Bästa boken om judo: Randori Judo – Kast, kontroll, grunder av Anders Wiberg

Vi anser boken ”Randori Judo – Kast, kontroll, grunder av Anders Wiberg” vara den bästa boken om judo på svenska i dagens läge.

Randori Judo är en utförlig och rikt illustrerad judobok med cirka 450 svartvita teckningar. Boken inleds med en historisk del, där man gårigenom tre viktiga shogunatperioder, fakta om samurajen, bushido, budo samt zenbuddismen. På detta sätt får man en bra känsla för judons ursprung.

Se även  3 bra böcker om ridning du måste spana in

I boken visas grundutförandet till teknikerna i gokyo no waza och författaren går sedan grundligt igenom olika kontrings- och kombinationstekniker. I katame waza visas först fasthållningar samt hals- och armlås. I boken visas även frigörelse ur olika fasthållningar och avslutningsvis vändtekniker till olika kontrollgrepp.

Boken är skriven av Anders Wiberg som har en mångårig erfarenhet av judo. Han är graderad till 3:e dan och har en gedigen bakgrund som instruktör.

Se även  3 golfböcker du måste läsa

Randori Judo är lämplig som graderingsunderlag för kyugraderna och vänder sig till judoutövare på alla nivåer t.o.m. 1:a dan (svart bälte). Se lägsta priset på boken hos Bokus här borta.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇