Bästa KBT-boken du aldrig läst

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Om du kämpar med ångest (tänk: känslor av oro, oro eller överdriven nervositet), är du inte ensam. Detta medicinska tillstånd påverkar cirka 264 miljoner människor över hela världen – och kvinnor löper nästan dubbelt så stor risk som män att utveckla ett ångestsyndrom, enligt Anxiety and Depression Association of America (ADAA).

Ångest behandlas bäst med rådgivning och medicinering, men självhjälpsböcker kan också vara till nytta (de kan komplettera traditionell behandling). “Många självhjälpsböcker ger en bättre förståelse för vad ångest är, vilken roll din hjärna har och hur tankar kan ta över”, säger Elizabeth Lombardo, Ph.D., en legitimerad klinisk psykolog. Så länge de stöds av forskning kan dessa läsningar vara till hjälp för individer som är i behov av praktiska verktyg på en daglig basis, konstaterar L. Kevin Chapman, Ph.D., en legitimerad psykolog som är specialiserad på ångestsyndrom.

Enligt Ellen Hendriksen, Ph.D., en klinisk psykolog och författare till How to Be Yourself: Quiet Your Inner Critic and Rise Above Social Anxiety, uppfyller en solid självhjälpsbok för ångest tre kriterier: Den uttrycker en känsla eller upplevelse du har burit i flera år men inte kunnat identifiera, krymper skam och isolering och uppmuntrar dig att gå framåt. “Du kanske kommer ifrån en bra självhjälpsbok med en förändrad attityd, annorlunda beteende, ny motivation eller något annat glänsande och nytt att provköra”, säger hon.

För att ta reda på vilka självhjälpsböcker för ångest som är mest användbara tog vi oss tiden att läsa igenom några. Skulle vi vara tvungna att bara rekommendera en bok vore det boken nedan.

10 000 timmar KBT på 60 minuter

Har du försökt förändra ett beteende men inte lyckats? Är det inte på tiden att du en gång för alla tar tag i de där beteendena som du kämpat så länge med; så att du kan bli den person du vill vara? Då är detta boken för dig!

10 000 timmar KBT på 60 minuter visar dig vad som fungerar för att du ska få framgång med dina beteendeförändringar och vilka hinder du ska undvika.

Mikael Kvalevaag har mer än 10 000 timmars erfarenhet av behandlingsarbete som beteendevetare och KBT-terapeut.

Boken är illustrerad av Emma Philipson.

10 000 timmar KBT på 60 minuter är tillgänglig som e-bok.

Bästa KBT-boken du aldrig läst?

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇