Bokrecensioner: Morfars hemlighet av Michael Wiander

BerĂ€knad lĂ€stid: 3 minuter ⏳

Morfars hemlighet
Författare: Michael Wiander
Bokförlag: Visto förlag
Ålder (vad jag tycker): FrĂ„n ca. 6 Ă„r
Antal sidor: 639 sidor
ISBN: 9789187523786
Finns hos: Adlibris / Bokus

Goodreads-betyg: 3.67

Första meningen i boken: “Det Ă€r en sak jag mĂ„ste berĂ€tta för dig, Dexter”, viskade morfar och sĂ„g sig omkring, precis som om han misstĂ€nkte att det var nĂ„gon som tjuvlyssnade bakom dörren till vardagsrummet, dĂ€r de satt som vanligt i morfars soffa och smĂ„pratade.

Baksidestext

Dexter Olssons morfar Àr upptÀcktsresande och vÀrldsberömd uppfinnare. Dexters mamma Àr arkeolog, men har knappt tid för honom, och hans pappa lÀmnade honom nÀr han var liten. Dexter Àr oftast hos morfar och det bÀsta han vet Àr att lyssna pÄ morfars spÀnnande ÀventyrsberÀttelser.

Men en dag avslöjar morfar sin hemlighet och allt vÀnds upp och ned.

Dexter blir delaktig i morfars “hemliga vĂ€rld” och kampen mot den ondskefulle Evan Kostroff, som vill stjĂ€la morfars uppfinningar och förinta vĂ€rlden. Efter en attack frĂ„n Kostroff tvingas morfar fly tillsammans med Dexter till Svalbard dĂ€r “MotstĂ„ndsrörelsen” har sitt högkvarter.

Jag hittade ingen baksidestext pÄ eller i boken sÄ jag hittade denna text pÄ Bokus.

Mitt omdöme

Jag tycker boken Àr bra! Den Àr lite lÄng bara, det kÀnns som det hade rÀckt med runt 400 sidor. Den har en rolig handling men som sagt, det kunde suddats ut ca 200 sidor.

Det var vid ett tillfĂ€lle jag tröttnade lite, det var hur man rĂ€knar ut en ekvation pĂ„ ca. 2 sidor och det kĂ€nns lite överkurs. Men annars Ă€r den bra! NĂ€r jag var runt 12 Ă„r skulle jag ÄLSKAT denna bok eftersom den Ă€r sĂ„ spĂ€nnande.

Jag tycker fortfarande att den Àr spÀnnande men jag skulle nog uppskattat den Ànnu mer om jag var i tolvÄrsÄldern. Jag tycker den Àr bra eftersom jag gillar nÀr det hÀnder saker hela tiden och den Àr spÀnnande.

Jag Àr glad att det Àntligen finns spÀnnande och bra skrivna böcker för barn! SprÄket Àr lagom för Äldern och det Àr ett bra tempo genom hela boken.

InlÀgg senast uppdaterat: 22 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag pĂ„ 1MiljonBoktips.se đŸ˜Č
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du mÄste bekrÀfta din prenumeration via e-post för att delta i tÀvlingen. Vi skickar aldrig skrÀppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda pÄ mer i vÄr Integritetspolicy.

Har du lĂ€st nĂ„gon bok som Ă€r nĂ€mnd i inlĂ€gget? LĂ€mna din recension nedan 👇