Bokrecension: Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt

Beräknad lästid: 2 minuter ⏳

Titel: Låt vargarna komma (Tell the wolves I’m here)

Författare: Carol Rifka Brunt

Genre: Roman

Utgivningsår: 2012

Antal sidor: 420

Handling

1987. Junes föräldrar jobbar hela tiden och hon och storasyster Greta står inte lika nära som de brukade göra.

När morbror Finn, den enda personen som verkligen förstår June, dör i aids blir hon därför lämnad helt ensam utan någon att gå till. Efter Finns begravning blir June kontaktad av Toby som June tidigare bara kännt till som Finns ”specielle vän”.

En oväntad vänskap börjar växa fram mellan June och Toby trots allt som pågår runt omkring dem.

Ju mer June börjar umgås med Toby desto mer börjar June tvivla på det som tidigare varit hennes verklighet och hon tvingas öppna ögonen för det som hela tiden funnits omkring henne men som hon tidigare inte sett.

Mina åsikter

Det här är en bok som har blivit väldigt hyllad och det är en fin berättelse framförallt om hur avundsjuka kan förstöra relationer och hur det är att förlora någon som står en nära men också att hitta någon ny att förlita sig till.

Det som jag däremot inte gillar är att trots att jag tycker att handlingen är fin så har jag svårt att bli riktigt rörd av boken.

Det beror på att handlingen och det sätt som de flesta relationerna utspelar sig är förutsägbara, vilket delvis förstörde boken eftersom att jag då inte upplevde de känslorna som jag kan tänka mig att författaren ville försöka framkalla.

Inlägg senast uppdaterat: 24 februari, 2022

📚 Vinn en bok!

Vi lottar ut 1 bok varje dag på 1MiljonBoktips.se 😲
Ange din e-postadress nedan för att delta i utlottningen idag 👇

Du måste bekräfta din prenumeration via e-post för att delta i tävlingen. Vi skickar aldrig skräppost till dig eller delar din e-postadress.
Ta reda på mer i vår Integritetspolicy.

Har du läst någon bok som är nämnd i inlägget? Lämna din recension nedan 👇