Bokrecension: Silverkronan av Anna Jansson

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Silverkronan
Författare: Anna Jansson
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-7297-035-9
Serie: Maria Wern #4
Antal sidor: 261 (E-bok)

Handling

Wilhelm Jacobsson försvinner spÄrlöst pÄ GotlandsbÄten.
Han Ă€r en smĂ„bonde som hankar sig fram, egensinnig och i stĂ€ndig trĂ€ta med sina grannar. Han Ă€r gift med “byhoran”. 

Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knĂ€ckt sjĂ€lvkĂ€nsla. Hon blir med barn nĂ€r hon Ă€r 15 Ă„r. “Fader okĂ€nd”. 

Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar pÄ Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pÄgÄr. Fallet med den försvunne hamnar pÄ deras bord. 

Under pĂ„gĂ„ende utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpĂ„se i vattnet. NĂ„gra dagar senare Ă€r en Ă€ldre dam ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar grĂ€va i ett stenröse och grĂ€ver upp ett lik – Wilhelms.

Utredningen av mordet pÄ Wilhelm stÄr dock och stampar. Mördaren Àr fortfarande pÄ fri fot och ytterligare mord intrÀffar.
Vad har den gamla distriktsköterska Svea gjort för ont? Och varför vill nĂ„gon silversmed Birgitta illa – och just pĂ„ hennes möhippa?

Men den unge aspiranten pÄ polisstationen har fÄtt förtroende för Maria Wern och tack vare hans upplysningar kan mysterierna skingras och Ànnu ett mord förhindras i sista minuten. 

Mitt omdöme

Jag har ju lite svÄrt att inte avsluta pÄbörjade serie, detta Àr kanske inte min favoritserie trots det fortsÀtter jag att traggla mig igenom den. Tredje boken i den hÀr serien tyckte jag om men nu Àr vi tillbaka till att tycka meh igen.

Lite vÀl seg bok, speciellt i starten och sÄ hÄller det i sig. Jag uppskattar miljöbeskrivningar, om de inte Àr för lÄngrandiga. HÀr Àr det pÄ tok för mycket, det kÀnns som att lÀsa turistreklam över Gotland Àn en deckare.

Och för mycket historielektion, jag gillar att lÀsa om historia men samma sak hÀr det kÀnns som jag fÄr en historielektion istÀllet för lite bakgrundsfakta, sjÀlva mordutredningen stannade liksom av för att ge utrymme för historielektionen och reklamen för Gotland.

MÄnga personer att hÄlla reda pÄ sÄ det blev lite rörigt. Maria Wern fick inte sÄ mycket utrymme hÀr, glömde nÀstan bort att det var en bok i serien om henne jag lÀste. Hon har fortfarande en Àktenskapskris, inget nytt pÄ den fronten. Kan hon bara göra sig av med den dÀr maken?!

Trots min negativa instÀllning kommer jag fortsÀtta lÀsa serien, nÄgongÄng mÄste det vÀl lossna.

InlÀgg senast uppdaterat: 2 mars, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇