Liane Moriartys 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Liane Moriarty Àr en australisk författare. Hon har skrivit Ätta romaner, inklusive New York Times bÀstsÀljare Big Little Lies, som anpassades till en TV-serie för HBO.

Det hÀr Àr vÄr lista över Liane Moriartys 3 bÀsta böcker du mÄste lÀsa.

1. Nio frÀmlingar

Den före detta bÀstsÀljande romanceförfattaren Frances Welty anlÀnder till Tranquillum House med vÀrmevallningar, ett brustet hjÀrta och ett mycket smÀrtsamt paper cut. Tillsammans med Ätta andra gÀster ser hon fram emot tio dagar av lyxbehandlingar, meditation, nya vÀnskapsband och möjligen lite trÀning.

Men kvinnan bakom de omtalade retreaten, den karismatiska Masha Dmitrichenko, har andra planer. I takt med att Mashas metoder blir allt mer okonventionella inser de nio frÀmlingarna pÄ Tranquillum House att de omöjligt kan klara utmaningen de stÀllts inför utan varandras hjÀlp.

En roman om vad mÀnniskor Àr beredda att göra för att lÀka, försonas och nÄ sina drömmar, berÀttad med Moriartys karakteristiska vÀrme och humor.

2. Din stora kÀrlek

Hypnoterapeuten Ellen O”Farrell Ă€r nöjd med det mesta, förutom med sitt kĂ€rleksliv. Först nĂ€r Ellen lĂ€r kĂ€nna Patrick vĂ„gar hon försiktigt tro pĂ„ framtiden. Men sĂ„ kommer kvĂ€llen dĂ„ han ser pĂ„ henne med en olycksbĂ„dande min: Det Ă€r nĂ„got han mĂ„ste berĂ€tta. Liane Moriarty blandar humor och allvar i en roman om kĂ€rlek, kĂ€nslomĂ€ssigt bagage och att ta sig vidare efter att ha förlorat den man Ă€lskar.

3. En annan Alice

I En annan Alice bjuder Liane Moriarty pĂ„ samma vinnande blandning av igenkĂ€nning, humor och allvar som i succĂ©erna Öppnas i hĂ€ndelse av min död och Stora smĂ„ lögner (boken bakom HBO-serien Big little lies).Alice Love vaknar upp pĂ„ golvet pĂ„ gymmet och förstĂ„r inte vad hon gör dĂ€r. Hon avskyr ju att trĂ€na! Hon fĂ„r veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjĂ€lpt till sjukhuset. Alice som nyligen fĂ„tt veta att hon Ă€r gravid med sitt första barn ber oroligt lĂ€karen se efter att allt Ă€r som det ska.

Hon möts av förvĂ„ning. Alice Ă€r inte alls gravid, pĂ„stĂ„r lĂ€karen. DĂ€remot mĂ„ste hon ha fĂ„tt barn tidigare – hon har tydliga Ă€rr efter ett kejsarsnitt pĂ„ magen. LĂ„ngsamt inser Alice att nĂ„got Ă€r fel. LĂ„ngsamt inser hon att smĂ€llen mot huvudet har fĂ„tt henne att glömma ett helt Ă„rtionde.En annan Alice Ă€r en roman om chansen att fĂ„ göra om och göra rĂ€tt. NĂ€r Alice vaknar upp pĂ„ gymmet Ă€r hon 39 Ă„r, inte 29.

Hon tror att hon Ă€r nygift, störtförĂ€lskad i sin man och gravid med sitt första barn, men egentligen Ă€r hon trebarnsmamma och mitt i en uppslitande skilsmĂ€ssa. Tio Ă„r har fullkomligt raderats frĂ„n hennes minne – ett Ă„rtionde dĂ„ hon uppenbarligen fĂ„tt för sig att bli trĂ€ningsfanatiker, dĂ„ hon glidit ifrĂ„n sin Ă€lskade man Nick, dĂ„ hon förlorat nĂ€rheten till sin syster och pĂ„ nĂ„got sĂ€tt tappat bort sig sjĂ€lv. Alice mĂ„ste hitta tillbaka till sina minnen, och till den hustru, dotter, vĂ€n och syster hon en gĂ„ng var.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!