Mari Jungstedts 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Kerstin Mari Jungstedt, född 31 oktober 1962 i Stockholm, Àr en svensk journalist och romanförfattare. Hon har tidigare arbetat som journalist pÄ radio och TV. Sedan 2003 Àr hon verksam som deckarförfattare.

Det hÀr Àr vÄr lista över Mari Jungstedts 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Innan molnen kommer

En helt ny serie av deckardrottningen Mari Jungstedt!

En kontroversiell spansk Äklagare, gift med en svenska, hittas mördad i en ravin i bergsbyn Ronda, ovanför Marbella pÄ den spanska solkusten.

LÀrarinnan Lisa Hagel, som just har flyttat till Spanien frÄn Stockholm, dras in i utredningen. Lisa dumpades plötsligt av sin man efter trettio Ärs Àktenskap och har köpt ett hus i en liten bergsby för att försöka börja om.

PÄ en flamencokurs trÀffar hon polisen och Ànkemannen Hector Correa som Àven han har ett sÄrigt förflutet. Tillsammans börjar de nysta i det mystiska mordet pÄ Äklagaren.

Snart intrÀffar Ànnu ett mord, och spÄren leder dem Ànda tillbaka till general Franco och Spaniens blodiga historia.

2. Jag ser dig

Lugnet har lagt sig pÄ Lilla Karlsö efter turistsÀsongen, men septembervÀdret Àr vackert och havet Ànnu varmt efter den lÄnga, heta sommaren.

En grupp studenter tillbringar helgen ensamma pÄ den karga och ensliga ön innan höstterminen tar fart pÄ allvar. Efter en tupplur pÄ stranden vaknar Frida upp pÄ pojkvÀnnens arm och gör en fasansfull upptÀckt. BÄde han och kamraterna Àr döda. Hon Àr den enda överlevande.

Mordet skakar om hela landet och för varje dag som gĂ€rningsmannen gĂ„r fri ökar oron och paniken sprider sig pĂ„ högskolan. Är nĂ„gon ute efter att mörda studenter eller rĂ„kade ungdomarna bara vara pĂ„ fel plats vid fel tillfĂ€lle?

Kommissarie Knutas tampas med fallet samtidigt som hans eget liv tar en ny ovÀntad och dramatisk vÀndning.

3. Ett mörker mitt ibland oss

“Ett mörker mitt ibland oss” Ă€r den fjortonde delen i Mari Jungstedts succĂ©serie om skakande mordmysterier mitt i den gotlĂ€ndska idyllen.

Under kappseglingen Gotland runt blÄser det upp till rytande storm och en av de favorittippade bÄtarna tvingas söka sig mot land. I strandkanten upptÀcker besÀttningen en död man med munkavle och bakbundna hÀnder.

Offret identifieras som Tobias Ström som driver en populÀr krog pÄ Sudret. Vem ville honom sÄ illa? Kommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson brottas med egna relationsproblem samtidigt som de kastas in i en ny mördarjakt. In i mörkret mitt ibland oss.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!