Utveckla barnens rim och språk med en rolig bilderbok!

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳
Kanske den roligaste rimboken för barn just nu?

Bokrecension: Resan till Pannkakslandet av Cecilia Lundell

Introduktion

Den här veckan har vi fått chansen att läsa och recensera en ny barnbok, nämligen Resan till Pannkakslandet som är skriven av Cecilia Lundell och som innehåller illustrationer av Anna Lahti.

Resan till Pannkakslandet är en oerhört rolig historia för barn som är mellan 3-6 år gamla. Innan jag börjar skriva om innehållet i boken tänkte jag berätta lite om mina första intryck.

Första intryck

Jag tycker boken känns oerhört kvalitativ att hålla i. Man har verkligen inte sparat några pengar på pappret boken är tryckt på heller, vilket är grymt ifall du tänkt låta ditt eller dina barn hålla i boken under tiden ni läser den tillsammans. Man river inte av en sida i den här boken enkelt – det är poängen 🙂

Handling

Resan till Pannkakslandet handlar om en familj kaniner som vaknar upp hungriga och bestämmer sig för att göra en spännande resa tillsammans. Destinationen är Pannkakslandet – och för att sig dit behöver de nyttja sig av en magisk säng.

Det finns ett problem bara. Sängen startar bara ifall man rimmar 🙂

Recension

Det här är en fantastisk rolig och lärorik bok för små barn som är mellan 3-6 år gamla.

Den börjar lite mjukt men övergår sedan till allt mer rim och kaos. Vad som först börjar som en önskan om en resa till Pannkakslandet slutar upp i en mängd galna upptåg för hela familjen.

Man får bland annat bekanta sig med karaktärerna Pappa Kanin, Mamma Kanin, Hoppis, Lillbusan, Pannkaksdrottningen och många, många fler!

Jag tycker illustrationerna i den här boken är fullkomligt fantastiska!

De gör verkligen att boken blir så otroligt mycket bättre och gör att man verkligen kan leva sig in i historien som stundtals är lite tokig med alldeles för många detaljer att hålla reda på 🙂

En resa in i en värld för mindre barn som dessutom är lättläst och innehåller riktigt bra illustrationer.

Resan till Pannkakslandet vill locka de små läsarna att leka med ord och rim och det tycker jag man gör på ett riktigt, riktigt bra sätt! Rim och läckra illustrationer, helt enkelt.

Boken är dessutom utgiven av ett lite mindre förlag. TOMSING är ett bok- och musikförlag i Hallsberg som bildades 1991.

Namnet är en sammanslagning av ägarnas namn, TOMas och INGela Hagenfors. De jobbar med att producera bra material med hög kvalitet för såväl förskolor, skolor och församlingar som för privatpersoner.

Därför känns det extra bra att ge deras bok lite exponering.

Vi tycker även de lite mindre kända förlagen förtjänar uppmärksamhet. Du kan köpa boken på Bokus.

Inlägg senast uppdaterat: 13 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Grundare hos 1MiljonBoktips.se
Vi är, som namnet på sajten avslöjar, helt galna i böcker & ljudböcker! 📚

Vi har därför valt att starta den här sajten i syfte att publicera våra alldeles egna boktips i hopp om att det hjälper människor där ute att finna en ny bok att bläddra i eller en ny ljudbok att lyssna på 🎧

Just nu kan du lyssna på ljudböcker gratis i hela 30 dagar via ljudbokstjänsten Nextory, något vi är väldigt måna att tipsa om då vi tycker det är en helt fantastisk deal. Se även till att se vår stora jämförelse av de olika ljudbokstjänsterna 👈

Stort lycka till i ditt sökande! 🙏
Team 1MiljonBoktips
Senaste inläggen av Team 1MiljonBoktips (se alla)

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇