Bokrecension: Macbeth av Jo Nesbö

Beräknad lästid: 3 minuter ⏳

Titel: Macbeth
Författare: Jo Nesbö
Förlag: Wahlström & Widstrand
ISBN: 978-91-4622-993-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 524

Handling

Kommissarie Macbeth är stadens främsta polis. När ett tillslag mot en stor knarkleverans förvandlas till ett blodbad blir det hans uppgift att rensa upp. Macbeth tycks ha allt inom räckhåll, makt, pengar och respekt. Men här är även en före detta missbrukare, med ett trasigt förflutet. Plågad av hallucinationer och paranoia kommer han inte att kunna få det som rättmätigt är hans, om han inte dödar för det.

 

Kommentarer

Det här är första gången jag blir besviken på en Jo Nesbö bok. Han är en av mina favorit författare och förväntningarna är alltid skyhöga när han kommer med en ny bok. Här var förväntningarna ännu högre när han tog sig ann Shakespeares Macbeth, min favorit av Shakespeare som jag hunnit läsa. Det är dumt det där med höga förväntningar ibland.

Här vet jag inte om det är bra att känna till Shakespeares Macbeth eller inte.

Nu vet ju jag att detta inte skulle vara en nytolkning av Macbeth men klart man har förväntningar när man känner till den väl och tänker en hel del på originalpjäsen under tiden man läser. Jo Nesbös Macbeth utspelar sig i 1970-talets Norge.

Vi kommer egentligen på kant redan från början jag och den här boken. Det som skulle vara rafflande spännande i inledningen kändes som en oerhört lång och seg startsträcka.

Detta höll i sig en ca 100 sidor, jag kände att jag tappade intresset och höll på att inte avsluta boken. Men eftersom det är Nesbö fortsatte jag. I mitten hände något och det vände något iallafall för att ta sig mot slutet. Men på det hela taget är jag besviken på den här boken.

Inlägg senast uppdaterat: 28 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇