LÀr dig programmera C#: 3 bÀsta böckerna

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Detta inlÀgg Àr avsett för alla som vill lÀra sig C#, programsprÄket som Àr kraftfullare Àn Java men enklare Àn C++. Den förutsÀtter inte att man redan kan nÄgot annat programsprÄk.

TyvÀrr finns det inte mycket bra litteratur pÄ svenska i vÄrt tycke, varför vi tagit oss friheten att lista Àven engelska böcker.

1. Skarp programmering med C# (2008)

En gammal klassiker som Àr bra Àn idag för dig som vill lÀra dig grunderna i C#-programmering.

Denna bok Àr avsedd för alla som vill lÀra sig C#, programsprÄket som Àr kraftfullare Àn Java men enklare Àn C++. Den förutsÀtter inte att man redan kan nÄgot annat programsprÄk, utan Àr avsedd bÄde för nybörjare i inledande kurser i programmering och för personer med tidigare programmeringserfarenhet.

PÄ bokens webbplats finns lösningar pÄ de mÄnga exempel och övningar som ingÄr i boken. Skarp programmering med C# Àr bÄde pedagogisk och lÀttlÀst samtidigt som den behandlar objektorienterad programmering och beskriver i stort sett hela sprÄket C#.

Boken visar hur programutveckling gÄr till i .NET-miljö och utnyttjar de standardklasser som ingÄr i .NET.Det moderna programutvecklingsverktyget Visual C# Express Edition, som Àr en fritt tillgÀnglig del av Microsofts Visual Studio, anvÀnds men det förutsÀtts ÀndÄ inte att detta verktyg alltid finns tillgÀngligt.

Boken lÀr ut hur man konstruerar program med grafiska anvÀndargrÀnssnitt, Àven med rörliga figurer och behandlar ocksÄ filhantering och anvÀndning av containerklasser.

2. Microsoft Visual C# Step by Step (2018)

En bok pÄ engelska som Àmnar att lÀra dig programmering i C# i Visual Studio-miljön.

Om du Àr en erfaren programutvecklare fÄr du all vÀgledning, övningar och kod du behöver för att börja bygga responsiva, skalbara, molnanslutna applikationer som kan köras nÀstan var som helst.

I den hÀr boken lÀr du dig Àven hur man integrerar Cortana för att kontrollera dina appar.

3. Learning C# by Developing Games with Unity 2020 (2020)

En bok som Àmnar lÀra dig C#-programmering genom att lÄta dig utveckla spel.

Den nyaste boken i vÄr lista över böcker för den som vill lÀra sig C#-programmering.


Det hÀr Àr vÄr lista över böcker vi anser Àr bra för att lÀra sig programmera i C#.

Stort lycka till pÄ din resa!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!