Diana Gabaldons 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Diana J. Gabaldon, född 11 januari 1952 i Williams i Arizona, Àr en amerikansk författare som Àr mest kÀnd för serien Outlander som sÄlts i mer Àn 20 miljoner exemplar vÀrlden över. Böckerna handlar om fÀltsköterskan Claire Beauchamp Randall, som i andra vÀrldskrigets slut kastas tillbaka i tiden.

Det hÀr Àr vÄr lista över Diana Gabaldons 3 bÀsta böcker pÄ svenska du mÄste lÀsa.

1. FrÀmlingen

Den första tidsresan.

Andra vÀrldskriget Àr över och Claire Randall och hennes man reser till Skottland för att lÀra kÀnna varandra igen efter krigsÄrens pÄtvingade separation. Vid en utflykt till hÀxringen Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna.

Tidsresan har börjat. Året Ă€r nu 1743. Claire Ă€r en frĂ€mling i en oförsonlig tid. De skotska klanerna kĂ€mpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten. Claire misstĂ€nks vara engelsk spion och tas till fĂ„nga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare och Ă€lskare.

Mellan dem vĂ€xer en passion som Ă€r starkare Ă€n tid och rum. Claire inser att Jamie Ă€r mannen hon vĂ€ntat pĂ„ i hela sitt liv. Med fruktan ser hon fram mot den stund dĂ„ hon mĂ„ste vĂ€lja mellan honom och att Ă„tervĂ€nda till sin egen tid …

Över en halv miljon svenskar har lĂ€st Diana Gabaldons episka kĂ€rlekssaga:FrĂ€mlingen, SlĂ€nda i bĂ€rnsten, Sjöfararna, Trummornas dĂ„n, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett eko och Skugga av svekOutlanderserienligger till grund för TV-serien Outlander.

“Extremt beroendeframkallande.” Toronto Star
“Verkligen underhĂ„llande … den perfekta verklighetsflykten!” 
– San Francisco Chronicle

2. SlÀnda i bÀrnsten

FrÄn Skottland 1968 till Paris 1744.

Claire Randall gav sin kropp och sitt hjÀrta till Jamie Fraser. Hon Àlskade den skotske klanledaren passionerat och bortom allt förnuft. Och hon Àlskar honom fortfarande; hon kan inte glömma honom. Tillsammans reser de till Frankrike för att rÀdda Skottland frÄn undergÄng.

Deras mÄl Àr att hindra Bonnie Prince Charlie att fÄ fram pengar till det tragiska fÀlttÄget mot engelsmÀnnen. De möter intrigerna vid Solkungens hov och tvingas kÀmpa för sina liv och för sin kÀrlek. De tror att kÀrleken kan klara allt, men Claire lÀmnar Jamie; hon överger sin Àlskade för att rÀdda deras ofödda barn. Hon mÄste vinna honom igen.

Över en halv miljon svenskar har lĂ€st Diana Gabaldons episka kĂ€rlekssaga: FrĂ€mlingen, SlĂ€nda i bĂ€rnsten, Sjöfararna, Trummornas dĂ„n, Det flammande korset, Snö och aska, Som ett eko och Skugga av svek. Outlanderserien ligger till grund för TV-serien Outlander.

“Extremt beroendeframkallande.”
Toronto Star

“Verkligen underhĂ„llande … den perfekta verklighetsflykten!”
– San Francisco Chronicle

“Jag Ă€lskade varenda sida.”
– Nora Roberts

3. Sjöfararna. Del: 1

Claire har bestÀmt sig för att ta reda pÄ om Jamie överlevde Culloden och var han tog vÀgen efter det ödesdigra slaget. Claire och dottern Brianna reser tillbaka till Skottland efter maken Franks död. Tillsammans snokar de reda pÄ de spÄr som Jamie lÀmnat efter sig i de 200 Är gamla arkiven, för att hitta var i vÀrlden han befinner sig 20 Är efter att de senast sÄgs vid de magiska stenarna Craigh na Dun.

The following two tabs change content below.
Nabil heter jag och Àr grundaren av webbplatsen. Jag Àr, som namnet pÄ sajten kanske avslöjar, helt galen i böcker! Jag har dÀrför valt att starta den hÀr sajten i syfte att publicera mina alldeles egna boktips i hopp om att det hjÀlper nÄgon dÀr ute att finna en ny bok att blÀddra i. Stort lycka till i ditt sökande!