Webbplatsen innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory, Bokus och BookBeat.

10 bra böcker för att lära sig Photoshop 2021

Beräknad lästid: 23 minuter ⏳

Adobe Photoshop är i särklass världens bästa mjukvara för att manipulera bilder, varför det inte är så konstigt att det blivit så populärt.

Ett problem Photoshop länge haft — sett till naturen av att man försöker manipulera högupplösta bilder — är just mängden val i menyerna och den allmänna röran som äger rum när man väl använder sig av programmet i syfte att börja manipulera sina bilder.

Till en följd av detta har det förstås skrivits otaliga mängder böcker om just Photoshop i syfte att lära hobbyister och proffs världen över just hur man behandlar bilder på allra bästa sätt.

Jag har därför tagit mig tiden att sammanställa vad jag anser vara de 10 bästa böckerna om Photoshop. Jag hoppas du hittar en ny, rolig och intressant bok att bläddra i som får din kreativa att ådra att spruta som aldrig förr. Stort lycka till i ditt letande. Jag tror på dig!

1. Absolute Beginners Guide To Mastering Photoshop And Creating World Class Photos av Andrew McKinnon (2016)

Det här är en bok menad för nybörjare till Photoshop intresserade av att lära sig mer om programmet.

Få rätt instruktioner från första början för att bli en Photoshop-gud!

Är du redo att lära dig Photoshop och skapa bilder av högsta kvalitet?

När du laddar ner “Photoshop: Absolute Beginners Guide to Mastering Photoshop And Creating World Class Photos”, kommer du att upptäcka en mängd kunskap om denna viktiga redigeringsprogramvara.

Den här boken förklarar bland annat grunderna i Photoshop-gränssnittet:

 • Menyfältet
 • Alternativfältet
 • Verktygslådan
 • Färgpaletten
 • Historia
 • Text

“Photoshop: Absolute Beginners Guide to Mastering Photoshop And Creating World Class Photos” förklarar de bästa sätten att använda paletter på så att till och med en nybörjare förstår det:

 • Skikten
 • Justeringar
 • Färgkanaler
 • Färgväljare
 • Färgprover
 • Historia
 • Text

“Photoshop: Absolute Beginners Guide to Mastering Photoshop And Creating World Class Photos” lär dig också grunderna i Touch Ups, färgkorrigeringar och förbättringar för att göra dina foton så bra som möjligt.

Du lär dig hur du använder ritverktyg, till exempel penna, målarhink och form- och linjeverktyg. Den här boken hjälper dig till och med att använda ett stort antal filter för fantastiska visuella effekter!

Kom ihåg – med den här boken får du också De 20 bästa Photoshop-tipsen och tricks, 5 tips för att fotografera och skapa framgångsrika HDR-foton och lära dig hur du får HDR-stilresultat i Photoshop genom att använda lager!

Ladda ner “Photoshop: Absolute Beginners Guide to Mastering Photoshop And Creating World Class Photos” idag och börja bli kreativ! Du kommer bli så glad över att du tog steget!

Sammanfattning: Det här är nog den enskilt bästa boken om Photoshop för nybörjare där ute. Den har nästan bara fått positiva recensioner och kommer nog inte tappa sin placering på vår eller andras topplista någon gång snart. Det här är boken som lär dig Photoshop snabbt, men inte bara det — boken lär dig älska Photoshop också. Du slår med andra ord två flugor i en smäll genom att köpa den här rackaren.

2. Adobe Lightroom CC and Photoshop CC for Photographers Classroom in a Book av Lesa Snider (2016)

Den här boken är det snabbaste, enklaste och mest omfattande sättet att lära sig Adobe Lightroom samtidigt som Adobe Photoshop. Inte konstigt att boken blivit så populär med andra ord.

Classroom in a Book®, den mest sålda serien med praktiska arbetsböcker för programvaruträning, erbjuder vad ingen annan bok eller ett träningsprogram gör – en officiell utbildningsserie från Adobe Systems Incorporated, utvecklad med stöd av Adobes produktexperter.

Det här är alltså en bok som effektivt sett säljs av Adobe själva.

“Adobe Lightroom CC och Photoshop CC for Photographers Classroom in a Book” innehåller nio lektioner som täcker grunderna och mer, med otaliga tips och tekniker som hjälper dig att bli mer produktiv med programmen. Du kan följa boken från början till slut eller bara välja de lektioner som intresserar dig.

Att köpa den här boken innehåller värdefulla online-tillbehör. Följ instruktionerna i avsnittet “Komma igång” i boken för att låsa upp åtkomst till:

 • Nedladdningsbara lektionsfiler du behöver för att arbeta igenom projekten i boken
 • Web Edition som innehåller bokens fullständiga text, interaktiva frågesporter, videor som går igenom lektionerna steg för steg och uppdaterat material som täcker nya funktioner från Adobe
 • Att använda Lightroom CC och Photoshop CC tillsammans kan dramatiskt påskynda ditt arbetsflöde och minska redigeringstiden. Denna bok lär dig exakt när du ska använda varje program och hur du skickar bilder fram och tillbaka mellan dem med högsta möjliga kvalitet.
 • Du lär dig hur man importerar, organiserar, korrigerar och lägger till kreativa färgeffekter i Lightroom med globala och lokala redigeringsverktyg, samt hur man sammanfogar flera exponeringar och stygnpanorama.
 • I Photoshop lär du dig praktiska tekniker för att kombinera foton, retuschering på pro-nivå, skapa exakta val, maskera, förvandla ett foto till en målning och en blyertsskiss och lägga till kreativa suddighetseffekter.
 • Tillbaka i Lightroom lär du dig att visa upp dina mästerverk genom att exportera dem i massor, dela via sociala medier, skapa konstkonstsignerade utskriftslayouter, bildspel, fotobok och webbgalleriprojekt.

Sammanfattning: Det här är det enskilt snabbaste och lättaste sättet att lära sig både Adobe Photoshop och Adobe Lightroom samtidigt, varför jag starkt rekommenderar att man köper den här ifall man är sugen på eller har ett behov av att lära sig båda programmen.

3. Photoshop CC: Visual QuickStart Guide av Elaine Weinmann och Peter Lourekas (2014)

Denna bästsäljande guide från författarna Elaine Weinmann och Peter Lourekas har varit en guide för professionella fotografer och designers och den lärobok som valts i college-klassrum i årtionden.

Denna utgåva innehåller deras varumärkesegenskaper med tydliga, kortfattade, steg-för-steg-instruktioner; hundratals bilder i fullfärg; skärmdumpar av programfunktioner; och kompletterande tips och sidofält i varje kapitel.

Nya och uppdaterade Photoshop CC-funktioner är tydligt markerade med ljusröda stjärnor i både innehållsförteckningen och huvudtexten.

Sammanfattning: En grym bok för dig som vill lära dig Photoshop CC snabbt med hjälp av en bok som är väldigt rakt på sak.

4. Photoshop CC Bible av Lisa DaNae Dayley och Brad Dayley (2013)

Den enda referensboken som alla Photoshop-användare behöver!

Adobe Photoshop CC är den branschledande programvaran för bildredigering, och den senaste versionen har många nya spännande funktioner. Denna omfattande resurs kommer igång med grunderna och lyfter sedan fram de senaste uppdateringarna och ändringarna av nya Photoshop CC (Creative Cloud).

Du lär dig alla aspekter av Photoshop CC, från grunderna för bildredigering till tekniker för att arbeta med histogrampaletten, Linsoskärpa, Matchfärg och verktyg för färgbyte samt kortkommandon.

• Utforskar retuschering och färgkorrigering, arbetar med Camera Raw-bilder, förbereder foton för utskrift eller webben och mycket mer

• Detaljerar vad nybörjare behöver veta och delar information på mellannivå om viktiga verktyg och procedurer

• Delar in tekniker för retuschering, färgkorrigering, manipulering, kombination av bilder samt alla nya funktioner och förbättringar i den senaste versionen

Photoshop CC Bible är viktig läsning för alla, från fotohobbyister till proffs inom grafisk design, publicering, videoredigering, animering och sändning.

Sammanfattning: Den enda referensboken som alla Photoshop-användare behöver!

5. Adobe Photoshop: A Complete Course and Compendium of Features av Stephen Laskevitch (2020)

“Adobe Photoshop: A Complete Course and Compendium of Features” är din guide för att skapa, redigera och förbättra bilder och design i Adobe Photoshop. Oavsett om du retuscherar ett fotografi, gör en simulerad kritritning eller skapar ett sammansatt foto med en 3D-ritning är Photoshop verktyget för dig ― och den här boken lär dig allt du behöver veta.

Först, med en komplett kurs som innehåller en uppsättning projekt och lektioner från Adobe Certified Instructor Steve Laskevitch, lär du dig de procedurer som behövs för att använda Photoshop effektivt och professionellt. Dussintals lektioner ingår som kan användas på vilken grafik du har i åtanke.

Genom dessa steg-för-steg-lektioner kommer du att exponeras för alla Photoshop-funktioner i praktiska sammanhang och dess bästa metoder för optimala arbetsflöden. För att slutföra kursen tillhandahåller vi lektionsdokument och deras tillgångar att ladda ner. Dessa kan till och med fungera som utgångspunkter för dina egna projekt.

För större kunskapsdjup och efterföljande referens använder du kompendiet för att avslöja mer av “hur” och “varför” i Photoshop. Med varje lättåtkomligt ämne kan du hitta och utforska alla Photoshops viktigaste funktioner och koncept på djupet. Med korsreferenser mellan kursen och kompendiet kompletterar bokens två delar varandra perfekt.

Bäst av allt, när lektionerna i kursen är klar kommer kompendiet att fortsätta att fungera i månader och år framöver.

Lär dig steg för steg hur du:

• Skapa en ideal arbetsyta
• Masterval och masker
• Arbeta med typ och borstar
• Använd blandningslägen för att kombinera bilder
• Dra nytta av smarta objekt
• Bli effektivare och effektivare med handlingar och manus
• Och mycket mer!

Sammanfattning: En väldigt ny bok som lär ut Photoshop väldigt bra i mitt tycke.

6. Mastering Adobe Photoshop Elements 2020: Supercharge your image editing using the latest features and techniques in Photoshop Elements av Robin Nichols (2020)

En konkret steg-för-steg guide skapad för att ta dina bildredigeringsfärdigheter från nybörjare till avancerade med kraftfulla Photoshop Elements-verktyg och tekniker i kombination med Adobes senaste AI-teknik. Boken är och lär dig:

 • Uppdaterad till den senaste versionen av Photoshop Elements 2020 med fokuserad täckning på Adobes senaste AI-teknik
 • Organisera, söka och hålla koll på ett ständigt ökande antal bilder och videor med hjälp av expertmetoder
 • Upptäcka vanliga lösningar på ett stort antal fotografiska och bildredigeringsproblem

Adobe Photoshop Elements är en rastergrafikredigerare för nybörjarfotografer, bildredigerare och hobbyister. Uppdaterad och förbättrad för att täcka de senaste funktionerna i Photoshop Elements 2020, inkluderar den här andra upplagan en fokuserad täckning av Adobes nya AI-drivna funktioner som är utformade för att göra redigeringsprocessen mer effektiv, kreativ och rolig.

Den här boken tar dig igenom komplexiteten i bildredigering i bitar som är lätta att följa och hjälper dig att snabbt känna igen redigeringsutmaningen och använda lämpliga verktyg och tekniker för att övervinna den.

Du börjar med att lära dig att importera, organisera, hantera, redigera och använda dina bilder i ett format som är utformat för kreativa fotografiprojekt. Under hela denna Adobe Photoshop Elements-bok kommer du att upptäcka hur du kan lösa olika fotografiska problem med en omfattande repertoar med vanligt använda lösningar.

Vanliga processer som att tillämpa konstnärliga effekter på kreativa projekt, anpassade bildomställningar, bearbeta bilder för sociala medier och andra filexportmetoder kommer också att behandlas.

I slutet av den här boken har du lärt dig om de imponerande verktygen som finns tillgängliga i Photoshop Elements 2020, och hur den är utformad inte bara för fotografer som vill doppa tårna i redigeringsvärlden utan också för dem som vill ha en enkel men effektiva idéer om hur de kan utöka sin kreativitet samtidigt som de är tidseffektiva.

Vad du kommer att lära dig i den här boken:

 • Utforska de automatiska AI-drivna funktionerna som är utformade för att göra redigeringsprocessen snabbare och mer effektiv
 • Lägg till grafiska element i valfri komposition, fotografi eller illustration
 • Övervinna utmaningarna när du redigerar bilder i flera lager för dina fotografiprojekt
 • Utveckla illustrativa färdigheter med Photoshop Elements ritverktyg
 • Lär dig tekniker för professionell retuschering av foton
 • Arbeta med online- och lokala mallar för att skapa kalendrar, gratulationskort och andra projekt

Vem den här boken är för:

Denna bok är för kreativa och entusiastiska fotografer med grundläggande erfarenhet av fotoredigering. Om du vill organisera din bildsamling och ta kontroll över efterbehandlingsbehov, kommer du att hitta den här boken användbar. Även om det inte är nödvändigt kan fotograferingsförmåga tillsammans med grundläggande fotoredigeringskunskap hjälpa dig att få ut det mesta av denna bok.

Innehållsförteckning:

 • Översikt över Photoshop Elements-funktioner
 • Ställa in Photoshop-element från Scratch
 • Grunderna för bildredigering
 • Bild Makeover
 • Enkla kreativa projekt
 • Avancerade tekniker: lager och maskering
 • Avancerade tekniker: Retuschering, val och text
 • Avancerade rit- och målningstekniker
 • Exportera det färdiga arbetet
 • Bästa praxis
 • Feature Appendix

Sammanfattning: En helt fantastisk bok, kanske den enskilt bästa, om Adobe Photoshop Elements specifikt. Det här är boken du inte bör få nog av ifall du är en nybörjare till bildredigering och på jakt efter något som kan ta dina färdigheter till nästa nivå nästan omedelbart.

7. Adobe Photoshop Lightroom Classic Classroom in a Book av Rafael Concepcion (2020)

Det snabbaste, enklaste och mest omfattande sättet att lära sig Adobe Photoshop Lightroom Classic!

“Classroom in a Book®”, den mest sålda serien av praktiska arbetsböcker för programutbildning, erbjuder vad ingen annan bok eller ett träningsprogram gör – en officiell utbildningsserie från Adobe, utvecklad med stöd av Adobes produktexperter.

“Adobe Photoshop Lightroom Classic Classroom in a Book (release 2020)” innehåller 12 lektioner som täcker grunderna och mer, och ger otaliga tips och tekniker som hjälper dig att bli mer produktiv med programmet. Du kan följa boken från början till slut eller bara välja de lektioner som intresserar dig.

Sammanfattning: En grym kurs i Adobe Photoshop Lightroom Classic helt enkelt.

8. Adobe Photoshop Elements 2020 Classroom in a Book av Jeff Carlson (2020)

“Adobe Photoshop Elements 2020 Classroom in a Book” är det mest grundliga och omfattande sättet för dig att bemästra Adobes branschledande konsumentinriktade fotoredigeringsprogram — Adobe Photoshop Elements.

Varje kapitel i den här stegvisa lektionsbaserade guiden innehåller ett projekt som bygger på din växande kunskap om programmet, medan granskningsfrågor i slutet av kapitlet förstärker varje lektion.

Du lär dig grunderna för att redigera dina bilder med Photoshop Elements och lär dig hur du bäst använder programmets många nya funktioner.

Den här utgåvan täcker många nya och förbättrade funktioner i Adobe Photoshop Elements 2020, inklusive två verktyg baserade på Adobe Sensei AI-teknik som släpper ut huden för att förbättra människors utseende medan de fortfarande ser naturliga ut, och färglägga svartvita foton eller ge ett nytt utseende till färgbilder.

Den revolutionerande Select Subject-funktionen gör komplexa val med ett klick som normalt tar mycket längre tid att skapa. Och naturligtvis inkluderar den här utgåvan Auto Creations som levereras till din startskärm och några av de senaste guidade ändringarna, till exempel ett roligt sätt att måla mönster på valfritt foto.

Du kommer att upptäcka nya tekniker som låter dig utöka din kreativitet och förbättra dina bilder från den andra sidan av fotograferingsprocessen. Och du lär dig hur du skriver ut, exporterar och delar dina bilder.

Sammanfattning: Det mest grundliga och omfattande sättet för dig att bemästra Adobes branschledande konsumentinriktade fotoredigeringsprogram — Adobe Photoshop Elements på i mitt tycke.

9. Photoshop Elements Made Easy Enhance Your Memories With Ease av James Bernstein (2019)

Ända sedan smartphones släpptes på marknaden förvandlas fler och fler till amatörfotografer med många av dem som tar några riktigt professionella bilder. Eftersom det är så enkelt att fånga alla våra speciella stunder vill många nu kunna redigera sina bilder så att de ser bäst ut förstås.

Det är här programvara som Adobe Photoshop CC och dess mer användarvänliga version, Photoshop Elements spelar in. För de flesta hemanvändare och till och med vissa yrkesverksamma är Elements-versionen av Photoshop mer än tillräckligt kapabel för att göra dina genomsnittliga bilder till rena konstverk.

Målet med den här boken är att få igång dig med att använda Photoshop Elements och täcka alla saker du behöver veta för att låta dig starta ditt redigeringsäventyr utan att du vill gå tillbaka till kameror som tar film!

Det håller fast vid grunderna men ändå täcker en mängd olika ämnen för att hjälpa dig att uppnå några fantastiska resultat utan att behöva vara Photoshop-expert.

Kapitlen i boken täcker följande ämnen:

 • Kapitel 1 – Vad är Photoshop Elements?
 • Kapitel 2 – Photoshop Elements-gränssnitt
 • Kapitel 3 – Starta redigeringsprocessen
 • Kapitel 4 – Lager
 • Kapitel 5 – Grundläggande Photoshop-uppgifter
 • Kapitel 6 – Effekter, filter, stilar och grafik
 • Kapitel 7 – Spara och exportera dina foton
 • Kapitel 8 – Skriva ut dina foton
 • Kapitel 9 – Element Organizer
 • Kapitel 10 – Inställningar
 • Kapitel 11 – Installera element + för ytterligare funktioner

Om författaren av boken:

James Bernstein har arbetat med olika företag inom IT-området sedan 2000 och hanterat teknik som SAN och NAS-lagring, VMware, säkerhetskopior, Windows-servrar, Active Directory, DNS, DHCP, nätverk, Microsoft Office, Exchange och mer.

Han har certifierats från Microsoft, VMware, CompTIA, ShoreTel och SNIA, och fortsätter att sträva efter att lära sig ny teknik för att främja sin kunskap om en mängd olika ämnen.

Han är också grundaren av webbplatsen OnlineComputerTips.com, som erbjuder sina läsare värdefull information om ämnen som Windows, nätverk, hårdvara, programvara och felsökning. J

im skriver mycket av innehållet själv och lägger till nytt innehåll regelbundet. Webbplatsen startades 2005 och går fortfarande starkt idag.

Sammanfattning: Planerar du på att jobba i Photoshop Elements? Då är det här boken för dig.

10. Graphic Design: Learn It, Do It av Katherin A. Hughes (2019)

“Graphic Design: Learn It, Do It” är en introduktion till grunderna för grafisk design och Adobe Creative Cloud-applikationer som används för att omsätta dessa begrepp i praktiken.

Denna bok är avsedd för produktionsorienterad publik, de som är intresserade av vad, varför och hur grafisk design fungerar bakom kulisserna.

“Vad” är effektiv grafisk design, en visuell lösning skapad med hjälp av designprinciperna som sticker ut på en fullsatt marknadsplats. Denna diskussion inkluderar färgteori, typografi och sidlayout.

Fokuset på “varför” kring design börjar med anledningarna till varför vi kommunicerar. Uppmärksamhet ägnas åt syftet med den visuella lösningen och dess publik. Konversationen belyser utmatningsalternativen (utskrift mot skärmen) och deras relaterade filegenskaper.

Designens “hur” adresserar stadierna för produktion och användning av Adobe Photoshop CC, Illustrator CC och InDesign CC för att översätta en idé till en visuell lösning.

Efter en översikt över varje applikation och dess användningsområden tillhandahålls steg-för-steg-övningar för att främja förtrogenhet med varje applikations arbetsyta och dess verktyg. Dessa övningar ger möjligheter att implementera designprinciperna och att producera exempel på arbete för en designportfölj.

Nyckelfunktioner:

 • Innehåll baserat på mer än ett decenniets erfarenhet av att lära ut grafisk design
 • Samtida exempel och online-referenser
 • Guidade övningar för arbete i Adobe Creative Cloud-applikationer, Photoshop CC, Illustrator CC och InDesign CC
 • Medföljande träningsfiler och stödmaterial som finns att ladda ner från bokens kompletterande webbplats
 • Diskussionsfrågor och aktiviteter som ingår i slutet av kapitlen för att utöka de presenterade ämnena

Sammanfattning: En bra introduktion till grafisk design i allmänhet, men alla Adobe Creative Cloud-applikationer i synnerhet.

Varför läsa böcker om Photoshop?

Adobe Photoshop är ett väldigt kraftfullt verktyg, förutsatt att du vet hur man använder det. Därför är det viktigt att du investerar i din kompetens genom att överväga att lägga några hundralappar på att köpa en bra bok om just Photoshop.

Det finns mängder av böcker om Photoshop i allmänhet, men även böcker som specialiserar sig på vissa funktioner och delar av Photoshop i synnerhet.

Böcker är, i vanlig ordning, ett kostnadseffektivt sätt att lära sig mer om Photoshop på. Det behöver inte kosta skjortan att bli riktigt, riktigt duktig på grafisk design.

Sammanfattning

Vad roligt att du läste ända hit!

Jag hoppas min lista över vad jag anser vara de bästa böckerna om Photoshop lett dig till att du hittat en ny favorit som inte bara fångar ditt intresse men även lär dig mycket mer än du trott var möjligt.

Det finns ingenting bättre än aha-upplevelser när man läser böcker i syfte att lära sig något nytt.

Givetvis måste böckerna om Photoshop du eventuellt inhandlar kompletteras med faktiskt arbete i Photoshop varför jag föreslår att du följer eventuella guider som medföljer så gott det går på egen hand.

Läs alltså inte bara böckerna — släng upp en tom fil i Photoshop på din dator och börja redigera den så gott det går med kunskapen du besitter för stunden efter att ha läst ett nytt, givande kapitel i boken.

Inlägg senast uppdaterat: 4 juni, 2021

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Nabil heter jag och är grundaren av 1MiljonBoktips. Jag är, som namnet på sajten avslöjar, helt galen i böcker & ljudböcker! 📚

Jag har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Senaste inläggen av Nabil (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇