3 bÀsta böckerna av Stieg Larsson du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 5 minuter ⏳

1. MĂ€n som hatar kvinnor (2015)

“Folk har alltid hemligheter. Det handlar bara om att lista ut vilka.”
Lisbeth Salander

Den första boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sÄlt 100 miljoner exemplar vÀrlden över.

För fyrtio Är sedan försvann den unga Harriet Vanger spÄrlöst. Den grÀvande journalisten Mikael Blomkvist fÄr i uppdrag av industrimagnaten Henrik Vanger att ta reda pÄ vad som hÀnde Vangers systerdotter.

Blomkvist tar hjÀlp av Lisbeth Salander ? en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men ocksÄ professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Tillsammans Àr de snart en mörk och blodig familjetragedi pÄ spÄren.

Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spÀnningslitteraturen.

Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals lÀsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjÀrtan.

“? nĂ„got av det mest gastkramande och vĂ€lskrivna man kan lĂ€sa för tillfĂ€llet; en roman av hög internationell kvalitet i genren.”
– Göteborgs-Posten

“? en suverĂ€nt berĂ€ttad historia och en fingerfĂ€rdigt konstruerad gĂ„ta.”
– Svenska Dagbladet

“Salander stĂ„r för nĂ„got nytt och unikt i genren.”
– Los Angeles Times (US)

2. Flickan som lekte med elden (2007)

“Det finns inga oskyldiga. DĂ€remot finns det olika grader av ansvar.”
Lisbeth Salander

Den andra boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sÄlt 100 miljoner exemplar vÀrlden över.

En journalist och hans researchpartner hittas mördade och allt pekar pÄ att Lisbeth Salander Àr skyldig till morden. Mikael Blomkvist misstÀnker att dödsfallen Àr kopplade till en traffickingoperation som leds av den ökÀnde gangstern ?Zala? ? och att man försöker sÀtta dit Salander.

En rad dramatiska hÀndelser fÄr Lisbeths mörka förflutna att göra sig pÄmint, och hon bestÀmmer sig för att göra upp med det förgÄngna en gÄng för alla. Hon ska straffa dem som förtjÀnar att straffas.

Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spÀnningslitteraturen. Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals lÀsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjÀrtan.

“Allt som imponerade i debuten Ă€r intakt ocksĂ„ i uppföljaren: den skickliga personskildringen, den vassa dialogen, samhĂ€llskritiken, humorn och den sanslöst spĂ€nnande intrigen.”
– Svenska Dagbladet

“Det Ă€r bĂ„de roligt och snyggt. Lisbeth Salander Ă€r den coolaste av hĂ€mndĂ€nglar, pĂ„ rymmen ur Storebrors hus.”
– Aftonbladet

“Lisbeth Salander Ă€r en av de mest originella och minnesvĂ€rd thrillerhjĂ€ltarna pĂ„ senare tid.”
– The New York Times (US)

3. Luftslottet som sprÀngdes (2007)

“HĂ€mnd Ă€r en stark drivkraft.”
Lisbeth Salander

Den tredje boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sÄlt 100 miljoner exemplar vÀrlden över.

TvÄ svÄrt skadade patienter tas in pÄ akuten pÄ Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg: Lisbeth Salander och hennes pappa, Alexander Zalachenko.

Samtidigt som Lisbeth stÀlls inför rÀtta för dubbelmord publicerar Mikael Blomkvist ett reportage som ger henne upprÀttelse ? och skakar om regeringen, sÀkerhetstjÀnsten och hela riket i grunden.

Stieg Larssons sista bok i den hyllade trilogin Àr en politisk thriller i vÀrldsklass.

Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spÀnningslitteraturen. Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals lÀsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjÀrtan.

“Jag bara mĂ„ste fĂ„ instĂ€mma i hyllningskören av Stieg Larssons avslutande bok i Millenniumtrilogin. Även om jag hade höga förvĂ€ntningar sĂ„ övertrĂ€ffades de med rĂ„ge.”
– Aftonbladet

“Ni förstĂ„r nog att den tredje delen i Stieg Larssons Millenniumserie Ă€r bra. För att inte sĂ€ga sĂ„ in i glödheta h-e. bra. Bara att skriva 700 sidor utan att det finns en enda longör, ett enda avsnitt som kĂ€nns överflödigt. Avsnitten hakar i varandra och jag ligger och lĂ€ser, sneglar pĂ„ klockan och inser att jag borde sova, men ska bara… SĂ„ dĂ€r Ă€r det boken igenom.”
– Gefle Dagblad

“Ett tillfredstĂ€llande slut pĂ„ Larssons underhĂ„llande, spĂ€nnande trilogi.”
– Entertainment Weekly (US)


Det hÀr Àr vÄr lista över vad vi anser vara Stieg Larssons bÀsta böcker.

Vi hoppas du hÄller med och att du hittar en eller flera nya böcker att lÀsa!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!