Nextory » Läs omdöme och prova gratis i 7 dagar

Att sitta runt en brasa och ivrigt lyssna på en sagoberättares skildring av fantastiska händelser är något som människor gjort i flera tusentals år.

Det kan sägas vara en av de äldsta formerna av underhållning! 

Det är alltså inget nytt fenomen, men på senare tid har vandrande sagoberättare förstås blivit allt färre. Det moderna alternativet blir istället en tjänst såsom Nextory. Det här är vårt omdöme av ljudbokstjänsten Nextory.

Med Nextory (stavas även Nextstory av vissa men det är fel) kan du lyssna på ljudböcker på begäran. Berättarna kan vara professionella röstskådespelare, men för mindre populära böcker är det vanligtvis författaren själv som läser upp boken. 

Det blir en riktigt intressant upplevelse i bägge fall, men med författarens egen röst känns det hela ännu mer personligt! 

I denna recension får du läsa mer om Nextory, för att se om det är en tjänst som passar just dig.

Nextory är bland de allra största tjänsterna av denna typ, och ett riktigt intressant alternativ för dig som vill komma igång med ljudböcker! De erbjuder även just nu möjligheten för dig att pröva på en gratis månad. Klicka bara på en av knapparna nedan för att komma direkt till erbjudandet.

Vi går igenom allt i vårt omdöme av Nextory

I den här recensionen av Nextory går vi igenom allt.

Hur du kommer igång med tjänsten, ljudkvalitén på ljudböckerna som erbjuds, deras utbud, priserna, de olika abonnemangen samt fördelarna och nackdelarna förstås. Vi hoppas verkligen vårt omdöme av Nextory ger dig bilden och informationen du behöver för att fatta rätt beslut inför ditt val av en ljudbokstjänst.

Pröva Nextory gratis i 7 dagar

Varför ljudböcker istället för fysiska böcker?

En ljudbok är det perfekta alternativet för dig som vill “läsa” fler böcker men inte har ett schema som tillåter detta. Du kan slå på ljudboken och njuta av en fantastisk berättelse eller en spännande och faktafylld bok oavsett situation. 

Det kan exempelvis vara när du lagar mat, pendlar till jobbet eller vårstädar. En ljudbok kan omvandla det som är tråkigt och alldagligt till något mycket mer spännande. 

Det kan dessutom vara perfekt under sega stunder på jobbet. Multitasking har aldrig varit enklare än med en ljudbok!

Kom igång med Nextory

Du kommer igång med Nextory via en app på din iPhone eller Androidbaserade smartphone. Du kan förstås även använda dig av en surfplatta, men allra smidigast blir det nog med mobilen, eftersom det blir lätt att ta med dig den i alla situationer. 

Tyvärr går det inte att använda Nextory genom datorn. Med datorn kan du däremot bläddra igenom utbudet av olika ljudböcker, samt ändra inställningar på ditt konto.

När du väl kommit igång med appen är det dags att starta upp ett konto. Detta går både smidigt och fort, särskilt om du redan har ett Facebook- eller Googlekonto. 

Nextory erbjuder dig även en generös provperiod på 7 dagar.

De första 7 dagarna av härligt ljudbokslyssnande blir alltså helt gratis!

Det finns dessutom inga begränsningar på vad för bok du får lyssna på om du väljer Guld- eller Familjabonnemanget att prova på.

Du måste även välja betalsätt innan du får komma igång med provperioden. Det går att välja alternativ såsom kreditkort och autogiro. Om du känner att du inte vill fortsätta med tjänsten går det lätt att avbryta abonnemanget innan de första 7 dagarna är över.

När allt det väl är överstökat (det tar vanligtvis under 5 minuter) är det dags att testa dig på en ljudbok! Nextory erbjuder dig över 200,000 olika ljudböcker och e-böcker.

Nya böcker anländer dessutom till plattformen varje dag. 

Du som är intresserad av de allra hetaste och senaste böckerna får tillgång till dessa dagen de publiceras. Nextory utgör alltså ett suveränt alternativ för dig som läser många nya böcker. Köper du böckerna istället räcker det med ett par böcker innan du ligger över priset för ett abonnemang.

Hur ser tjänsten ut lite närmare? I sektionerna nedan får du mer information om ljudkvalitet, utbud och pris! 

Ljudkvalitet

Det allra viktigaste för ljudböcker är förstås ljudkvaliteten; det är ju ljudkvaliteten som avgör hela upplevelsen! Att lyssna på en ljudbok med låg bitrate är som att se på en YouTube-video i 240p. Det duger helt enkelt inte i 2021.

Som tur nog är ljudkvaliteten hos Nextory riktigt bra. Du hör allt otroligt tydligt, även när berättaren har en något djupare röst. Det gör det mycket enklare att fokusera på innehållet, och garanterar dig en överlag god upplevelse. 

Trots den högre kvaliteten på ljudet kräver appen inte särskilt mycket data. Det innebär att du kan ta med dig mobilen varsomhelst och njuta av en spännande ljudbok. Allt du behöver är ett sim-kort och täckning för oändligt med underhåll på dina villkor. 

Ibland måste du dock anpassa volymen på ljudet beroende på ljudbok. Detta eftersom volymen på olika böcker – eller innehåll i samma bok – inte utjämnats särskilt bra hos Nextory. 

Inte något större problem, förstås, men det skulle varit trevligt om allt innehåll justerats till att ha liknande volym. Då slipper du sitta och justera inställningar medan du försöker njuta av din ljudbok.

Hur ser utbudet ut hos Nextory?

Med ett abonnemang hos Nextory får du tillgång till över 200,000 olika ljudböcker och e-böcker. Det som särskiljer Nextory från konkurrerande tjänster är det stora utbudet av svenska böcker. Du som älskar att läsa inhemskt får alltså en hel del alternativ med Nextory!

Alla populära böcker går att hitta här. Nextory visar dessutom upp de populäraste böckerna på plattformen – både i veckan och under all tid. 

En av de mest populära böckerna på Nextory är Harry Potter och De Vises sten. Det är en riktigt bra bok att låta barnen lyssna på eller läsa, men det går förstås alldeles utmärkt även för dig som vuxen!

Flera olika kategorier

Utbudet av olika kategorier av böcker kan ibland kännas överväldigande. Nextory erbjuder dig därför funktioner såsom Bokutmaningen och Läsdagboken. 

Det ger dig något av en struktur på läsandet, vilket gör det lätt för dig att hålla dig till läsningen även när livet blir lite mer hektiskt. Du som vill bokutmana dig själv har därför många alternativ med denna app!

Du kan hålla koll på böckerna du läst hittills, samt se över statistik kring ditt läsande. Det blir dessutom enklare att hitta böcker som liknar det du redan läst och älskat!

Fokuset med Nextory ligger förstås på ljudböcker, eftersom det är ett riktigt bra sätt att njuta av böcker på genom mobilen. Moderna smartphones är dock numera relativt stora, vilket gör att de duger alldeles utmärkt till e-böcker. 

Nextory erbjuder dig därför tusentals intressanta e-böcker som du kan läsa på tåget, på bussen och i vänterummet. Perfekt för dig som vill läsa på resande fot, men vill slippa bära runt på flera tunga böcker. 

Kategorierna är som ovan nämnt många. Totalt sett finns det 19 olika kategorier. Dessa inkluderar engelska böcker, klassiker och poesi, faktaböcker och skräck. 

Det finns alltså ett brett utbud som passar alla möjliga läsare. En bok i kategorin skräck blir riktigt intressant att lyssna på innan sängdags! 

Hur mycket kostar Nextory?

Kostnaden kan variera en del beroende på det abonnemang du väljer. Det bästa abonnemanget för just dig beror på dina behov. Det finns tre olika alternativ att välja bland: Silver, Guld och Familj. 

Det finns 3 prisplaner att välja på:

Silver

Silver är det mest prisvärda alternativet, och rekommenderas till dig som är mer intresserad av äldre böcker. Detta eftersom du inte får tillgång till hela Nextorys utbud av nya böcker.

Silverpaketet inkluderar inte de allra senaste böckerna på marknaden. Du som för det mesta läser klassiker, eller är villig att vänta några år med att läsa en ny bok, borde välja Silverabonnemanget. 

Priset för Silver på Nextory är 139 kr per månad. Till det får du lyssna och läsa hur mycket du vill. Du får även tillgång till allt som Nextory har att erbjuda, utom de allra senaste böckerna. Bara en person kan lyssna på ett silverabonnemang samtidigt.

Guld

Guld är det bästa alternativet för dig som vill ha tillgång till hela Nextorys utbud. Här finns det nämligen inga begränsningar vad gäller böcker. 

Du får läsa de senaste böckerna så fort de blir tillgängliga för allmänheten. Det blir därför otroligt enkelt för dig att läsa uppföljaren till din favoritbok samma dag som den släpps! 

Du som vill testa dig på Nextory borde välja Guld till en början, eftersom du då får testa dig på tjänsten utan begränsningar vad gäller innehåll. 

Bara en person kan använda sig av tjänsten samtidigt. Guld kostar 169 kr per månad. Det är alltså bara en aning dyrare än silver, men utbudet blir mycket större.

Familj

Familjabonnemanget rekommenderas, som namnet antyder, till familjen som älskar att läsa. Här blir antalet användare upp till 4 olika personer. Hela familjen kan alltså njuta av olika ljudböcker och e-böcker samtidigt via samma tjänst! 

Det går att spara en rejäl peng på detta alternativ. Med Familj får du tillgång till hela Nextorys utbud. Priset blir 199 kr för 2 personer, 239 kr för 3 personer och 279 kr per månad för 4 personer i familjen. 

Fördelar med Nextory

Fördelarna med Nextory är många.

    • Går att lyssna på ljudböcker och läsa e-böcker varsomhelst och närsomhelst via appen

    • Nextory är tillgänglig på både iPhone och Android

    • Bra ljudkvalitet

    • Stort utbud av böcker

    • Flera olika abonnemang som passar olika personer

    • Stort utbud av svenska böcker

    • Det går att hålla koll på bokläsandet med funktioner såsom Läsdagboken

Nackdelar med Nextory

Det finns egentligen inte några större nackdelar med Nextory, men det finns några få som är värda att peka ut.

    • Volymen på ljudet kan variera en del, eftersom ljudet inte utjämnats särskilt bra i böckerna

    • Det går inte att använda Nextory via datorn

    • Skillnaden i pris mellan Silver och Guld är inte särskilt stort. Silver skulle kunna vara lite billigare

    • Det finns ingen timer i appen. Ibland vill du förstås inte själv pausa bokläsandet, utan du vill att det ska ske automatiskt

    • Något mindre utbud relativt till konkurrenten Audible

Vanliga frågor om Nextory (FAQ)

Summering

Kort och gott är Nextory alltså ett riktigt bra alternativ för dig som är intresserad av ljudböcker. Tjänsten erbjuder dig dessutom flera tusentals e-böcker att läsa när du känner för det. 

Nextory har väldigt prisvärda abonnemang att välja bland, och är lätt att komma igång med.

Ljudkvaliteten är riktigt bra, och intressanta funktioner såsom en Läsdagbok gör läsprocessen mycket roligare! 

Det bästa med Nextory är det stora utbudet på svenska ljudböcker enligt oss! 

Vi hoppas verkligen vårt omdöme av Nextory gör att du vill pröva tjänsten gratis för att se ifall den passar dig.

Inlägg senast uppdaterat: 17 oktober, 2021