Bokrecension: Mytomanen av Sofie Sarenbrant

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Titel: Mytomanen 
Författare: Sofie Sarenbrant
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8900-747-5
Serie: Emma Sköld #8
Antal sidor: 415

Handling

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen Ă€r illa tilltygad och vĂ€rdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgĂ€ng som har knivrĂ„nat jĂ€mnĂ„riga i Bromma. 

Kriminalinspektör Emma Sköld mÄste lösa fallet innan mördaren slÄr till igen, men hon har en kÀnsla av att det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Och vad Àr det henens kollegor döljer? Ibland Àr sanningen för svÄr att uttala. 

Kriminalinspektör Emma Sköld mÄste lösa fallet innan mördaren slÄr till igen, men hon har en kÀnsla av att det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Och vad Àr det hennes kolleger döljer? Ibland Àr sanningen för svÄr att uttala.

Kommentar

“Mytomanen” Ă€r den Ă„ttonde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. I Ă„r firar dessutom Sofie Sarenbrant 10 Ă€r som författare, en av mina favoritförfattare. Jag har gillat alla hennes böcker och speciellt denna serie, och jag kan sĂ€ga att Mytomanen inte gjorde mig inte besviken.

Jag börjar dock tröttna lite pÄ att Josefin ska verka som nÄgon form av privatutredare, hÀr blir hon nÀstan som en mellanhand.

Absolut förstÄeligt att hon har en inblick i detta fall men jag har svÄrt att ta henne sÄ seriöst lÀngre nÀr hon nu Àven ska bistÄ polisen och nÀstan lösa det Ät dem.

Som alltid skriver Sofie om ett aktuellt och spÀnnande Àmne.

Boken och handlingen tar fart direkt, och jag vill som vanligt inte sluta lÀsa dÄ det Àr bÀddat för strÀcklÀsning.

Tempot Àr lite lÄngsammare Àn i de tidigare böckerna men det gör mig ingenting, sjÀvklart finns det gott om cliffhangers och överraskningsmoment som jag som vanligt inte ser komma.

Författaren vÀver mycket skickligt in aktuella Àmnen, budskap och samhÀllsproblem. Jag hinner vÀl misstÀnka nÀstan varenda en innan det gÄr upp för mig hur det ligger till.

InlÀgg senast uppdaterat: 26 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇