Bästa KBT-boken du aldrig läst

Om du kämpar med ångest (tänk: känslor av oro, oro eller överdriven nervositet), är du inte ensam. Detta medicinska tillstånd påverkar cirka 264 miljoner människor över hela världen – och kvinnor löper nästan dubbelt så stor risk som män att utveckla ett ångestsyndrom, enligt Anxiety and Depression Association of America (ADAA).

Ångest behandlas bäst med rådgivning och medicinering, men självhjälpsböcker kan också vara till nytta (de kan komplettera traditionell behandling). ”Många självhjälpsböcker ger en bättre förståelse för vad ångest är, vilken roll din hjärna har och hur tankar kan ta över”, säger Elizabeth Lombardo, Ph.D., en legitimerad klinisk psykolog. Så länge de stöds av forskning kan dessa läsningar vara till hjälp för individer som är i behov av praktiska verktyg på en daglig basis, konstaterar L. Kevin Chapman, Ph.D., en legitimerad psykolog som är specialiserad på ångestsyndrom.

Se även  3 bästa Kamasutra-böckerna - sexställningar man måste testa

Enligt Ellen Hendriksen, Ph.D., en klinisk psykolog och författare till How to Be Yourself: Quiet Your Inner Critic and Rise Above Social Anxiety, uppfyller en solid självhjälpsbok för ångest tre kriterier: Den uttrycker en känsla eller upplevelse du har burit i flera år men inte kunnat identifiera, krymper skam och isolering och uppmuntrar dig att gå framåt. ”Du kanske kommer ifrån en bra självhjälpsbok med en förändrad attityd, annorlunda beteende, ny motivation eller något annat glänsande och nytt att provköra”, säger hon.

För att ta reda på vilka självhjälpsböcker för ångest som är mest användbara tog vi oss tiden att läsa igenom några. Skulle vi vara tvungna att bara rekommendera en bok vore det boken nedan.

10 000 timmar KBT på 60 minuter

Har du försökt förändra ett beteende men inte lyckats? Är det inte på tiden att du en gång för alla tar tag i de där beteendena som du kämpat så länge med; så att du kan bli den person du vill vara? Då är detta boken för dig!

Se även  5 böcker om viktminskning du måste läsa

10 000 timmar KBT på 60 minuter visar dig vad som fungerar för att du ska få framgång med dina beteendeförändringar och vilka hinder du ska undvika.

Mikael Kvalevaag har mer än 10 000 timmars erfarenhet av behandlingsarbete som beteendevetare och KBT-terapeut.

Boken är illustrerad av Emma Philipson.

10 000 timmar KBT på 60 minuter är tillgänglig som e-bok.

Se även  3 böcker om smoothies alla bör läsa

Bästa KBT-boken du aldrig läst?

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇