Mons Kallentofts 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Mons Erik Ingemar Kallentoft, född 15 april 1968 i Vreta klosters socken, Östergötlands lĂ€n, Ă€r en svensk journalist och författare. Mons Kallentoft Ă€r uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping. Han har skrivit tolv böcker om kriminalinspektör Malin Fors, med handlingen förlagd till Linköping.

Det hÀr Àr vÄr lista över Mons Kallentofts 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. SatanskÀftarna

Trettonde boken i Mons Kallentofts hyllade serie om kriminalinspektör Malin Fors. Det Àr vÄr i Linköping. PÄ ett gammalt slagfÀlt hittas en ung man mördad, och nÄgon verkar ha Àtit av hans kropp. SpÄren leder Malin Fors och hennes kollegor i flera olika riktningar. Mannen var homosexuell, och i en tid dÄ hatbrotten ökar kan det vara ett motiv. Eller har mordet med hans framgÄngsrika arbete som kemist att göra?

NÀr ytterligare en homosexuell man hittas död, börjar Malin frukta att en sadistisk seriemördare gÄr lös. Medan oron sprider sig i staden för utredningen henne allt lÀngre bort, ut i en vÀrld av hÀnsynslös girighet. Och i jakten pÄ mördaren tvingas hon möta de egna begÀr och svagheter som hon förgÀves försöker fly ifrÄn.

2. Hör mig viska

Den fristĂ„ende uppföljaren till Mons Kallentofts succĂ©roman “Se mig falla”. Tim Blanck Ă€r tillbaka i Palma, dĂ€r hans sextonĂ„riga dotter försvann en het augustinatt under en festresa. Han trodde att han Ă€ntligen fĂ„tt visshet, att han fĂ„tt reda pĂ„ vad som hĂ€nt henne. Men spĂ„ren hade lett honom fel och allt börjar nu om igen.

Kanske Àr hon vid liv, men vem Àr hon i sÄ fall nu? NÀr fallet uppmÀrksammas pÄ femÄrsdagen av försvinnandet fÄr han nya ledtrÄdar i sitt sökande. De för honom frÄn Mallorca till fastlandet, in i en hÀnsynslös vÀrld av handel med mÀnniskoliv. Han dras allt djupare ner i sitt eget mörker, och trots att han anar att han blivit en bricka i ett mycket större spel Àr han beredd att offra allt för att hitta sin dotter.

3. Albino

ONDSKANS MÅNGA ANSIKTEN

En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Ena armen har huggits av vilket lett till att han förblött. Samma dygn kidnappas en kvinnlig modell. BÄda offer Àr albiner.

PÄ SÀrskilda enheten försöker kriminalinspektör Zack Herry och hans kollegor att förstÄ sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nÄtt Sverige?

Privat dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. NÀr hennes liv plötsligt hÀnger pÄ honom hÀnder det som inte fÄr hÀnda.

ALBINO, den sjÀtte delen i den populÀra Herkulesserien, baseras löst pÄ myten om Herkules sjunde stordÄd: jakten pÄ den vita tjuren. Genom att smÀlta samman dÄ- och nutid och kombinera vÄldsamma actionscener med kÀnslomÀssiga reflektioner skapas ett unikt kriminaldrama med ett rÄtt Stockholm som fond.

Herkulesserien Àr en internationell fulltrÀff, sÄld till ett flertal lÀnder och hyllad av sÄvÀl kritiker som lÀsare.

Alla hjÀltar föds ur tragedier

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!