Bokrecension: Polarnatt av Frida Skybäck

Beräknad lästid: 4 minuter ⏳

Titel: Polarnatt
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Forum Bokförlag
ISBN: 978-91-3714-479-5 
Språk: Svenska
Antal sidor: 392

Handling

Den efterlängtade andra delen i Frida Skybäcks serie om systrarna Stiernfors är här!

Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt sin kammarflicka Vera.

Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?

Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut…

Polarnatt är den andra delen i den svit om de tre systrarna Stiernfors som inleddes med romanen Norrsken. Ett gripande drama om kärlek, systerskap och de utmaningar 1800-talets unga kvinnor ställdes inför i sin kamp för frihet och självbestämmande. 

~Forum.se~
——————————————————————-

Mitt omdöme

Jag har velat veta hur det skulle gå för systrarna, speciellt Cecilia som tog mitt hjärta med storm i Norrsken. Och så ville jag såklart veta hur det skulle gå för Elisabeth och Amelie.

Cecilias historia och öde är det som fångar mig mest, mitt hjärta lider så med henne. I Polarnatt har hon sitt eget hushåll att se efter och det är allt annat än lätt. Trots alla motgångar så är hon en starkt och driven kvinna, som jag hejar på henne.

Jag ser så mycket fram emot att få veta mer om hennes öde i nästa bok. Elisabeth växte på mig i denna bok och det var intressant att få lära känna henne närmare. Även hennes öde högg till i hjärtat.

Amelie har inte så stort utrymme i Polarnatt så jag antar att det är henne vi ska få lära känna i nästa bok, det ser jag fram emot då jag inte har tyckt om henne så mycket. 

Förutom att det är en fantastisk skriven bok så är det även intressant att få läsa om Sverige under 1800-talet. Och här kan talar vi om att Skybäck verkligen kan sin historia, det märks. Det känns som att jag är där på Apelgården tillsammans med alla. Miljöskildringarna är helt makalösa. 

Jag kan inte rekommendera denna bok tillräckligt. Se till att plocka upp denna serie. Min rekommendation är att ni börjar med Norrsken för att få den ultimata läsupplevelsen. 

Jag ser så mycket fram emot fortsättningen som kommer under 2016. För min del hade den gärna ha fått komma ut i förrgår. 

Inlägg senast uppdaterat: 23 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇