Bästa boken för att lära sig franska du aldrig läst

Franska Direkt

Franska Direkt är en självstudiekurs som kommer att hjälpa dig att bli förstådd, förstå, läsa och tala franska. Franska Direkt vänder sig till dig som antingen är nybörjare eller som lämnat nybörjarstadiet men behöver repetera. I ett aktivt vardagsspråk använder man mellan 500 och 1500 ord. En amerikansk nyhetstidning har räknat ut att de i sin tidning använder ca 600 ord. I Franska Direkt kommer du att lära dig ca 1500 nya ord.

För att du skall fortsätta och förkovra dig i franska gäller att du tar varje tillfälle i akt att tala franska, att lyssna på franska nyhetsprogram, att läsa franska tidningar och övrig litteratur eller gå med i en konversationsgrupp nu när du fått en stabil grund. Varför inte en resa till Paris?

Alla kapitel är inspelade på ljudfilerna – det är infödda fransktalande som läst in materialet. Du kan använda enbart ljudfilerna och lyssna på inspelningarna som ett användbart sätt att vänja örat vid vad som sägs och hur det sägs. Som alla Univerbs kurser är denna tvåspråkig – du hör först ordet/frasen på svenska och därefter på franska.

Lyssna och repetera! Écoutez et répétez!

Franska Direkt är tillgänglig som ljudbok.

Det här är kanske den bästa boken för att lära sig franska du aldrig läst?


Tips för att lära sig franska

Franska sägs talas flytande av över 150 miljoner människor världen över och det talas i över 25 länder som det officiella språket. På grund av detta är det ytterst viktigt att du lär dig att tala och skriva på franska.

Se även  Bästa boken för att lära sig japanska du inte läst

Det finns två huvudsakliga sätt på vilka du kan lära dig franska språket snabbt: bekanta dig med språket och genom att ta en franskakurs.

Bekanta dig med franska språket

Här behöver du presentera dig för de olika franska termerna. Ett av de bästa sätten att introducera dig för termerna är att köpa en ordbok.

Den goda sidan är att det finns många högkvalitativa ordböcker som du kan köpa; Allt du behöver göra är därför att undersöka och du kommer att hitta en högkvalitativ ordbok som uppfyller dina behov.

Om du inte vill ha en fysisk ordbok, finns det många webbplatser som erbjuder onlineordböcker och allt du behöver göra är att besöka dessa webbplatser.

Även om de flesta onlineordböcker är gratis, måste du vara mycket försiktig när du använder dem. Detta beror på att inte alla är korrekta.

Förutom att använda ordböcker bör du också dra nytta av den tillgängliga tekniken för att bekanta dig med det nya språket.

Några av de bästa teknikerna som du bör dra nytta av är: Franska radiostationer och podcaster som vanligtvis tillhandahålls i iTunes och mobilappar som hjälper dig att memorera de franska orden. YouTube har också fantastiska resurser som kan hjälpa dig att förstå språket bättre.

Pröva en franskakurs på nätet, likt den vi länkat ovan

Detta är ett annat bra sätt att lära sig franska. Den goda sidan med program är att de vanligtvis är anpassade för olika typer av elever; därför är de lätta att följa.

Se även  Bästa boken för att lära sig spanska du aldrig läst

Även om programmen har denna fördel, de flesta av dem kräver att du lämnar stora summor pengar. För att vara på den säkra sidan bör du se till att du gör din forskning innan du lämnar dina surt förvärvade pengar.

Fler tips för att lära sig franska

För att du ska lyckas med att lära dig franska måste du omsätta ett antal tips i praktiken:

Märk föremål: här måste du märka vanliga föremål som tallrikar, tvålar, säten, bord, tv och radio på franska. Genom att göra detta kommer du enkelt att lära dig namnen på de vanliga föremålen som kommer att vara till stor hjälp för dig.

Använd franska fraser: här måste du lära dig de vanliga fraserna som du använder varje dag. Du bör till exempel lära dig att säga ”hej då” eller ”god morgon” på franska.

Lär dig franska på en budget

Följande metoder ger ett billigt sätt att lära sig eller förbättra dina franska språkkunskaper när det passar dig. Dessa metoder är särskilt användbara om du vill lära dig i din egen takt i en bekväm miljö.

Det första alternativet är att använda podcaster för språkinlärning. En podcast är en ljudinspelning som du kan lyssna på online eller ladda ner till din mp3-spelare. Podcaster erbjuder en effektiv plattform för att lära sig ett nytt språk eftersom de är formaterade som hela lektioner som du kan lyssna på när du vill.

Se även  Bästa boken för att lära sig tyska du aldrig läst

Learn French by Podcast och FrenchPod 101 är två exempel på gratis podcaster som finns tillgängliga som du kan ladda ner idag (dock med engelska som huvudspråk).

Nästa relativt billiga sätt att lära sig franska är genom applikationer som du kan ladda ner till din iPhone, Smart Phone eller mp3-spelare som kan stödja applikationer. Språkapplikationer använder olika metoder för att förbättra dina franska färdigheter som frågesporter, flash-kort och minnesspel. De flesta applikationer är inriktade på nybörjare som lär sig franska för första gången.

French Essentials av Accela Study, French Study Buddy av Ronald Bell och Free French Tutor av Donald Stephenson är tre exempel på populära billiga applikationer som du kan ladda ner. Det finns också referensapplikationer som kan laddas ner som är viktiga följeslagare till din franska inlärningsmiljö. Dessa referensmaterial inkluderar franska till engelska ordböcker, verktyg för verböjning och onlineöversättare.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇