3 bra böcker för att lĂ€ra sig Excel snabbt – bĂ€sta excelböckerna

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Microsoft Excel Àr ett av vÀrldens mest anvÀndbara verktyg av flera anledningar. Jag har anvÀnt mig av det i nÀstan varje anstÀllning jag haft de senaste 5 Ären.

I det hÀr inlÀgget tipsar jag om vad jag anser vara de 3 bÀsta böckerna om Excel pÄ svenska jag tycker alla som vill bli bÀttre pÄ programmet bör spana in.

1. Excelhandboken – din guide i Excel (2020)

Excelhandboken Ă€r boken för dig som vill ha en heltĂ€ckande Excelbok – varken grund eller fördjupning – utan bĂ„de och. Boken passar bĂ„de för sjĂ€lvstudier och som kurslitteratur för Excelkurser.

Som utbildningsmaterial kan den anvÀndas för sÄvÀl grundkurser, fortsÀttningskurser som avancerade kurser i Excel.

Boken innehÄller 300 sidor i fyrfÀrgstryck och A4-format. Den Àr skriven pÄ svenska, men Àven om du har en engelsk version Àr boken fylld med översÀttningar för funktioner och knappbeskrivningar.

Excelhandboken – helt enkelt din guide i Excel!

2. Excel för ekonomer (2021)

Excel för ekonomer ger en omfattande introduktion till Excel. Boken presenterar en stor mÀngd funktioner, arbetssÀtt och lösningar, och Àr utformad för att passa bÄde nybörjaren och den som har en viss Excelvana.

Bland annat behandlas grundlÀggande och avancerade berÀkningar och formler, Excelmodeller, hantering av stora datamÀngder, samt framtagande av kommunikations- och presentationsmaterial.

Eftersom bokens utgÄngspunkt Àr att Excel Àr relevant för mÄnga typer av ekonomer utgÄr den frÄn situationer inom sÄvÀl marknadsföring, organisering och HR som finansiering och redovisning. Excel för ekonomer tar ett pedagogiskt helhetsgrepp om Excel som verktyg och lÀsaren kan anvÀnda programmet parallellt med lÀsningen av boken.

Till boken finns en mÀngd Excelfiler som innehÄller övningar med lösningsförslag. Bokens syfte Àr att ekonomstudenter och redan yrkesverksamma ekonomer ska kunna utvecklas till vana Excel-anvÀndare som sjÀlvstÀndigt löser problem som Àr specifika för deras yrkesroll och situation.

3. Excel för Office 365 Grunder (2019)

I Excel för Office 365 skapar du enkelt bÄde snygga och professionella kalkyler. I boken gÄr vi igenom de vanligaste och mest anvÀndbara funktionerna i programmet.

Du kommer att lÀra dig hantera formler och funktioner, formatera data, arbeta med flera blad, sortera och filtrera data, skapa tabeller och diagram samt mycket mer. Med hjÀlp av verktyget för snabbanalys kan du lÄta Excel analysera dina data och hjÀlpa dig att formatera informationen pÄ ett bra och tydligt sÀtt.

Till boken hör mĂ„nga övningar i varierande svĂ„righetsgrad. Filerna till dessa laddar du ner utan kostnad frĂ„n vĂ„r webbplats docendo.se, dĂ€r finns Ă€ven lösningsförslag till övningarna i pdf-format. Boken fungerar Ă€ven utmĂ€rkt för dig som har engelsk version, dĂ„ lĂ€romedlet har kompletterats med de engelska kommandona.


Det hÀr var vÄr lista över vad vi anser vara de bÀsta böckerna för att lÀra sig Excel snabbt i dagens lÀge.

Stort lycka till i din jakt pÄ rÀtt Excelbok!

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!