C. S. Lewis 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Clive Staples Lewis, mer kÀnd som C.S. Lewis, född 29 november 1898 i Belfast, Nordirland, död 22 november 1963 i Oxford, Oxfordshire, var en brittisk författare, teolog, poet och akademiker, mest kÀnd för sin bokserie BerÀttelsen om Narnia. Det hÀr Àr vÄr lista över C. S. Lewis 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa.

1. HĂ€sten och hans pojke

C.S. Lewis Àlskade och tidlösa böcker om landet Narnia; HÀsten och hans pojke Àr berÀttelsen om nÄgot som tilldrog sig i Narnia och Calormen och lÀnderna dÀremellan, dÄ Peter den Store hÀrskade i Narnia. Det mÀktiga och grymma kejsardömet Calormen hotar att uppsluka sina grannlÀnder. Ska hÀsten Bri och pojken Shasta, lyckas fly och varna kung Peter och hans syskon i tid?

2. Min morbror trollkarlen

“Min morbror trollkarlen” Ă€r den första delen i serien Narnia. Det hĂ€r Ă€r berĂ€ttelsen om nĂ„got som hĂ€nde i slutet av 1800-talet. Det Ă€r en berĂ€ttelse av stor vikt, för den förklarar hur alla resorna mellan vĂ„r vĂ€rld och landet Narnia började. För att pröva kraften hos ett par magiska ringar skickas pojken Digory och hans kamrat Polly ut i det okĂ€nda.

De hamnar i en frÀmmande vÀrld och fÄr med egna ögon uppleva hur landet Narnia föds, sjÀlva skapelsen. De möter Àven Aslan, lejonet, som utstrÄlar en sÄdan godhet och kraft att barnen inte tvekar att pÄ hans uppdrag ge sig ut i Narnia för att bekÀmpa de onda makter som hotar denna vÀrld. I sju böcker mÄlar C. S. Lewis upp en fantasivÀrld, Narnia.

I serien ingĂ„r titlarna “Min morbror trollkarlen”, “HĂ€xan och lejonet”, “HĂ€sten och hans pojke”, “Caspian, prins av Narnia”, “Kung Caspian och skeppet Gryningen”, “Silvertronen” och “Den sista striden”.

3. Caspian, prins av Narnia

C.S. Lewis Àlskade och tidlösa böcker om landet Narnia; NÀr syskonen Pevensie i Caspian, prins av Narnia ÄtervÀnder till Narnia har det gÄtt hundratals Är och mycket Àr annorlunda. MÀnniskor har erövrat landet och tystat djuren och trÀden och fördrivit dvÀrgar och fauner. Av lejonet Aslan stÀlls barnen inför uppgiften att jaga bort inkrÀktarna och Äterföra den rÀttmÀtige ledaren pÄ tronen.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!