5 bÀsta böckerna av Stephen King du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Stephen King Àr en av de mest framgÄngsrika och populÀra författarna i vÄr tid, med sina böcker som nÄtt en slags kultstatus. HÀr profilerar vi nÄgra av hans bÀsta, varav de flesta har anpassats till filmer.

Naturligtvis slÄr ingenting den ursprungliga upplevelsen av att lÀsa romanen.

Det hÀr Àr vÄr lista över vad vi anser vara Stephen Kings bÀsta böcker genom tiderna.

1. The Shining (1977)

En av Stephen Kings mest kÀnda böcker, The Shining Àr skrÀmmande, kuslig och lysande. KaraktÀrerna Àr vÀlutvecklade med brister och nÄgra inlösbara egenskaper. Och instÀllningen av ett övergiven hotell som fÄngats i en apokalyptisk snöstorm Àr gripande.

2. The Stand (1978)

Detta Àr en av Kings postapokalyptiska romaner. Majoriteten av romanen bygger pÄ temat i slutet av dagar dÀr mÀnniskor mÄste vÀlja sidor. Det följer den klassiska tropen av en obotlig sjukdom som slÀpps ut i det populÀra samhÀllet, men det Àr Kings sÀtt att göra det.

Det Àr en gripande spÀnnings- och skrÀckroman, och The Stand lÀser lite annorlunda Àn de flesta av Kings romaner. Det interagerar i en fiktiv vÀrld dÀr King utmÀrker sig.

3. ‘Salem’s Lot (1975)

‘Salems Lot Ă€r en klassisk King-skrĂ€ckroman, men den involverar vampyrer i kombination med bibliska anspelningar (Salems Lot – staden – Ă€r en stor). Det Ă€r baserat pĂ„ huvudpersonen – Ben – som kommer tillbaka till sin hemstad i Maine.

Det Àr en vampyrskrÀckroman pÄ östkusten. Gripande inom sin genre Àr detta en av Kings mest detaljerade romaner (och det var hans andra publicerade).

4. The Dead Zone (1979)

The Dead Zone fungerar inom genren av thriller baserat pĂ„ huvudpersonens – Johnny Smiths – funktionsnedsĂ€ttning efter en olycka. Hans “försĂ€mring” Ă€r att kunna veta hemligheter genom “döda zonen”.

Handlingen följer alla hÀndelser som hÀnder pÄ grund av Smiths döda zon. Johnny Smith Àr en av Stephen Kings bÀsta karaktÀrer eftersom han ibland Àr moraliskt motstridig och moraliskt tvetydig.

5. The Green Mile (1996)

Detta Ă€r den första romanen i Stephen Kings thriller-serie. Serien bestĂ„r av sex olika volymer. King – i klassisk King-stil – skrev en massiv roman och publiceringen delade romanen i sex volymer. Voila.

Den första volymen, The Green Mile, Àr en triumf i Kings karriÀr nÀr han utforskar en realistisk vÀrld med ett bloss av övernaturligt. Miljöns verklighet och vÀrld gör romanen spÀnnande och karaktÀrerna skrÀmmande.

(P.S. En film med en stjÀrnspÀckad rollbesÀttning. FilmutgÄvan av romanen Àr förmodligen den bÀsta av alla Kinginspirerade filmer).

Sammanfattning

Det hÀr Àr vÄr lista över vad vi anser vara Stephen Kings bÀsta böcker genom tiderna.

Vi hoppas du hittar en ny, spÀnnande bok att blÀddra i.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!