Stieg Claessons 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Stig John Claesson, Àven kÀnd under signaturen Slas, född 2 juni 1928 i Huddinge, Stockholms lÀn, död 4 januari 2008 i Stockholm, var en svensk författare, illustratör, tecknare och mÄlare.

Det hÀr Àr vÄr lista över vad vi anser vara Stieg Claessons 3 bÀsta böcker alla mÄste lÀsa.

1. Vem Àlskar Yngve Frej

Yngve Frej var en argsint soldat som dog i seklets början. Av hans stuga Ă€r bara en stenhög kvar. Den börjar en före detta skomakare i nĂ€rheten, Gustafsson heter han, visa som fornminne för turister. Under mĂ„nga sommardagar nĂ€r hela Sverige har ledigt blir ett festligt och rörande möte mellan en ny tids mĂ€nniskor och de gamla avfolkningskroken: skomakaren och hans syster Elna och ett par smĂ„brukare som ocksĂ„ “har gjort sitt”.

2. Om vÀnskap funnes

Om vĂ€nskap funnes Ă€r en stor och mĂ€rklig roman. Under de sĂ€regna hĂ€ndelserna, under det roliga och det sorgliga, under vemodet och friheten frĂ„n illusioner gĂ„r en ström av vĂ€rme, starkare Ă€n i nĂ„gon annan av Stig “Slas” Claessons böcker. Om vĂ€nskap funnes Ă€r en roman vars mĂ€nniskor lever lĂ€nge inom den som lĂ€st den.

3. Henrietta ska du ocksÄ glömma

Gustaf Rune Petterson Àr innehavare av en ansprÄkslös porrshow. Nu förbereder han sommarnes turné. Han ska skriva ihop ett program Ät sina bÄda strippor och Ät Kalle Svensson, som blir upphetsad av att folk tittar pÄ honom nÀr han Àr solbrÀnd.

Men Petterson hindras av en lokal översvÀmning, som för in flera mÀnniskor i hans liv, bÄde bekanta och obekanta: Einar och hans osannolikt tilldragande lantbrukarhustru Sara, Greven som kör Landrover och rÄr om alltihop men ÀndÄ tillhör det förflutna. Och sÄ Henrietta, som har stukat foten och som kanhÀnda Àr den som han alltid har vÀntat pÄ.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!