Bästa boken om insekter du aldrig läst

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Insekter finns överallt. De följer oss till picknicken, gömmer sig mellan springorna i golvbrädorna och biter oss när vi sover. De kan snart bli en större del av våra dieter.

Insekter är fler än oss, väger mer än oss, och utan dem skulle ekosystemen kollapsa. Kort sagt, vi lever på deras planet. Entomologen förklarar varför vi borde värdera insekter mer.

Vissa är läskiga, och andra så känsliga och färgglada att de inte ens ser verkliga ut. Alla är fascinerande. Här är några bra böcker som hjälper dig att lära känna insekter i all sin glans.

Galen i insekter: En berättelse om småkrypens magiska värld

Från författaren till succén “Galen i humlor” “Jag vill få dig att betrakta vår värld med nya ögon, förmå dig att gå ut i din trädgård eller i en park och ställa dig på knä och titta. Det finns så mycket att se. Om du tittar tillräckligt nära kan du inte undgå att uppskatta den dyrbara, outforskade prakt som livet på planeten jorden är.

Om vi lär oss att sätta värde på det vi har, kanske vi kan hitta ett sätt att behålla det.” “Galen i insekter” är berättelsen om hur biologiprofessorn Dave Goulson med en stor portion passion (och viss galenskap) förvandlade en nergången gård på den franska landsbygden till ett insektsparadis. Bland de små invånarna på vår planet döljer sig oändligt stora äventyr.

Här får du lära dig hur skalbaggar hittar en partner, varför husflugor faktiskt är viktiga, vad fjärilens fläckar betyder, om trollsländors sexliv och mycket annat du inte visste att du ville veta om insekternas magiska värld. * Dave Goulson är professor i biologi vid University of Sussex.

Han har alltid varit besatt av naturen – från barndomens insekts- och växtsamlande till vuxenlivets banbrytande forskning om humlans hemligheter och envisa kamp för artens överlevnad.

Galen i insekter : En berättelse om småkrypens magiska värld är tillgänglig som e-bok.

Det här är kanske den bästa boken om insekter du aldrig läst.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇