Bästa boken om att gå vidare du aldrig läst

Ofta tror vi att vi har gått vidare men har inte gjort det i själva fallet. Så var fallet för mig de senaste åren.

Under den längsta tiden, medan jag trodde att jag hade gått vidare, hade jag undermedvetet inte gjort det. Att tro att du har gått vidare och att du verkligen har gått vidare är två separata situationer helt och hållet.

I det första exemplet fortsätter du att leva i skuggan av den personen eller förhållandet utan att inse det. Du tror att du har blivit befriad men sanningen är att du fortfarande lever i ett mentalt fängelse när du fortsätter att tänka på personen och tidigare minnen. Detta hindrar dig från att ta emot nya saker i ditt liv.

Vi har därför tagit oss friheten att tipsa om vad vi anser vara den bästa boken om att gå vidare (specifikt efter otrohet ifall du haft otur).

Bästa boken om att gå vidare du aldrig läst

Kärlekskris: Gå vidare efter otrohet av Esther Perel

Otrohet har existerat ända sedan tvåsamheten uppfanns, liksom den skamfyllda stämpel som otroheten bär med sig. En otrohetsaffär kan innebära slutet för ett par, ja, den kan utmana hela deras identitet. Hur ska vi förhålla oss till detta så laddade tabu? Trots denna så vanliga mänskliga erfarenhet, är otrohet som företeelse så lite utforskad på djupet.

Se även  Boktips: Boken som guidar dig till Marstrand

Vad menar vi egentligen när vi pratar om otrohet? Varför drabbar den även lyckliga förhållanden? Kan man älska mer än en person samtidigt? Kan man gardera sig mot otrohet i ett förhållande? Och kan den till och med leda till något gott?

ESTHER PEREL har träffat hundratals par som upplevt otrohet. Svek gör ont och ger djupa sår, men det är möjligt att läka. En affär kan även öppna för ett nytt och djupare förhållande. Otrohet är en livsomskakande erfarenhet som rör vid vårt allra innersta och får oss att se på kärlek och lust på ett nytt sätt.

Rakt, insiktsfullt och underhållande utforskar Perel hur vi lever tillsammans. Kärlekskris – Gå vidare efter otrohet utmanar våra föreställningar kring kärlek och begär.

Kärlekskris : Gå vidare efter otrohet är tillgänglig som e-bok.


Tips för att gå vidare

Att gå vidare från ett förhållande är en av de svåraste övergångarna i en persons liv. Och medan var och en av oss går vidare på vårt eget sätt och på vår egen tid, är en sanning nästan universell: vi möter alla denna utmaning någon gång i våra liv. En sak som vi inte är ensamma i vårt lidande.

Se även  3 bra böcker om entreprenörskap att använda i skolan

Nyligen upptäckte man att människor i genomsnitt spenderar cirka 18 månader av sitt liv för att komma över uppbrott. Den goda nyheten är att även om det tar tid kan människor gå vidare. Och när de gör det lämnar de efter sig lektioner, faktiska, påtagliga, upplevda sätt att läka. För till slut läker vi.

Innan vi går in på verktygen och teknikerna för hur man går vidare, hoppas jag att alla som läser detta skulle ta en sekund för att tillåta sig att känna för det faktum att det här är svårt. Oavsett hur många människor som har varit på den här vägen före oss, är det här ögonblicket vi genomlever förmodligen en smärtsam plats att vara på.

Ett av de bästa sätten att hantera verkligheten av den smärtan är att möta den med medkänsla. Att varken förneka känslan eller tillåta oss själva att idissla i den ger oss den frihet vi behöver för att gå vidare. Istället kan vi visa oss själva den vänlighet och det bemötande som vi skulle vara en vän – ett erkännande av vad vi känner tillsammans med verklighetskontrollen att det kommer att gå över.

Det är viktigt att komma ihåg att alla som mår bra nu har haft stunder då de trodde att de aldrig skulle bli okej. Ett uppbrott kan kännas som världens undergång, men om flera år kommer dagens kamp att kännas som en lärdom från det förflutna. Ju mer vi kan se på våra liv som flytande och inte fixerade, desto mer kan vi se våra upplevelser i perspektiv. Slutet på ett förhållande är inte slutet på vår historia.

Se även  2 böcker om Greta Thunberg du måste läsa

Oavsett om vi är tillsammans med någon eller på egen hand, kan ingen annan äga vår berättelse eller vår identitet. Vi kanske lämnar ett förhållande som känner att vi lämnat en del av oss själva bakom oss och undrar hur vi ska gå vidare utan dem, men sanningen är att vi fortfarande är hela, utvecklas fortfarande och växer hela tiden.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇