3 romaner om vikingar du måste spana in

1. Vikingens val av Michelle Willingham (2021)

Vikingen Alarr är en ärrad krigare och han är beredd att dö för att hämnas mordet på hans blivande hustru.

Breanne Ó Callahan är det verktyg han behöver för att närma sig mördaren, hennes fosterfar kung Feann.

Alarrs försök att röva bort Breanne går dock inte som planerat, och snart står det klart att han förlorat sitt hjärta till henne. Frågan är vad han nu måste offra: hjärtat eller hämnden?

2. Tidigare liv Vikingar av Edla Lowbrink (2019)

Torfast är en pojke som skiljer sig ganska mycket från resten av pojkarna i sin by. Dels är hans far en hövding och dels har han ett för gott hjärta för att bli en viking. Han oroar sig ständigt för den dagen då han behöver följa med till tinget.

Se även  2 romaner om Indien du måste sluka

Brottslingar som ställs inför rätta, män som slåss i tvekamp och dömda som blir halshuggna, Torfast får kalla kårar bara han tänker på det. Ibland känns det som om folk bara väntar på att han ska växa upp till en man medan han själv bara vill förbli ett barn.

På grund av sin fars höga status brukar även de andra pojkarna behandla Torfast annorlunda vilket har gjort att han inte har några riktiga vänner, i alla fall inte tills en ny träl börjar arbeta på gården. Men vad händer när hans far får reda på Torfasts nära relation till trälen?

3. En vikings längtan av Harper St George (2020)

Den unga Ellan skulle hellre äkta en dansk viking än att bli tvingad in i ett äktenskap arrangerat av hennes saxiske far. Faktum är att hon har en specifik viking i åtanke.

Se även  3 romaner om Stockholm du måste sluka

Men den starke krigaren Aevir har blivit beordrad att äkta av plikt – allt han kan erbjuda Ellan är att bli hans älskarinna.

Visst är hon djärv, men det kan Ellan inte acceptera. Även fast hans brännande kyssar gör det otroligt frestande …

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇