Bästa boken om insekter du aldrig läst

Insekter finns överallt. De följer oss till picknicken, gömmer sig mellan springorna i golvbrädorna och biter oss när vi sover. De kan snart bli en större del av våra dieter.

Insekter är fler än oss, väger mer än oss, och utan dem skulle ekosystemen kollapsa. Kort sagt, vi lever på deras planet. Entomologen förklarar varför vi borde värdera insekter mer.

Vissa är läskiga, och andra så känsliga och färgglada att de inte ens ser verkliga ut. Alla är fascinerande. Här är några bra böcker som hjälper dig att lära känna insekter i all sin glans.

Galen i insekter: En berättelse om småkrypens magiska värld

Från författaren till succén ”Galen i humlor” ”Jag vill få dig att betrakta vår värld med nya ögon, förmå dig att gå ut i din trädgård eller i en park och ställa dig på knä och titta. Det finns så mycket att se. Om du tittar tillräckligt nära kan du inte undgå att uppskatta den dyrbara, outforskade prakt som livet på planeten jorden är.

Se även  Boktips: Bok om ålar du aldrig tidigare läst

Om vi lär oss att sätta värde på det vi har, kanske vi kan hitta ett sätt att behålla det.” ”Galen i insekter” är berättelsen om hur biologiprofessorn Dave Goulson med en stor portion passion (och viss galenskap) förvandlade en nergången gård på den franska landsbygden till ett insektsparadis. Bland de små invånarna på vår planet döljer sig oändligt stora äventyr.

Se även  Bästa boken om hundar du aldrig läst

Här får du lära dig hur skalbaggar hittar en partner, varför husflugor faktiskt är viktiga, vad fjärilens fläckar betyder, om trollsländors sexliv och mycket annat du inte visste att du ville veta om insekternas magiska värld. * Dave Goulson är professor i biologi vid University of Sussex.

Han har alltid varit besatt av naturen – från barndomens insekts- och växtsamlande till vuxenlivets banbrytande forskning om humlans hemligheter och envisa kamp för artens överlevnad.

Galen i insekter : En berättelse om småkrypens magiska värld är tillgänglig som e-bok.

Det här är kanske den bästa boken om insekter du aldrig läst.

Se även  Bästa boken om hunduppfostran du aldrig läst

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇