Bokrecension: Stum sitter guden av Anna Jansson

BerĂ€knad lĂ€stid: 2 minuter ⏳

Titel: Stum sitter guden
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1305-281-6
Serie: Maria Wern #1
Antal sidor: 225 (E-bok)

Handling

Mannen hÀngde stelt med en rÀnnsnara runt halsen. Skjortan söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. OförskÀmda vita flingor landade i mannens hÄr. Kanske naturens eget sÀtt att dölja det intrÀffade, ett midvinterblod. 

Polisassistent Maria Wern och hennes kolleger stÄr handfallna inför det bestialitet de möter. Ett liknande mord intrÀffade i Uppsala nio Är tidigare. Mördaren hade den gÄngen omkommit i en bilbrand. Kan det trots att finnas nÄgot samband?

Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram, en mÀnniska sviken och förnedrad till den punkt dÀr verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp dÀr Maria Àr nÀra att mista allt som betyder nÄgot för henne. 

Kommentar

Detta Àr en serie jag velat lÀsa sÄ himla lÀnge. NÀr 21:a delen nu nyligen slÀpptes och landade i min brevlÄda frÄn förlaget tog jag mig i kragen och Àntligen började pÄ den.

Jag hade tÀnkt skaffa alla delar men det visade sig vara svÄrare Àn tÀnkt sÄ jag lÄnar dem som e-böcker pÄ biblioteket till paddan istÀllet.

Första delen i en lÄng serie dÄ. Bra första deckare pÄ en serie men lite rörig emellanÄt, hÀngde inte riktigt med alla gÄnger. Lite seg i början upplevde jag den som ocksÄ, men den blev riktigt spÀnnande mot slutet. Lite problem med sprÄket hade jag ocksÄ men jag kan förbi se det.

Gillade karaktÀrerna.

NÄgot annat som jag verkligen gillade var att den handlade om nordisk mytologi, det tycker jag Àr sÄ intressant och fascinerande att lÀsa om.

InlÀgg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇