Bokrecension: München av Robert Harris

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Munchen
Författare: Robert Harris
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8854-552-7
Original titel: Munich
Språk: Svenska
Antal sidor: 300

Handling

September 1938: Hitler är fast besluten att starta krig i Europa. Chamberlain vill desperat bevara freden. Europas framtid beslutas i en stad som kommer att bli berömd för det möte som äger rum där. 

Samtidigt som Chamberlains plan flyger över Engelska kanalen och Fuhrerns tåg åker söderut genom Tyskland, reser två unga män med sina egna hemligheter mot Muchen. Hugh Legat är en av Chamberlains privata sekreterare, Paul Hartmann är en tysk diplomat och medlem av anti-Hitler rörelsen. De nära vännerna har inte setts på sex år.

Nu kommer deras vägar att korsas igen. Vem är du villig att förråda? Dina vänner, din familj, ditt land eller ditt samvete?

Kommentarer

Det här är en författare jag velat läsa länge, köpte En officer och spion på bokrean, och för ett par veckor sedan träffade jag honom på Akademibokhandeln i stan där han pratade om denna bok och signerade böcker.

Då hade jag kommit ca 100 sidor in i boken, så det var riktigt intressant att höra honom berätta om den.

Min pappa är ett levande uppslagsverk när det kommer till historia och speciellt första och andra världskriget. Jag ska inte säga att jag minns allt vi läste om i skolan när det kom till dessa två krig. Så jag hade en rad frågor till honom medan jag läste den här boken.

Robert Harris lyckas verkligen ge liv år den här historien och karaktärerna, det känns nästan som att jag är där med dem i rummet under förhandlingarna. Det här var en intressant bok, det är alltid intressant att läsa om första och andra världskriget, vi får aldrig glömma vad som hände.

Författaren har gjort omfattande research och det märks verkligen. Man får en ordentlig inblick om Munchenöverenskommelsen. Det blev dock inte riktigt fullpott, jag upplevde den som lite svår att komma in i och lite seg på sina ställen.

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇