Bokrecension: Turisten av Olséni & Hansen

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Turisten
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7835-173-2
Serie: Mord i Falsterbo #5
Antal sidor: 345

Första meningen:

Sommaren hade varit ovanligt generös och trots att alla fönster var uppställda stod luften still inne på Skanörs församlingshem.

Handling

När Egon, 86 år, och hans vapendragare, Ragnar, ska ställa ut en väns veteranbil på Skanör Falsterbo Gran TurismoShow, hittar de en död man i bagageutrymmet. Vem mannen är och hur han har hamnat där blir ett fall för Mårten Lind på Skanörpolisen. Att kroppen sedan försvinner för att oväntat dyka up i Falsterbo komplicerar saker och ting och Mårten blir påtvingar en ny kollega. 

För att fördriva dagarna så har Egon, trots att han inte tror på Gud, gått med i kyrkorådet. Ganska snart inser han att några i den brokiga skaran har en dold agenda och att den nytillträdde kyrkoherden inte har rent mjöl i påsen.

När Egon drar igång en egen liten utredning blir följderna katastrofala…

Kommentar

Äntligen får jag möta alla dessa fantastiska pensionärer. Älskar den här serien. Ragnar och Egon hittar alltid på en massa galna handlingar som inte är deras fel egentligen. När de ska ställa saker till rätta blir det bara ännu tokigare.

Pensionärsligan gör dråpliga handlingar men är egentligen ganska oskyldiga.

Som alltid en mysig deckarhistoria med mycket humor. Detta författarpar måste ha otroligt roligt när de skriver dessa böcker och om dessa karaktärer. Som i de tidigare böckerna får man ta del av härliga personporträtt och miljöskildringar. Man kan inget annat än älska dessa karaktärer och dessa böcker. Rekommenderas varmt.

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇