch eller idĂ© i Ă„tanke – fortsĂ€tt lĂ€s.

VĂ„rt boktips: Membership Method

Om du Àr seriös med att lÀra dig skapa en hemsida med medlemskap och du inte vill slösa tid pÄ att leta efter en mÀngd olika resurser (under flera Ärs tid) rekommenderar vi pÄ 1MiljonBoktips starkt boken Membership Method.

Vi kommer beskriva vad vi tycker Ă€r bra och mindre bra med boken i det hĂ€r inlĂ€gget (eller vi kanske i sjĂ€lva verket ska kalla det för vad det Ă€r – en kurs).

Vad Àr Membership Method för nÄgot?

Membership Method Àr en kurs baserad pÄ specifik utbildning online.

Denna onlinekurs riktar sig till personer som vill börja göra affÀrer pÄ nÀtet genom att skapa en hemsida dÀr ett medlemskap Àr en central funktion.

Kursen hjÀlper dig att kÀnna till vilken metod du kan anvÀnda för att starta din online-verksamhet med hjÀlp av medlemswebbplatser. Programmet koncentrerar sig pÄ att tjÀna pengar genom medlemswebbplatser genom att dela innehÄll pÄ dem.

Du kommer att fÄ en detaljerad guide om hur man skapar och utvecklar medlemswebbplatser framgÄngsrikt över lÄng sikt.

PÄ medlemswebbplatser anvÀnder Àgaren ett betalt medlemskap (abonneamng) som en anvÀndare kan börja ta del efter att ha investerat ett visst belopp.

Efter att ha köpt ett betalt medlemskap kommer du att göra det möjligt för anvÀndaren att fÄ tillgÄng till din privata webbplats.

Det lÄter ganska lÀtt men det Àr det inte i verkligheten.

Membership-metoden krÀver vÀldigt mycket arbete, men programmet innehÄller mÄnga unika och enkla metoder genom vilka du kan göra den hÀr uppförsbackkampen betydligt enklare (och det kommer frÄn nÄgon som har en del insikt i hur man skapar webbplatser).

Alla metoder som delas i programmet Ă€r fantastiska och du kan tjĂ€na mycket av pengar om du lyckas utföra dessa korrekt pĂ„ den svenska marknaden. ÄndĂ„ mĂ„ste du (förslagsvis) hitta en utmĂ€rkt nisch som har mĂ„nga sökningar du kan konkurrera pĂ„ i de största sökmotorerna (frĂ€mst Google).

Om skaparen av kursen, Chris Luck

Chris Luck Àr sinnet bakom denna produkt. Han Àr en proffs för online-fÀltet. Chris Àr en företagsÀgare som faktiskt har stannat kvar i verksamheten med tanke pÄ att 90-talet.

Mannen har faktiskt skapat massor av medlemswebbplatser och Àr framgÄngsrik pÄ de flesta av dem. Han har faktiskt tjÀnat mycket pÄ dessa webbplatser. Chris vet ocksÄ mycket om digital marknadsföring.

Han Àr en expert som har hjÀlpt mÄnga mÀnniskor med sin digitala marknadsföringsförmÄga. Företag frÄn hela vÀrlden har tagit hjÀlp av Chris för att utveckla sin verksamhet.

Under de senaste Ären har Chris verksamhet haft en enorm uppgÄng. Med sin medlemswebbplats kunde han tjÀna 200 000 dollar pÄ en enda mÄnad frÄn cirka 6 000 anvÀndare. Efter att ha sett en hel del framgÄng har Chris nu valt att hjÀlpa andra individer som kÀmpar med onlineverksamheten.

Se Ă€ven  15 bĂ€sta böckerna om entreprenörskap, startups och företagande 2021

Han vill förÀndra andra mÀnniskors liv som han gjorde med sitt liv genom internetmarknadsföring. För nÀrvarande har Chris cirka tretton online-affÀrer, och alla gör det fantastiskt.

Hur fungerar Membership-metoden?

Det finns absolut inget ovanligt i arbetet med detta program. Denna metod beror pÄ medlemswebbplatser. Programmet lÄter dig utveckla medlemswebbplatser. NÀr du Àr klar med utvecklingsproceduren för medlemswebbplatser kommer du att utveckla och inkludera innehÄll pÄ webbplatsen, som bara de kan se vem som har köpt medlemskapet.

För att fÄ andra individer att köpa medlemskapet mÄste du se till att den specifika nisch och det material du skriver Àr spÀnnande och vÀrdefulla. Om materialet Àr engagerande och vÀrdigt kommer fler och fler att vilja köpa det sÄ att du kommer att kunna tjÀna mer.

Eftersom du Àr Àgare till dessa medlemswebbplatser kan du inkludera valfritt belopp för att gÄ med i medlemskapet. Om du sÀtter högre kostnader utan att tillhandahÄlla kvalitetsmaterial, kommer ingen att vilja köpa medlemskapet.

Utöver detta, Àven om du inte kÀnner till webbplatsens produktionsprocess eller om du inte kÀnner till proceduren för att rangordna en webbplats, var inte orolig eftersom det hÀr programmet innehÄller en djupgÄende och lÀtt att följa guide som alla kan anvÀnda.

Vad Àr inkluderat i Membership-metoden?

Du kanske vill veta de viktiga saker som detta medlemskapsmetodprogram kommer att erbjuda sina köpare. Nedan finns alla saker som den hÀr produkten behöver anvÀnda. Den innehÄller tre knep, och varje hemlighet kommer att bidra mycket för att göra din online-existens framgÄngsrik.

I den allra första tekniken kommer du att upptÀcka den metod som Chris har gjort fem siffror pÄ en enda dag pÄ grund av 2007. Han kommer att berÀtta för dig vilka metoder han följer för att nÄ den framgÄngsnivÄn.

Den andra hemligheten avslöjar metoden enligt vilken du kan klona allt som kan göra dig framgÄngsrik. Du kommer att se konsten att skapa och hantera medlemswebbplatser med lÀtthet.

Bortsett frÄn dessa knep har programmet sex moduler som ger trettiofem trÀningsvideor med extra uppgifter.

Under modulens första och andra veckor lÀr du dig fÀrdplanen och innehÄllet angÄende din webbplats. Det Àr nÄgra saker som jag faktiskt har diskuterat. Du kommer att fÄ mycket fler saker med detta program.

Vad Àr kostar Membership-metoden?

Priset Ă€r vĂ€ldigt högt – nĂ€rmare 15 000 SEK.

Det hÀr Àr alltsÄ en investering för dig som Àr rÀtt sjÀlvsÀker i din idé och kÀnner dig trygg i att du vill utvecklas i hur man skapar och marknadsför hemsidor med medlemskap pÄ nÀtet.

Sammanfattning

Är du pĂ„ jakt efter resurser för att lĂ€ra dig mer om hur man skapar hemsidor pĂ„ internet med medlemskap finns det fĂ„ lika högkvalitativa kurser som Membership Method.

Det hÀr Àr en kurs som bÀst lÀmpar sig för mÀnniskor som möjligen redan börjat tjÀna lite pengar pÄ internet och bestÀmt vill utveckla sin förmÄga att driva medlemskapssajter.

Klicka hÀr om du vill lÀsa mer om Membership-metoden pÄ deras officiella webbplats.

InlÀgg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇