3 böcker av Assar Andersson alla bör ha läst

1. Sävsjöflickan

Den 28 juli år 1997 förändras familjen Jasharajs liv för all framtid. Det är dagen då Florije ser sin sexåriga dotter för sista gången.

Florije var tjugotre år gammal när hon flydde oroligheterna i Kosovo tillsammans med sin familj – maken, de två sönerna och lilla Jasmina. Året var 1992 och tanken var att de via Polen och Sverige skulle ta sig till Finland. Men när färjan anlände till Ystad bestämde de sig i stället för att söka asyl i Sverige. Ett ödesval som längre fram skulle slå deras liv i spillror.

”Sävsjöflickan” är baserad på den verkliga berättelsen om familjen Jasharajs öde och deras försvunna dotter.

Polisutredningen i samband med Jasminas försvinnande är en av de större polisutredningarna i Sverige. Jasmina är fortfarande som uppslukad av jorden.

Assar Andersson är en svensk författare. Han skriver framför allt spännande romaner med rot i verkliga händelser.

Sävsjöflickan är tillgänglig som ljudbok och e-bok.

2. När de sista duvorna har tystnat

Det är en varm sommarkväll. En orolig och stressad pappa letar förvirrat genom det kompakta mörkret efter sin dotter. Han borde aldrig ha låtit henne cykla iväg ensam utan förstått att en kväll som denna är som upplagd för ett försvinnande. Många människor i rörelse, stoj och stim på stan. Ingen lägger märke till något. Ingen som bryr sig. Men ju mer han letar, desto mer tydligt blir det för honom att han står inför ett av sitt livs värsta ögonblick …

”När de sista duvorna har tystnat” är en spänningsroman om hämnd, sorg och straff.

Assar Andersson är en svensk författare. Han skriver framför allt spännande romaner med rot i verkliga händelser.

När de sista duvorna har tystnat är tillgänglig som ljudbok.

3. Flickan i fönstret

Det är 2007 och världen håller på att genomgå förändringar. De huvudsakliga nyheterna är det franska presidentvalet och ett mysterium kring en försvunnen engelsk flicka, Madeleine McCann.

Anders och Monica är ett vanligt svenskt par. De bor i en hyresrätt, men funderar på att skaffa ett hus en bit ut från stan. Förmodligen hade det varit bättre för deras son Linus. När Anders en dag står och tittar i skyltfönstret på bilderna av de husobjekt som fastighetsbyrån har till försäljning ser han sin gamle vän därinne, Chris Berg. Vännen, som han inte sett på tjugofem år, kommer ut och berättar att han nästa dag ska få in ett hus vid havet. Chris lovar Anders att han ska få se huset först av alla. Men när Anders och Monica besöker den nya fastigheten sker en rad märkliga saker och de inser snart att allting inte är så bra som det verkar och att de blivit indragna i en härva som bara blir värre och värre …

Assar Andersson är en svensk författare. Han skriver framför allt spännande romaner med rot i verkliga händelser.

Flickan i fönstret är tillgänglig som ljudbok.

Inlägg senast uppdaterat: 14 februari, 2023

2 svar på ”3 böcker av Assar Andersson alla bör ha läst”

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇