Bokrecension: Stormskörd av Mattias Leivinger & Johannes Pinter

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Stormskörd
Författare: Mattias Leivinger & Johannes Pinter
Förlag: Piratförlaget
ISBN: 978-91-6420-535-3
Serie: Harry 
Språk: Svenska
Antal sidor: 464
**********************************************************************************

Handling

I en sjukhussäng ligger polisinspektör Iris Rivedal försänkt i djup medvetslöshet.

En pistolkula sitter begravd innanför hjässbenet, ändå återhämtar hon sig förvånansvärt väl.

I väntan på hennes uppvaknande söker kollegorna vid Stockholmspolisen febrilt svaret på vem den mystiske förövaren är. Han som låg bakom mordvågen i Stockholm och till slut dog i ett eldhav i Swedenborgskyrkan.

Samtidigt anländer två män till Stockholm för att slutföra det märkliga uppdraget. Med sig har de ett mardrömslikt vapen som dödar såväl kropp som själ. De överlevande samlar sig för slutstrid, för sin frihet eller undergång.

Alla har de sina speciella intressen i Iris. men vem är vän och vem är fiende i det spel där hon plötsligt blivit centralpjäsen?
(Goodreads.com)
———————————————————————————————————————–

Mitt omdöme

Jag läste första delen i denna serie i januari, “De mörkermärkta”. Förlaget var vänlig nog att skicka första delen i samband som de skickade mig uppföljaren.

I “Stormskörd” kastas vi direkt in där föregångaren slutar med uppgörelsen som hade förödande konsekvenser.

Tempot är högt från start och håller i sig i stort sett hela läsningens gång. Jag hade lite svårt att komma in i första delen men denna har jag mycket lättare att komma in i och gillar faktist bättre än “De mörkermärkta”, inte så att jag ogillade den men fastnade mer för denna.

I den här delen får vi veta mer om vad som hänt i det förflutna och de händelser som startade allt, hur det påverkade vissa valda personer. Här finns inslag av övernaturliga krafter, ockultism och hemliga sällskap.

Det är svårt att sätta en genre på denna bok, det är väl en blandning av polisroman med inslag av det övernaturliga med en hint av hemligt sällskap, jag gillar det.

Jag har inget emot tjocka böcker om alla sidor har ett syfte. Jag var lite orolig här måste jag erkänna att den skulle vara lite väl för lång för sitt eget bästa, men sidorna flög förbi och ingen sida kändes onödig då tempot är högt och berättelsen intressant rakt igenom.

Ska bli intressant att se hur författarna väljer att avsluta denna berättelse med alla trådar, ser klart fram emot att läsa.

Inlägg senast uppdaterat: 25 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇