3 barnböcker om zombies att spana in

Vi tipsar om zombieböcker på 1MiljonBoktips.se!
Vi tipsar om bra zombieböcker för barn i det här inlägget 👌

Är ditt barn galet i zombies?

Då har du hamnat helt rätt!

Zombier är konstigt nog ett favoritämne för oss på 1MiljonBoktips, i synnerhet vi som tipsar om barnböcker på löpande basis.

De är en stapelvara i monsterfilmer. De har inspirerat ett antal populära TV-program, från postapokalyptiska hits som “The Walking Dead” och “Z Nation” till mindre traditionella versioner av genren, som iZombie och Santa Clarita Diet.

Zombies är onekligen stapelvara i serietidningar och romaner. Det finns en trend här: dessa saker är alla riktade till vuxna och tonåringar, och det är vettigt.

Zombier är tänkta att vara skrämmande, och vi har en naturlig instinkt att skydda barn från saker som är skrämmande. Men barn gillar att vara rädda också. Det här är vår lista med 3 zombieböcker för barn som låter dem ta del av den zombieälskande actionen.

3 barnböcker om zombies att spana in

1. Mitt liv som zombie av Zack Zombie (2020)

Kan zombies bli kära?

Zombie är en ung zombie-kille i Minecraft-världen som bara försöker leva sitt liv.

Men under en lektion i skolan ser fröken att Zombie skickar en lapp och till hans fasa läser hon den högt för klassen.

Det hade kanske inte varit något problem om inte Zombie precis skrivit att han gillar Lilly Lik. Nu vet alla om Zombies hemlighet så nu gäller det att vara smart. Och aldrig mer gå till skolan.

Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.

2. Levande olevande av Kim W Andersson, Thomas Seeberg Torjussen, Gisle Halvorsen (2020)

Lars är rätt ensam i skolan. Rektorn tror att lika barn leker bäst, och det gör livet svårt för den som är en zombie. Eller levande död som det faktiskt kallas.

Tills Lars lär känna Robert som gillar zombies, och Anna som är ninja. Det visar sig att många människor är olika i stan, men otäcka krafter arbetar för att utesluta de främmande från stan.

Boken är baserad på tv-serien med samma namn. Kärlek, mobbing och utanförskap i rolig och rapp tecknad serie.

3. Ett jätte-stort problem av Zack Zombie (2020)

Under gymnastiken i skolan öppnas plötsligt dörrarna och in kommer en ny zombie. Men inte vilken zombie som helst utan en som får marken att skaka och till och med gympa-läraren att blekna.

Den nya, helt enorma zombien, Mutant, blir snabbt kompis med skolans värsta mobbare – Mike Magma – och självklart är det Zombie och hans kompisar som råkar illa ut.

Zombie måste hitta på en plan för att få Mutant och Mike att sluta mobbas – men hur?


En av mina specialiteterär att leta efter och verkligen ta reda på vad som motiverar ett barn. Alla barn är olika och där vissa kanske älskar dinosaurier, prinsessor eller rymdfärjor är inte alla barn likadana.

Ibland får man den där eleven i skolan som är väldigt svår att nå fram till. Där kan barnböcker om zombies vara ett perfekt verktyg.

Vi hoppas zombieböckerna vi tipsat om ovan hjälper dig skrämma ditt barn ordentligt 🙂

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇