Viveca Stens 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Viveca Anne Bergstedt Sten, född Bergstedt den 18 juni 1959 i Stockholm, Àr en svensk författare och jurist. Det hÀr Àr vÄr lista över Viveca Stens 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Offermakaren

Just nĂ€r skidsĂ€songen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen Ă€r stelfrusen med lĂ€ppar som smalnat av kylan. Mycket pekar pĂ„ ett mord. Daniel Lindskog Ă€r inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lĂ€mna sitt jobb pĂ„ Citypolisen i Stockholm. Snart blir de bĂ„da tvĂ„ avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svĂ€var i livsfara. Hur mĂ„nga mĂ„ste offras innan sanningen uppdagas?

“Offermakaren” Ă€r första delen i Viveca Stens dramatiska nya serie Åremorden som utspelar sig i de jĂ€mtlĂ€ndska fjĂ€llen. Som alltid vĂ€ver hon samman den storslagna naturen med starka karaktĂ€rer i en rafflande mordgĂ„ta som fullkomligt trollbinder lĂ€saren.

2. I hemlighet begravd

Tionde delen i succén Morden i Sandhamn! Skelettdelar hittas pÄ Telegrafholmen mittemot Sandhamn och Thomas Andreasson kallas dit i sensommarvÀrmen. SpÄren pekar mot tvÄ kvinnor som försvann tio Är tidigare. Men vem har egentligen begravts pÄ ön? Nora Linde Àr sjukskriven efter ett tragiskt brottmÄl. Hon plÄgas av mardrömmar och kan inte sluta Àlta sitt misslyckande. NÀr hon hör om fynden pÄ Telegrafholmen försöker hon desperat stÀlla saker och ting till rÀtta. Mot allt förnuft inleder hon en riskabel utredning vid sidan av polisens. VÀnskapen mellan Thomas och Nora utsÀtts för svÄra prövningar nÀr gömda hemligheter och sÄriga familjerelationer kommer i dagen. NÄgon pÄ ön vet sanningen. MÄste ytterligare liv offras innan den avslöjas?

3. Djupgraven

Djupgraven Ă€r första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie för slukarĂ„ldern. Övernaturligheter hĂ€mtade frĂ„n nordisk folktro möter sjömansskrock och bĂ€ddar för strĂ€cklĂ€sning. I huvudpersonen Tuva fĂ„r vi ocksĂ„ en trĂ€ffande skildring av hur det Ă€r att vĂ€xa upp och kĂ€nna sig annorlunda i ett litet samhĂ€lle.

Även om tolvĂ„riga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest hĂ„ller sig för sig sjĂ€lv har hon alltid kĂ€nt sig hemma i skĂ€rgĂ„rden och pĂ„ Harö, dĂ€r hon bor. Hon kan alla kobbar, skĂ€r och grund utan och innantill. Men den hĂ€r hösten har nĂ„got förĂ€ndrats. MĂ€nniskor försvinner spĂ„rlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga vĂ€sen visar sig bland trĂ€den …

Tillsammans har mor och dotter Sten skapat en olidligt spÀnnande första del i en rysartrilogi. Viveca Sten Àr en av vÄra största deckarförfattare, dottern Camilla har nyligen slÀppt sin hyllade debutroman för vuxna.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!