Bokrecension: Ryttaren av Olséni & Hansen

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Ryttaren
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-835-0
Serie: Mord i Falsterbo #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 413

Handling

Det har dragit ihop sig till Falsterbo Horse Show, årets största höjdpunkt inom svensk ridsport och en av de mest prestigefulla hopptävlingar i världen. Nationsflaggorna vajar i sommarbrisen, solen står högt på himlen och läktarna är fullsatta. Det luktar succé lång väg.

Kommunen har, till borgmästarens oförställda glädje, två ryttare i toppklass som konkurrerar om den sista OS-platsen i hopplandslaget. 

Förhandsfavoriten Leopold Gyllenstierna rider in och tar emot folkets jubel, men redan efter tredje hindret faller han död ner.

Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser kastar sig med blandad entusiasm in i mordutredningen. När det kort därpå inträffar ytterligare ett mord känns sommarsemestern plötsligt avlägsen. 

Samtidigt som kraven på poliserna ökar förpestas Egons tillvaro av att hans närmsta granne och antagonist, Elisabeth, bjudit hem sin ungdomskärlek Francois från Paris.

Ordningen på Kärleksstigen är rubbad och Egon avskyr instinktivt den franske sprätten och känner sig mer ensam än någonsin.

Mitt omdöme

Ryttaren är den tredje fristående delen i serien Mord i Falsterbo, älskar den här serien.

I denna mysdeckare har handlingen lagts till Falsterbo Horse Show. Som vanligt får vi möta poliserna, den hopplöse Mårten, flitiga Lisa, utbrände åklagaren Fredrik och de underbara pensionärerna Egon, Ragnar, Elisabeth och Märta.

Jag är inte så insatt i ridsporten men det är kul att handlingen har lagt sig där, jag har ju hört talas om Falsterbo Horse Show.

Det märks att författarduon har lagt ner mycket research så att det blir rätt.

För mig som inte är så insatt i denna sport känns det som att sporten skildras rätt och trovärdigt.

Ryttaren gör mig verkligen inte besviken. Den är fylld av härliga karaktärer som man inte kan annat än tycka om, den är fylld av humor. I de här böckerna kommer morden i andra hand, och jag älskar det.

Som vanligt blandas lustiga händelser med utredningsarbetet, det leder till många skratt. Jag blir full i skratt och alldeles varm i hjärtat att läsa om den hopplöse polisen Mårten och de andra karaktärerna.

Jag gillar dem alla men Mårten är nog favoriten, han vill så väl och så kan det bli så tokigt.

Det här är en perfekt bok och serie att läsa nu i sommar och under semestern, man kan inget annat än bli glad av denna bok.

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇