Bokrecension: The Tales of Beedle the Bard av J.K. Rowling

BerĂ€knad lĂ€stid: 4 minuter ⏳

Alla har vi nog slagits av tanken: – kommer J.K. Rowling skriva fler böcker?

Jag Àr en av dem som inte tror det. Jag vill inte det. För hur ska hon nÄgonsin kunna slÄ Harry Potter? Det lÄter i mina öron omöjligt. Men det Àr ÀndÄ J.K. Rowling vi snackar om, hon har gjort det en gÄng, kanske skulle hon kunna göra det igen? 

Efter att den sista Harry Potter boken slÀpptes har hon kommit med en rad böcker som hör till Harry Potter. Bland annat Quidditch through the ages, den tjocka boken om sporten Quidditch Harry lÀser.

Fantastic beasts and where to find them, som Àr (om jag inte har fel) en av Hogwarts lÀroböcker i skötsel och vÄrd av magiska djur. NÄgra av er tycker det Àr tjatigt. Men jag tycker det Àr underbart att hon bygger pÄ trollkarsvÀrlden och gör saker som bara finns i sagan verkliga. 

I sista boken Àrver Harry, Ron och Hermione, tre saker av Dumbledore.

Harry Àrver den första gyllene kvicken han fÄngade. Ron, Dumbledores tÀndare (som kan fÄnga in ljuskÀllor och mörklÀgga hela gator) och Hermione orginalet av den kÀnda sagoboken The tales of beedle the bard, skriven i runskrift. Varenda trollkarlsbarn har vuxit upp med berÀttelser ur den tjocka boken och sagorna motsvarar vÄra Rödluvan, Askungen, den fula ankungen, ja ni fattar!

Nu har Rowling Àven skrivit en version av The tales of beedle the bard. Den bestÄr av smÄ sagor av trollkarlar och hÀxor. Min favorit blev pÄ direkten The Tale of the three brothers. Det Àr den berÀttelsen som har en stor betydelse för Harry Potter i hans sökande av Horrokruxerna. 

The Tale of the Three Brothers handlar om tre trollkarlsbröder som lurar döden. Döden ger dem dÄ tre önskningar. Den ene brodern önskar sig en stav, mÀktigare Àn alla andra stavar. Den andra önskar sig ett föremÄl som kan föra tillbaka sin Àlskade till livet.

Den tredje, som inte litar pÄ döden, önskar sig dödens osynlighets mantel (Harrys mantel). Sedan handlar berÀttelsen om hur döden lyckas fÄnga dem en efter en tack vare deras klantiga önskningar, förutom den tredje broden som alltid kan gömma sig frÄn döden. 

Ja ni förstÄ vilken sorts sagor det Àr. Eftersom jag Àlskar sagor och Harry Potter mer Àn allt annat Àr The tales of beedle the bard en storfavorit hos mig. Efter varje kapitel har Dumbledore skrivit antekningar om berÀttelsen.

En annan festlig detalj Àr att det stÄr att det Àr Hermione Granger som översatt boken frÄn runor.

DÀr fÄr vi dessutom en inblick i Hermiones framtid.

För er sagoÀlskade Harry Potter tokar, lÀs The tales of beedle the bard.

InlÀgg senast uppdaterat: 7 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇