5 bästa böckerna av Stephen King du måste läsa

Beräknad lästid: 5 minuter ⏳

Stephen King är en av de mest framgångsrika och populära författarna i vår tid, med sina böcker som nått en slags kultstatus. Här profilerar vi några av hans bästa, varav de flesta har anpassats till filmer.

Naturligtvis slår ingenting den ursprungliga upplevelsen av att läsa romanen.

Det här är vår lista över vad vi anser vara Stephen Kings bästa böcker genom tiderna.

1. The Shining (1977)

En av Stephen Kings mest kända böcker, The Shining är skrämmande, kuslig och lysande. Karaktärerna är välutvecklade med brister och några inlösbara egenskaper. Och inställningen av ett övergiven hotell som fångats i en apokalyptisk snöstorm är gripande.

2. The Stand (1978)

Detta är en av Kings postapokalyptiska romaner. Majoriteten av romanen bygger på temat i slutet av dagar där människor måste välja sidor. Det följer den klassiska tropen av en obotlig sjukdom som släpps ut i det populära samhället, men det är Kings sätt att göra det.

Det är en gripande spännings- och skräckroman, och The Stand läser lite annorlunda än de flesta av Kings romaner. Det interagerar i en fiktiv värld där King utmärker sig.

3. ‘Salem’s Lot (1975)

‘Salems Lot är en klassisk King-skräckroman, men den involverar vampyrer i kombination med bibliska anspelningar (Salems Lot – staden – är en stor). Det är baserat på huvudpersonen – Ben – som kommer tillbaka till sin hemstad i Maine.

Det är en vampyrskräckroman på östkusten. Gripande inom sin genre är detta en av Kings mest detaljerade romaner (och det var hans andra publicerade).

4. The Dead Zone (1979)

The Dead Zone fungerar inom genren av thriller baserat på huvudpersonens – Johnny Smiths – funktionsnedsättning efter en olycka. Hans “försämring” är att kunna veta hemligheter genom “döda zonen”.

Handlingen följer alla händelser som händer på grund av Smiths döda zon. Johnny Smith är en av Stephen Kings bästa karaktärer eftersom han ibland är moraliskt motstridig och moraliskt tvetydig.

5. The Green Mile (1996)

Detta är den första romanen i Stephen Kings thriller-serie. Serien består av sex olika volymer. King – i klassisk King-stil – skrev en massiv roman och publiceringen delade romanen i sex volymer. Voila.

Den första volymen, The Green Mile, är en triumf i Kings karriär när han utforskar en realistisk värld med ett bloss av övernaturligt. Miljöns verklighet och värld gör romanen spännande och karaktärerna skrämmande.

(P.S. En film med en stjärnspäckad rollbesättning. Filmutgåvan av romanen är förmodligen den bästa av alla Kinginspirerade filmer).

Sammanfattning

Det här är vår lista över vad vi anser vara Stephen Kings bästa böcker genom tiderna.

Vi hoppas du hittar en ny, spännande bok att bläddra i.

The following two tabs change content below.

Hanif Ehtesham

Latest posts by Hanif Ehtesham (see all)

    Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇