Bokrecension: Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Med hälsning från Båstad
Författare: Jenny Fagerlund
Förlag: Nordstedts
ISBN: 978-91-1309-089-4
Antal sidor: 301

Första meningen: Porten slår igen med en smäll bakom henne och hon fortsätter framåt över innegården. 

Handling

Äntligen är det dags.

Linda ska lämna sina konspirerande kollegor och flytta till London för att börja ett nytt jobb på ett av Europas största livsstilsmagasin.

Hon har jobbat hårt för att nå hit och även hennes annars så svårimponerade mamma verkar nöjd. Men när jobberbjudandet dras tillbaka i sista stund står hon plötsligt utan jobb i både London och Stockholm.

Linda drabbas av fullständig panik och berättar inte för någon vad som hänt, utan fortsätter låtsas att hon ska flytta. Bara hennes pojkvän Frank och hennes bästa vän Helena får veta sannningen.

Men vart ska hon ta vägen? Ett litet hörn av ett födelsedagskort visar räddningen. Hennes moster i Båstad! Visserligen en moster som hon inte känner och som hennes mamma bröt kontakten med tjugofem år tidigare, men vem kommer att hitta henne där? Planen är perfekt. 

I Båstad står tennisveckorna för dörren och Linda dras med i festligheterna. Men ju mer hon lär känna sin moster och sina nyfunna vänner desto mer går det upp för henne att allt inte är lika härligt som det verkar.

Varför bröts kontakten med mostern? Och varför ringer aldrig Frank?

Kommentar

En författare jag velat läsa länge, äntligen är det gjort. Detta är en härlig feelgood roman som man bara vill sträckläsa, bladvändare. Denna bok har ju ett så fint och somrigt omslag. En väldigt charmig och underhållande bok, en bok som är perfekt att läsa nu i sommar för den andas verkligen sommar.

Man kan väl säga att läget blir väldigt invecklat när man inte håller sig till sanningen. Jenny skriver engagerat, jag blir irriterad på Lindas mamma och pojkvännen Frank. Här får man lite av varje, kul att läsa om tennisveckorna i Båstad då jag är tennis intresserad.

Ser fram emot att läsa fler böcker av författaren.

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇